Ελβετία: Αλλαγές στον εθνικό τελικό

Η Ελβετία είναι από τις χώρες που τα τελευταία χρόνια δεν έχει πολύ καλά αποτελέσματα στον θεσμό. Χαρακτηριστικά από το 2004 που εφαρμόζεται το σύστημα των ημιτελικών, μόνο τρεις φορές κατάφερε να περάσει στον Τελικό με καλύτερη θέση την όγδοη του 2005. Το 2014 ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκε στον Τελικό με τον Sebalter και το Hunter of Stars. Το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της χώρας SRF βλέποντας αυτά τα πενιχρά αποτελέσματα και ειδικά τα τελευταία χρόνια που προσπαθούν να προκριθούν διακαώς, αποφάσισε και άλλες αλλαγές στον ελβετικό τελικό Entscheidungsshow

Αρχικά τα τραγούδια που θα υποβληθούν, δεν θα είναι διαθέσιμα στην διαδικτυακή πλατφόρμα για να τα ακούσει όποιος θέλει. Προτεραιότητα θα δοθεί στους στίχους και στην σύνθεση του τραγουδιού σε σχέση με τον τραγουδιστή που θα το ερμηνεύσει. Όμως το βασικότερο όλων ότι η ελβετική συμμετοχή στην Eurovision 2018 θα επιλεχθεί τόσο με televoting όσο και με διεθνείς επιτροπές για να υπάρχει ένα πιο συνολικό αποτέλεσμα.

Παρόλο που η Ελβετία δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, το ενδιαφέρον της για τον θεσμό έχει αναζωπυρωθεί καθώς έχουν υποβληθεί γύρω στα 670 τραγούδια που αποτελεί αριθμό ρεκόρ για την χώρα. Βέβαια σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και ότι το SRF έχει διαμορφώσει έναν ειδικό χώρο για στιχουργούς. Τα τελευταία χρόνια το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ψάχνει όλο και περισσότερο διεθνείς συνεργασίες στην παραγωγή τραγουδιών με στόχο το αποτέλεσμα του τελικού να είναι όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικό. Για αυτό επιδιώκονται τέλειοι στίχοι για μια τέλεια φωνή όπως δήλωσε ο Pele Loriano, συνθέτης, παραγωγός και διοργανωτής του ειδικά διαμορφωμένου camp για στιχουργούς. Ο εθνικός τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου στην Ζυρίχη.

Πιστεύετε ότι η Ελβετία θα μπορέσει να αλλάξει την άσχημη πορεία της στον θεσμό;

H Ελβετία συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision από τότε που ξεκίνησε το 1956. Έχει νικήσει δύο φορές. Πέρυσι η χώρα εκπροσωπήθηκε από τους Timebelle και το Apollo που περιορίστηκαν στην δωδέκατη θέση του ημιτελικού.

Θυμηθείτε εδώ την περσινή συμμετοχή της χώρας:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.