Eurovision 2017: Ο δήμαρχος Κιέβου ζητά δημοσιοποίηση των πρακτικών της οργανωτικής επιτροπής

Το δράμα συνεχίζεται αμείωτο στην Ουκρανία όσο αφορά την επιλογή της πόλης που θα διοργανώσει τον ερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Πλέον οι σχετικές δηλώσεις εμπλεκομένων και μη γίνονται σωρηδόν, η μία πλευρά εκτοξεύει αιχμές εναντίον της άλλης, πολιτικοί και άλλοι ισχυροί άνθρωποι της χώρας προσπαθούν να επηρεάσουν με όποιο τρόπο μπορούν το αποτέλεσμα και η εικόνα που βγαίνει  προς τα έξω είναι προχειρότητα, έλλειψη σοβαρότητας και μία διαδικασία επιλογής  ατέρμονη και αδιαφανής.

bodyΟ δήμαρχος του Κιέβου και πρώην πρωταθλητής του  μποξ Vitali Klitschko, θέλοντας να σχολιάσει τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή της δημόσιας τηλεόρασης της Ουκρανίας NTU Zurab Alasania ότι η απόφαση πλέον για την επιλογή της πόλης που θα διοργανώσει τη Eurovision 2017 είναι πολιτική, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια για την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση αλλά και για τις εν λόγω δηλώσεις του διευθυντή του NTU. Απορεί (και η αλήθεια είναι και εμείς μαζί του) για ποιο λόγο δημιουργήθηκε αυτή η οργανωτική επιτροπή, τη στιγμή που δεν θα αποφασίσει τελικά αυτή την νικήτρια πόλη, αλλά ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, σύμφωνα πάντα με τον Zurab Alasania.  Ζητά να δημοσιευθούν όλα τα πρακτικά των προηγούμενων συνεδριάσεων της, αλλά και τα όποια αποτελέσματα ψηφοφορίας προέβη η επιτροπή στην τελευταία συνεδρίασή της στις 29 Αυγούστου. Ζητά επίσης να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι επιπλέον εξηγήσεις που έδωσαν στην οργανωτική επιτροπή οι υποψήφιες πόλεις και τα έγγραφα που τις συνόδευαν ώστε οι ενδιαφερόμενοι ιδίοις όμμασιν να κρίνουν ποια υποψηφιότητα είναι πληρέστερη και καταλληλότερη να αναλάβει τη διοργάνωση.

Ο Vitali Klitschko καταλήγει στη σύντομη τοποθέτησή του πως δεν κατανοεί τις δυσκολίες που βλέπει ο διευθυντής της ουκρανικής δημόσιας τηλεόρασης στην ανακοίνωση του τελικού νικητή, αφού δεν υπάρχει πλέον κάτι να διασαφηνιστεί στις υποψηφιότητες του Κιέβου και της Οδησσού και όσες εξηγήσεις τους ζητήθηκαν δόθηκαν εδώ και καιρό. Ο δήμαρχος του Κιέβου για άλλη μία φορά εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι η πόλη του είναι πιο έτοιμη να φιλοξενήσει το διαγωνισμό και προσπαθώντας να προκαταβάλει αυτούς που θα ερμηνεύσουν τα λόγια του αυτά ως αδυναμία, τους παραπέμπει στα έγγραφα και στα πρακτικά της οργανωτικής επιτροπής που ζητά να δημοσιοποιηθούν.

jamalahouse

Εμείς από την άλλη εκτιμώντας όλες τις δηλώσεις το τελευταίο διάστημα, τις διαρροές από τον ουκρανικό τύπο αλλά και τη σημερινή τοποθέτηση του Vitali Klitschko, πιστεύουμε ότι απλά προσπαθεί να προλειάνει το έδαφος και να χρυσώσει το χάπι της ήττας του από την Οδησσό, θέλοντας να μας πει ότι παρά το γεγονός ότι το Κίεβο παρουσίασε μία καλύτερη υποψηφιότητα εντούτοις έχασε. Όλα αυτά όταν ακόμα οι Ουκρανοί αδυνατούν να ορίσουν την τελική ημερομηνία ανακοίνωσης της πόλης που θα φιλοξενήσει τον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι ο Vitali Klitschko είχε ενεργό ρόλο και στη Eurovision 2005 που διοργανώθηκε στο Κίεβο, αφού μαζί με την Ruslana ήταν στο green room, αλλά και έδωσε το σήμα για την έναρξη της ψηφοφορίας.

eurovision2

eurovision1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.