Δανία 2018: Ξεκίνησε η κατάθεση τραγουδιών για το MGP 2018

Ο Εθνικός ραδιοσταθμός της Δανίας, DR, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη των εργασιών για τον Εθνικό τελικό της Δανίας, Melodi Grand Prix 2018, ο οποίος σε σχέση με τα τελευταία χρόνια θα υποστεί κάποιες αλλαγές που θα εφαρμοστούν άμεσα. Αλλαγή έγινε και στον Eurovision’s Viewing Room Producer, αφού ένα νέο πρόσωπο θα διοριστεί για να επιβλέπει την όλη διαδικασία.

Σήμερα λοιπόν ξεκίνησε και επίσημα η διαδικασία για την κατάθεση των τραγουδιών που θα διεκδικήσουν μία θέση στον Εθνικό Τελικό της χώρας. Σε σχέση όμως με τα προηγούμενα χρόνια, η περίοδος αυτή δεν θα κλείσει ποτέ. Πιο συγκεκριμένα, τα τραγούδια που θα κατατεθούν πριν την 15η Σεπτεμβρίου 2017 θα είναι υποψήφια για τον Εθνικό τελικό του 2018 ενώ τα τραγούδια που θα κατατεθούν μετά από την διορία, μπορούν να είναι υποψήφια για τον τελικό του 2018 και εάν δεν ληφθούν υπόψη τότε θα διεκδικήσουν μία θέση για το 2019.

Τα τελευταία χρόνια στον Εθνικό τελικό της Δανίας υπήρχε η θέση του υπεύθυνου μουσικής (Music-responsible), μία θέση που πλέον δεν θα υπάρχει στην διοργάνωση του 2018 και θα αντικατασταθεί από μία νέα θέση  “bidrags-producer” (Contribution producer). Η νέα αυτή θέση δόθηκε στον  Mads Enggaard ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για ολόκληρη την διαδικασία από την επιλογή των τραγουδιών μέχρι και την βραδιά του τελικού του MBG 2018. Να σας θυμίσουμε ότι ο Mads Enggaard τα τελευταία 4 χρόνια ήταν ο Eurovision’s Viewing Room Producer για την Δανία.

Επίσης, το DR θέλει τα τραγούδια που θα καταθέσουν οι φετινοί δημιουργοί, να τα ερμηνεύουν και οι καλλιτέχνες που ο κάθε δημιουργός έχει επιλέξει. Ο  Mads Enggaard δήλωσε σχετικά με τη διαδικασία κατάθεσης των τραγουδιών:

Η μουσική παραγωγή αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι του Melodi Grand Prix. Δεν είναι πλέον αρκετό να μας παραδίδουν απλά έναν μουσικό τόνο μαζί με κάποιους στίχους. Πρέπει να μας δείξουν τι ακριβώς έχουν σκεφτεί για κάθε μουσικό ήχο που θέλουν να μας παρουσιάσουν, ο οποίος ακολουθεί το τραγούδι.

Φέτος η Δανία κατάφερε να βρεθεί και πάλι στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision μετά από απουσία 2 ετών. Η Anja Nissen ερμήνευσε το τραγούδι της Where I Am και τερμάτισε στην 20η θέση.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.