Διαφορετική προσέγγιση στην ΕΡΤ από Δ. Τσακνή – Β. Κωστόπουλο. Σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα εν όψει

Ολοκληρώθηκε χθες η τοποθέτηση του Βασίλη Κωστόπουλου στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ, με την έγκριση της υποψηφιότητας του από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής. Από σήμερα είναι και επίσημα ο νέος ισχυρός άνδρας του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής. Μια παλιά δικαστική διαμάχη, αλλά και οι δηλώσεις του νέου διευθύνοντα συμβούλου δείχνουν ότι οι σχέσεις του με τον πρόεδρο της εταιρείας Δ. Τσακνή, όχι απλά είναι ανύπαρκτες, αλλά είναι εχθρικές. Οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα ήδη μιλούν για έναν πόλεμο που για να ξεκινήσει χρειάζεται απλά μία σπίθα.

Σας έχουμε ήδη ενημερώσει για την επιλογή του Βασίλη Κωστόπουλου από το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου στην ΕΡΤ, το βιογραφικό του και τι σηματοδοτεί η επιλογή του. Τελικά αυτό που επιχειρούσε όλο αυτό το διάστημα ο Δ. Τσακνής, δηλαδή να αναλάβει ο ίδιος και τα καθήκοντα του διευθύνοντα συμβούλου, δεν είχε την ανταπόκριση που περίμενε. Όχι μόνο δεν ήταν αυτός η επιλογή της κυβέρνησης, αλλά ο Βασιλής Κωστόπουλος που τελικά τοποθετήθηκε, είναι ένα πρόσωπο για το οποίο εξ αρχής ο πρόεδρος της ΕΡΤ εξέφρασε τις εντονότατες αντιρρήσεις του.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή, δηλαδή λίγο πριν την ακρόαση του νέου διευθύνοντα συμβούλου από την επιτροπή της Βουλής, πολλοί ήταν αυτοί που επιχείρησαν να παγώσουν τη διαδικασία, με απώτερο σκοπό, την μη ανάληψη καθηκόντων από το Β. Κωστόπουλο. Τελικά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν απορρίφθηκαν και με τις ψήφους της συμπολίτευσης και χωρίς καμία αρνητική ψήφο αφού η αντιπολίτευση ψήφισε παρών, ο Βασίλης Κωστόπουλος είναι από χθες το βράδυ ο διάδοχος του Λάμπη Ταγματάρχη στο τιμόνι της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης.

Οι διαδοχικές αλλαγές που πραγματοποιεί η κυβέρνηση στη διοίκηση της ΕΡΤ το τελευταίο διάστημα, δείχνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένη από όσα συμβαίνουν εκεί. Πέραν του Λάμπη Ταγματάρχη που αντικατέστησε με το Β. Κωστόπουλο, ζητήθηκαν και οι παραιτήσεις των τριών μελών του Δ.Σ., ο ένας εκ των οποίων μέχρι στιγμής αρνείται να παραιτηθεί. Μετά την αλλαγή του διευθύνοντος συμβούλου, των μελών του Δ.Σ., ο μόνος που θα απομένει από την παλιά διοίκηση θα είναι ο Διονύσης Τσακνής, με ό,τι αυτό και αν σημαίνει.

Χαρακτηριστική ήταν η εκφορά του λόγου του Β. Κωστόπουλου χθες στην επιτροπή της Βουλής, για το αν είναι ευχαριστημένος από την πορεία της ΕΡΤ, τα τελευταία δύο χρόνια, μετά δηλαδή την επαναλειτουργία της:

Αν ήμουν ευχαριστημένος θα έμενα σπίτι μου. Πιστεύω ότι μπορούμε να την κάνουμε πάρα πολύ καλύτερη, αρκεί να στηριχθούμε στις πραγματικές δυνατότητες που έχει και να τις αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Πράγματι πολλά μπορούν να αλλάξουν. Υπάρχουν σήμερα πολλά κουσούρια στην ΕΡΤ. Δυστυχώς τα δύο χρόνια που πέρασαν από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ δεν πέτυχαν οι προσπάθειες και δεν είδαμε να ολοκληρώνονται οι προσδοκίες μας. Πολύ λίγα πράγματα έγιναν.

Προφανώς και τα όσα λέει είναι άμεση μομφή στο έργο της προηγούμενης διοίκησης και αν σκεφθεί κανείς ότι τα παραπάνω ειπώθηκαν ενώπιον του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Παππά, που ήταν και αυτός που τον επέλεξε, ίσως αντιλαμβανόμαστε και ποιος θα είναι αυτός που θα έχει το πάνω χέρι στην ΕΡΤ από σήμερα.

Ήδη πάντως πολλοί εργαζόμενοι που γνωρίζουν τον Βασίλη Κωστόπουλο από την προϋπηρεσία του στην ΕΡΤ, μιλούν για ένα ικανό και αποδοτικό στέλεχος που μπορεί να συγκρουστεί εκεί που πρέπει και να διορθώσει πολλά κακώς κείμενα. Εξάλλου ο ίδιος χθες το είπε ξεκάθαρα:

Αν ήμουν 25 χρόνια νεότερος θα το κοίταγα ίσως με μεγάλη προσοχή, αν ήθελα επαγγελματική καριέρα. Έρχομαι να βάλω ένα χέρι ώστε να γίνει η ΕΡΤ αυτό που θέλουμε. Επομένως δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαφωνήσω για αυτά που πρέπει να γίνουν.

Μέσα σε αυτό το τοπίο όπως αντιλαμβάνεστε, καμία συζήτηση δεν έχει γίνει ακόμα για το διαγωνισμό της Eurovision. Ούτε ο τρόπος επιλογής του τραγουδιού και του καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσει, ούτε καν η έγκριση της συμμετοχής μας, παρά τα όσα γράφονται δεν έχει γίνει. Με γνώμονα όπως πάντα την αγάπη μας για το διαγωνισμό, όπως έχουμε ξανά αναφέρει ελπίζουμε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, να δώσει και την πρέπουσα σημασία σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που πολλοί εποφθαλμιούν, αλλά μόνο η ΕΡΤ έχει στην κατοχή της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.