Ελλάδα: Τι συμβαίνει με τη συμμετοχή μας στη Eurovision 2018;

Ενώ καθημερινά όλο και περισσότερες χώρες επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή της στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, τον Μάιο του 2018 στη Λισαβόνα, το ΔΣ της ΕΡΤ ακόμα δεν έχει δώσει την έγκριση του για τη δική μας συμμετοχή.

Η αλήθεια είναι ότι οι πολλές αλλαγές στη διοίκηση της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης το τελευταίο διάστημα καθιστούσαν αδύνατη την οποιαδήποτε ενασχόληση της ΕΡΤ με θέματα όπως η Eurovision.

Η αντικατάσταση του Λ. Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου με το Β. Κωστόπουλο, αλλά και οι αλλαγές στο ΔΣ, όπως και οι εσωτερικές συγκρούσεις που υπήρχαν το τελευταίο διάστημα, ανάμεσα στον Διονύση Τσακνή και το μόλις τοποθετηθέντα διευθύνων σύμβουλο, σίγουρα ήταν θέματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Η ηρεμία φαίνεται ότι επανήλθε στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και πλέον η νέα διοίκηση ετοιμάζει τα πλάνα της για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι κάτι παραπάνω από θετικά, αφού η ΕΡΤ ήδη εξασφάλισε τηλεοπτικά δικαιώματα αθλητικών διοργανώσεων που είχαν χαθεί στο προηγούμενο διάστημα, επενδύοντας μέρος του πλεονάσματος που σημείωσε πέρσι.

Προς το παρόν δεν φαίνεται κάποια κινητικότητα στο θέμα Eurovision και στο τελευταίο ΔΣ που έγινε την Τετάρτη 9 Αυγούστου δεν υπήρξε καμία συζήτηση για το θέμα. Οι πληροφορίες μας πάντως αναφέρουν ότι η Ελλάδα και του χρόνου θα συμμετάσχει κανονικά στο διαγωνισμό. Άγνωστο βέβαια παραμένει ο τρόπος και η μέθοδος που θα επιλέξει η ΕΡΤ για την επιλογή του τραγουδιού και του καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision 2018.

Αυτό που ισχύει και φαίνεται και από τις αποφάσεις του τελευταίου ΔΣ, είναι ότι ο Βασίλης Κωστόπουλος, όπως γράψαμε ξανά και σε προηγούμενα άρθρα μας είναι πλέον ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας. Στην τελευταία συνεδρίαση εξουσιοδοτήθηκε όπως αναμορφώσει την ΕΡΤ μέσω της αλλαγής του εσωτερικού κανονισμού των υπηρεσιών, αλλά και να στελεχώσει τις επιτροπές της. Η απόφαση του λοιπόν για το πως και με ποιον θα πάμε στη Λισαβόνα θα είναι κομβικής σημασίας.

Το infegreece θα σας ενημερώσει άμεσα μόλις και η επίσημη έγκριση για τη συμμετοχή μας στη Eurovision 2018 περάσει από το ΔΣ της ΕΡΤ.

One comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *