Eurovision 2019 : Διαβάστε για όλα τα show που θα προβληθούν σήμερα 23/02!

Σήμερα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 7 shows. Ποια απ’ όλα σας ενδιαφέρουν περισσότερο για να παρακολουθήσετε; Σήμερα λοιπόν θα προβληθούν ο τελικός της Δανίας, της Ουκρανίας, της Ουγγαρίας, της Λιθουανίας, ο τέταρτος ημιτελικός της Σουηδίας, ο δεύτερος ημιτελικός της Πορτογαλίας, καθώς και το πέμπτο Live show του Georgian Idol στην Γεωργία. Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για το κάθε σόου.

Δανία – Τελικός

Συνολικά 800 τραγούδια έλαβε η κρατική τηλεόραση της Δανίας για τον εθνικό τελικό της χώρας για την Eurovision 2019, Dansk Melodi Grand Prix, που θα διεξαχθεί σήμερα το βράδυ. Παρουσιαστές του σόου θα είναι οι Johannes Nymark and Kristian Gintberg.

Οι 10 συμμετοχές του DMGP 2019, είναι οι εξής:

 1. Simone Emilie – Anywhere
 2. Jasmin Gabay – Kiss like this
 3. Rasmus Faartoft – Hold my breath
 4. Marie Isabell – Dancing with you in my heart
 5. Sigmund – Say my name
 6. Humørekspressen – Dronning af baren
 7. Julie & Nina – League of light
 8. Teit Samsø – Step it up
 9. Leonora – Love is forever
 10. Leeloo – That vibe

Η Jasmin Gabay έχει λάβει μέρος ξανά στον διαγωνισμό, κάνοντας φωνητικά στην συμμετοχή της Anja  το 2017, Where I Am.

Ο νικητής θα προκύψει έπειτα από δύο γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο, κοινό και κριτική επιτροπή, θα αποφασίσουν με την ψήφο τους ποιες τρεις συμμετοχές θα προκριθούν στον superfinal γύρο. Εκεί, τα τρία τραγούδια θα μπουν και πάλι στην διαδικασία ψηφοφορίας κοινού και επιτροπής, προκύπτοντας έτσι ο εκπρόσωπος της χώρας για την Eurovision 2019.

Ο τελικός του DMGP 2019 θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


Ουκρανία – Τελικός

Έπειτα από 2 ημιτελικούς, που είδαμε να διαγωνίζονται συνολικά 18 υποψήφιοι, έφτασε η μέρα του τελικού της εθνικής επιλογής της Ουκρανίας για την Eurovision 2019, Vidbir. Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο Sergey Pritula.

Οι 6 αποψινοί φιναλίστ, είναι οι εξής:

 1. Freedom Jazz – Cupidon
 2. Yuko – Galyna guliala 
 3. Maruv – Siren song
 4. Brunettes Shoot Blondes – Houston
 5. Kazka – Apart 
 6. Anna Maria – My road

Ανάμεσα στους υποψήφιους βλέπουμε το συγκρότημα KAZKA, που έλαβε μέρος στο Vidbir πέρυσι με το τραγούδι Dyva, χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί στον τελικό. Ακόμα μια επιστροφή είναι αυτή των Brunettes Shoot Blondes που συμμετείχαν το 2016 με το τραγούδι Every Monday.

Ο νικητής θα προκύψει έπειτα από την ψηφοφορία του κοινού (50%) και της κριτικής επιτροπής (50%) η οποία αποτελείται από τους Eugene Filatov (μουσικός παραγωγός – ένας από τους ιδρυτές του συγκροτήματος Onuka) , Jamala (Νικήτρια της Eurovision 2016) και Andreiy Danilko (Ουκρανία 2007).

Καλεσμένος της βραδιάς θα είναι ο εκπρόσωπος της Γαλλίας Bilal Hassani όπου θα ερμηνεύσει το Roi. Ωστόσο στη σκηνή θα δούμε και την Jamala η οποία θα ερμηνεύσει το νέο της τραγούδι, Solo.

Ο τελικός του Vidbir 2019 θα ξεκινήσει στις 19:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


Ουγγαρία – Τελικός

Έπειτα από 5 διαγωνιστικές βραδιές, φτάσαμε στον τελικό της διαδικασίας επιλογής της Ουγγαρίας για την Eurovision 2019, A Dal, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ. Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι Freddie, ο οποίος εκπροσώπησε την  Ουγγαρία το 2016 και Dallos-Nyers Boglárka.

Οι 8 συμμετοχές που θα παρακολουθήσουμε να διαγωνίζονται σήμερα για την εκπροσώπηση της χώρας, είναι οι εξής:

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες βλέπουμε τον András Kállay-Saunders (Ως μέλος των The Middletonz) ο οποίος έφερε στην Ουγγαρία την 5η θέση το 2014 με το τραγούδι Running, καθώς και τον Joci Pápai ο οποίος έφερε στην Ουγγαρία την 8η θέση το 2017 με το τραγούδι Origo.

Ο νικητής θα προκύψει έπειτα από δύο γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο, η κριτική επιτροπή του σόου (Féro Nagy, Lilla Vincze, Misi Mező and Miklós Both) θα επιλέξει τους τους 4 υποψήφιους που θα προχωρήσουν στον δεύτερο γύρο. Στη συνέχεια, το κοινό θα είναι αυτό που με την ψήφο του θα αποφασίσει την συμμετοχή της χώρας στην Eurovision 2019.

Ο τελικός του A Dal 2019 θα ξεκινήσει στις 20:30 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


Λιθουανία – Τελικός

Έπειτα από 4 προκριματικούς γύρους, 2 ημιτελικούς και 49 συνολικά συμμετοχές, έφτασε η μέρα του τελικού της διαδικασίας επιλογής εκπροσώπου της Λιθουανίας για την Eurovision 2019, Eurovizija. Παρουσιαστές του σόου, που θα προβληθεί ζωντανά από τα στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας LRT, θα είναι οι Giedrius Masalskis και Gabrielė Martirosianaitė.

Οι 8 συμμετοχές του αποψινού τελικού, είναι οι εξής:

Ο νικητής και εκπρόσωπος της χώρας στην Eurovision θα προκύψει έπειτα από την ψηφοφορία του κοινού και τις κριτικής επιτροπής (50-50).

Ο τελικός του Eurovizija 2019 θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


Σουηδία – Τέταρτος Ημιτελικός

Συνεχίζεται απόψε η διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπου της Σουηδίας, Melodifestivalen, με τον τέταρτο ημιτελικό. Παρουσιαστές του σόου, που θα διεξαχθεί στην Sparbanken Lidköping Arena στην πόλη Lidköping, θα είναι οι Marika CarlssonEric SaadeKodjo Akolor και Sara Dawn Finer. Στον αποψινό τρίτο ημιτελικό θα δούμε ακόμη 7 καλλιτέχνες να διαγωνίζονται για 2 θέσεις στον τελικό και άλλες 2 στον ημιτελικό της δεύτερης ευκαιρίας.

Τα 7 τραγούδια που διαγωνίζονται απόψε είναι τα παρακάτω:

 1. Pagan Fury Stormbringer 
 2. Anton Hagman Känner dig
 3. Lisa Ajax Torn
 4. Arvingarna I Do
 5. Bishara On My Own
 6. Ann-Louise Hanson Kärleken finns kvar 
 7. John Lundvik Too Late for Love

Από τους παραπάνω συμμετέχοντες αρκετοί είναι αυτοί που συμμετείχαν σε παλαιότερα Melodifestivalen αλλά και στην Eurovision. To συγκρότημα Arvingarna συμμετείχε στην Eurovision 1993  για την Σουηδία με το τραγούδι Eloise με το οποίο έλαβε την 7η θέση, ενώ πήρε μέρος ξανά στο Melodifestivalen το 1995, το 1999 και το 2002. Ο Anton Hagman έλαβε μέρος στο Melodifestivalen 2017 με το τραγούδι Kiss You Goodbye με το οποίο ήρθε 10ος. Η Lisa Ajax συμμετείχε στο Melodifestivalen το 2016 με το τραγούδι My Heart Wants Me Dead και το 2017 με το I Don’t Give A. Ο John Lundvik με το My Turn έφτασε έως την τρίτη θέση του Melodifestivalen 2018. Η Ann-Louise Hanson τέλος, αποτελεί θρύλο του φεστιβάλ καθώς συμμετείχε συνολικά 13 φορές σε αυτό, χωρίς να νικήσει ποτέ, ενώ δοκίμασε την τύχη της και στο εθνικό τελικό της Γερμανίας, πάλι χωρίς επιτυχία.

Η ψηφοφορία θα αποτελείται από 2 γύρους, στους οποίους θα ψηφίζει μόνο το κοινό. Από τον πρώτο γύρο, οι 5 που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους θα ξαναμπούν σε διαδικασία ψηφοφορίας, αυτή τη φορά του δεύτερου γύρου. Από εκεί οι 2 πρώτοι σε ψήφους θα προκριθούν απευθείας στον τελικό, ενώ αυτοί που θα τερματίσουν στην 3η και 4η θέση θα προκριθούν στον ημιτελικό της δεύτερης ευκαιρίας.

Τον τέταρτο ημιτελικό του Melodifestivalen θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε στις 21:00 ώρα Ελλάδος από ΕΔΩ.


Πορτογαλία – Δεύτερος Ημιτελικός

Συνεχίζεται απόψε η διαδικασία επιλογής εκπροσώπου της Πορτογαλίας για την Eurovision 2019, Festival da Cançao, με τον δεύτερο ημιτελικό. Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι José Carlos Malato και Jorge Gabriel.

Το Festival da Cançao 2019, αποτελείται από τρία σόου (δύο ημιτελικούς και τον τελικό) και 16 συνολικά συμμετοχές. Απόψε θα παρακολουθήσουμε να διαγωνίζονται οι παρακάτω 8:

 1. Lara Laquiz – O Lugar
 2. Dan Riverman – Lava
 3. Mariana Bragada – Mar Doce
 4. João Couto – O Jantar
 5. Madrepaz – Mundo A Mudar
 6. Surma – Pugna
 7. Mila Dores – Debaixo Do Luar
 8. NBC – Igual A Ti

Από τις 8 συμμετοχές, μόνο οι 4 θα προκριθούν στον τελικό. Αυτό θα προκύψει από την ψηφοφορία του κοινού και της κριτικής επιτροπής του σόου.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους:

 • Júlio Isidro – Ραδιοφωνικός παραγωγός και τηλεοπτικό πρόσωπο που έχει συμμετάσχει στο πάνελ δύο φορές στο παρελθόν.
 • Isaura – Τραγουδίστρια η οποία εκπροσώπησε την Πορτογαλία στην Eurovision 2018 μαζί με την Cláudia Pascoal.
 • Álvaro Costa – Ραδιοφωνικός παραγωγός, DJ και τηλεοπτικός παρουσιαστής.
 • Selma Uamusse – Τραγουδίστρια με καταγωγή από την Μοζαμβίκη.
 • Pedro Penim – Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Teatro Praga. Επίσης ήταν και παρουσιαστής στο Μπλε Χαλί στην Eurovision 2018.
 • Maria João – Τραγουδίστρια της Τζαζ και σκηνοθέτης.
 • Rita Redshoes – Τραγουδίστρια, στιχουργός και  οργανοπαίκτης – πρώην στιχουργός του Festival da Canção (2017).

Ο δεύτερος ημιτελικός του Festival da Cançao 2019 θα ξεκινήσει στις 23:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


Γεωργία – Πέμπτο Live Show

Έπειτα από τις auditions του Georgian Idol, μέσω του οποίου φέτος θα προκύψει ο εκπρόσωπος της Γεωργίας στην Eurovision, η κριτική επιτροπή του σόου, Stephane Mgebrishvili (ESC 2009 Γεωργία), Natia Todua (νικήτρια του γερμανικού The Voice), Tinatin Berdzenishvili (διευθύντρια μέσων ενημέρωσης της GPB) και Zaza Shengelia (Διευθύνων Σύμβουλος της Bravo Records), επέλεξε τους 10 καλύτερους για να διαγωνιστούν στα live shows του μουσικού διαγωνισμού.

Μετά την διεξαγωγή των τεσσάρων πρώτων live, είδαμε να αποχωρούν συνολικά 5 συμμετέχοντες. Έτσι λοιπόν, οι 5 που θα δούμε να διαγωνίζονται απόψε, είναι οι εξής:

 • Liza Kalandadze
 • Nini Tsnobiladze
 • Giorgi Pruidze
 • Giorgi Nakashidze
 • Oto Nemsadze

Από τους 5 συμμετέχοντες, θα δούμε και πάλι κάποιον να αποχωρεί. Αυτό θα καθοριστεί από το γεωργιανό και διεθνές κοινό, που θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει τους αγαπημένους του καλλιτέχνες μέσω των κινητών τηλεφώνων και του Facebook.

Το πέμπτο live show του Georgian Idol θα ξεκινήσει στις 20:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.