Δεν θα παρευρεθεί στη συνάντηση των αρχηγών αποστολών η Ρωσία

Σύμφωνα με τον Pavlo Shylko τον παρουσιαστή των συνεντεύξεων της Eurovision 2017 στο κέντρο τύπου, ο αρχηγός της αποστολής της Ρωσίας στο διαγωνισμό κατά πάσα πιθανότητα δεν θα παρευρεθεί στη συνάντηση των αρχηγών αποστολών την επόμενη εβδομάδα στο Κίεβο. Το γεγονός αυτό επιτείνει την αβεβαιότητα για τη συμμετοχή της Ρωσίας στη Eurovision 2017 κυριολεκτικά στο παρά πέντε, αφού όπως είναι γνωστό στη συνάντηση των αρχηγών αποστολών γίνεται η επίσημη κατάθεση των συμμετοχών.

Όπως δήλωσε ο Pavlo Shylko στο Ukrinform δεν έχει γίνει καμία κράτηση ξενοδοχείου στο Κίεβο για τον αρχηγό της ρωσικής αποστολής στις 13 Μαρτίου που είναι η καθιερωμένη συνάντηση όλων των αρχηγών αποστολών στη διοργανώτρια πόλη, για την επίσημη κατάθεση των συμμετοχών.

Αυτό πρακτικά μπορεί να σημαίνει την απόσυρση της Ρωσίας από τον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Οι φωνές εξάλλου για αυτό από επίσημα μάλιστα χείλη είναι πολλές. Έγιναν ακόμα και δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα με την πλειοψηφία των Ρώσων πολιτών να επιθυμεί την αποχή από την Ουκρανία.

Σε περίπτωση που ο Pavlo Shylko τελικά επιβεβαιωθεί (ο ίδιος λέει ότι κατά 90% η ρωσική αποστολή δεν θα είναι στο Κίεβο την επόμενη εβδομάδα), τότε στη δημόσια τηλεόραση της Ρωσίας θα επιβληθεί πρόστιμο από την EBU ίσο με το 25% του participation fee που πληρώνει για την συμμετοχή της και την εξασφάλιση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του διαγωνισμού και φυσικά θα πληρώσει κανονικά (αν δεν το έχει ήδη κάνει) και το participation fee!

Η μη πάντως συμμετοχή στην συνάντηση των αρχηγών αποστολών δεν σημαίνει την κατ’ ανάγκη αποχή από το διαγωνισμό, αφού είναι δυνατή η online κατάθεση της συμμετοχής της και ό,τι άλλο απαιτείται.

Τη Δευτέρα πάντως 13 Μαρτίου στο Channel 1 στη Ρωσία στην εκπομπή  “Let Them Talk” θα διεξαχθεί συζήτηση για τη συμμετοχή ή όχι της χώρας στη Eurovision 2017. Ίσως εκεί ξεκαθαρίσει το τοπίο και αποσαφηνιστεί αν η Ρωσία τελικά δώσει το παρών το Μάιο στο Κίεβο ή αφήσει το διαγωνισμό με 42 χώρες.

Η μόνη χώρα που αποσύρθηκε από το διαγωνισμό μετά την συνάντηση των αρχηγών αποστολών είναι ο Λίβανος το 2005, που δήλωσε ότι θα απέχει οχτώ ημέρες μετά τη συνάντηση. Δεν ήθελε να μεταδώσει τη συμμετοχή του Ισραήλ, κάτι που φυσικά είναι αδύνατο σύμφωνα με τους κανονισμούς της EBU. Το 2012 η Αρμενία που είναι είναι σε εμπόλεμη κατάσταση με το Αζερμπαϊτζάν που τότε διοργάνωνε το διαγωνισμό, δήλωσε την αποχή της, πριν την συνάντηση των αρχηγών αποστολών, στις 7 Μαρτίου. Σε κάθε περίπτωση στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο η EBU επιβάλει πρόστιμο και φυσικά καταβάλλεται και το participation fee. Σε περίπτωση που η απέχουσα χώρα δεν μεταδώσει το διαγωνισμό τότε αντιμετωπίζει και τον κίνδυνο αποπομπής της την επόμενη χρονιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.