ΕΡΤ: Συνεχίζεται η κόντρα Τσακνή – Κωστόπουλου

Από το καλοκαίρι σας ενημερώσαμε για την κόντρα μεταξύ των δύο ισχυρών ανδρών του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής και τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν κατά την τοποθέτηση του Βασίλη Κωστόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας. Ένα νέο επεισόδιο προστέθηκε σε αυτή την κόντρα, που αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι το κλίμα μεταξύ του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ παραμένει πολεμικό.

Αναλυτικότερα σε επιστολή – απάντηση του Διονύση Τσακνή στον ιστότοπο Typologies, με αφορμή προηγούμενο άρθρο της ιστοσελίδας, για τις αποφάσεις που έλαβε το ΔΣ της ΕΡΤ στο οποίο ο Πρόεδρος της ΕΡΤ απουσίαζε, φαίνεται ξεκάθαρα η απουσία της όποιας επικοινωνίας των δύο ανδρών. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Το σημερινό σημείωμα της ιστοσελίδας «τυπολογίες» είναι από κάθε άποψη αποκαλυπτικό:

 

«Οι πρώτες οκτώ τηλεοπτικές παραγωγές που ανανεώνονται για μία ακόμη σεζόν και ανήκουν στην κατηγορία επιμόρφωσης – ενημέρωσης και πολιτισμού εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, όπου δεν παρέστη ο πρόεδρος Δ. Τσακνής.»

 

Ο τρόπος που διατυπώνεται η συγκεκριμένη είδηση, υποδηλώνει τις προθέσεις του συντάκτη της, ο οποίος μάλλον αδιαφορεί για το γεγονός ότι δε μπορεί να κρύψει τη στόχευσή του. Ας τον βοηθήσουμε λοιπόν:

  1. Ο πρόεδρος απουσιάζει (αδικαιολόγητα ή λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος) από συνεδρίαση του ΔΣ όπου συζητείται το πρόγραμμα της εταιρίας.
  2. Επιτέλους η νέα Διοίκηση προχωρά σε παραγωγές, σε αντίθεση με την προηγούμενη που δεν μερίμνησε για το ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα της νέας περιόδου.

Να δούμε τώρα τα γεγονότα;

  1. Ο πρόεδρος ενημέρωσε 10 ημέρες πριν τη συνεδρίαση ότι θα λείπει τη συγκεκριμένη ημερομηνία και ζήτησε αναβολή ΜΙΑΣ ημέρας, πράγμα που δεν έγινε δεκτό από τον Διευθύνοντα σύμβουλο.
  2. Όλες οι αποφάσεις του ΔΣ, ήταν προτάσεις του προηγουμένου ΔΣ και ειδικά του Προέδρου, που έπρεπε απλώς, να εγκριθούν τυπικά.
  3. Ανάμεσα σε αυτές τις προτάσεις που ο Διευθύνων επέλεξε μόνο αυτές τις οκτώ, υπάρχουν άλλες εικοσιδύο (ανάμεσα στις οποίες και τέσσερις για μυθοπλασία) που μέχρι σήμερα εκκρεμούν στο γραφείο του, με αποτέλεσμα η ΕΡΤ να κινδυνεύει να μείνει χωρίς πρόγραμμα.
  4. Στη συνεδρίαση στην οποία έλλειπε ο πρόεδρος και το μέλος Μιχάλης Γρηγορίου, και μειοψηφούντος του κυρίου Μεταξά, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (αλήθεια τι είδους πλειοψηφία είναι αυτή;) και κάτι που είναι μείζονος σημασίας για τη λειτουργία της ΕΡΤ. Ενοποιήθηκε η επιτροπή προγράμματος με την επιτροπή κοστολογίου. Η ελεγχόμενη επιτροπή, (προγράμματος) για τους μη γνωρίζοντες, συγχωνεύτηκε με την ελέγχουσα (κοστολογίου).

Αναρωτιέμαι λοιπόν: Τι θα έγραφε ο συντάκτης του εν λόγω σημειώματος, αν τέτοια απόφαση λαμβάνονταν την περίοδο που ο πρόεδρος του ΔΣ ασκούσε και καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου;

Καλό θα ήταν ο συντάκτης τέτοιων «ειδήσεων», να αντιληφθεί ότι δεν παίζει «εν ού παικτοίς».

Σας υπενθυμίζουμε ότι αμέσως μετά την τοποθέτηση του Βασίλη Κωστόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, κάτι για το οποίο ο Διονύσης Τσακνής έφερε έντονες αντιρρήσεις, υπήρξε σειρά δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να παραιτείται από τη θέση του. Μετά τη συνάντηση του μάλιστα με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό επικρατείας, στην οποία δεν ικανοποιήθηκαν βασικά του αιτήματα για τις αρμοδιότητες που θα είχε στο νέο οργανόγραμμα, του γνωστοποιήθηκε ότι η παραίτηση του δεν γίνεται αποδεκτή και έτσι παρέμεινε πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ, ουσιαστικά ο μόνος από την παλιότερη της διοίκηση.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια αυτής της κόντρας που πλέον έχει γίνει δημόσια και ποια θα είναι η απάντηση της κυβέρνησης.

Για το δημιουργικό της φωτογραφίας: Καστρίτη Γιώτα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.