Ελβετία: 420 τραγούδια υποβλήθηκαν για την φετινή επιλογή της χώρας

Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter o ραδιοτηλεοπτικός φορέας SRF αποκάλυψε σήμερα ότι 420 τραγούδια έχουν κατατεθεί για την φετινή επιλογή της Ελβετίας. H διαδικασία υποβολής συμμετοχών ήταν ανοιχτή για έναν μήνα και πλέον όλα τα τραγούδια θα τεθούν στην κρίση της επιτροπής κοινού και της διεθνούς επιτροπής ειδικών. (Στο χθεσινό μας άρθρο σας ενημερώσαμε σχετικά με την εσωτερική διαδικασία ανεύρεσης της επόμενης συμμετοχής της χώρας και την κατάργηση του εθνικού τελικού Die Entscheidungsshow).

Η επιτροπή του κοινού αποτελείται από 100 Ελβετούς πολίτες οι οποίοι θα βαθμολογήσουν τα τραγούδια και μαζί με την 20μελή διεθνή επιτροπή ειδικών θα αναδείξουν την επόμενη συμμετοχή της Ελβετίας. Το ποσοστό των επιτροπών θα μετρήσει από 50% αντίστοιχα.

Μία άλλη πληροφορία που έγινε γνωστή είναι ότι όλα τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα της χώρας RSI και RTS χρησιμοποίησαν την δυνατότητα μίας wildcard συμμετοχής, πέρα από όσες έχουν προκριθεί έως τώρα στην επόμενη φάση. (Σας ενημερώσαμε χθες για τις τρεις συμμετοχές που προκρίθηκαν από το RSI και την διαδικτυακή διαδικασία που ακολούθησε).

Όλα τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα της χώρας SRF, RSI, RTS και RTR θα ανακοινώσουν τον νικητή της φετινής εσωτερικής επιλογής αργότερα και πιθανόν πριν το τέλος του 2018.

Την χώρα φέτος εκπροσώπησαν οι Zibbz με το Stones, οι οποίοι δεν κατάφεραν να προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.