Βουλγαρία 2018: Σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία επιλογής

Μετά την επιτυχία του Kristian Kostov στο Κίεβο με το ‘Beautiful Mess’, ο βουλγαρικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός, BNT, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη διαδικασία επιλογής καλλιτέχνη τη Eurovison 2018.

Σύμφωνα με την πηγή του BNT, υπάρχουν αρκετές ομάδες παραγωγής που συμμετέχουν στην επιλογή, μερικές με καλή ιστορία στη Eurovision. Επίσης, μια εταιρία από τη Σουηδία ενδιαφέρεται να λάβει μέρος. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί καλλιτέχνες στις συζητήσεις, όλοι νέα πρόσωπα, γιατί σύμφωνα με την πηγή, δεν αναμένονται επιστροφές στο διαγωνισμό για τη Βουλγαρία. Τα τραγούδια είναι σε πολλά διαφορετικά είδη, από την εμπορική ραδιοφωνική ποπ, μέχρι πιο εξελιγμένες συμμετοχές.

Στοχεύοντας ψηλά

Η BNT έχει μεγάλες ελπίδες για τους συμμετέχοντες του 2018, καθώς ο στόχος τους είναι να φτάσει για ακόμη μια χρονιά στην κορυφαία δεκάδα και να προσφέρει μια μεγάλη εμπορική και δημόσια επιτυχία. Ο απώτερος στόχος τους, ωστόσο, είναι βεβαίως μια νίκη. Γνωρίζουν, όμως, ότι η νίκη είναι συχνά “λαχειοφόρος αγορά” και ότι, εκτός από ένα μεγάλο τραγούδι, απαιτείται και σωστός χρόνος. Όπως αναφέρθηκε, στοχεύουν στο νεότερο κοινό και σε νεότερους καλλιτέχνες, επειδή δεν έχουν καμία προκατάληψη απέναντι στον διαγωνισμό, με βάση τα σκάνδαλα που συνέβαιναν στη Βουλγαρία από το 2000 και με νεότερους καλλιτέχνες, έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν εκ νέου.

“Έρευνα αγοράς” τον Ιανουάριο

Αφού όλες οι ομάδες παραγωγής παραδώσουν τις προτάσεις τους, η προθεσμία των οποίων είναι στις 20 Δεκεμβρίου, η έρευνα θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο, όπου η BNT θα αξιολογήσει ποιες προτάσεις ταιριάζουν καλύτερα. Αυτή τη στιγμή, στοχεύουν σε εμπορικά uptempo τραγούδια, αλλά μετά την αξιολόγηση των προτάσεων αυτό μπορεί να αλλάξει.

Η αναγέννηση ενός έθνους

Η αναγέννηση της Βουλγαρίας ξεκίνησε με τη δεύτερη θέση των Krisia, Hassan & Ibrahim στην Junior Eurovision το 2014 και την επόμενη χρονιά με τη διοργάνωση του διαγωνισμού στη Σόφια. Η επιτυχία συνεχίστηκε με την τέταρτη θέση της Poli Genova στη Eurovision 2016 και κορυφώθηκε φέτος τον Μάιο, όταν ο Kristian Kostov τερμάτισε δεύτερος, σημειώνοντας μια τεράστια επιτυχία, κάνοντας τη Βουλγαρία μια αναμετρίσημη δύναμη για τις επόμενες χρονιές. Να προσθέσουμε εδώ πως όσες φορές η Βουλγαρία έδωσε το παρόν στον Μεγάλο Τελικό κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα.

Μένει λοιπόν να δούμε πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει και φέτος η Βουλγαρία.

Ο 63ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα λάβει χώρα στη Λισαβόνα, στις 8, 10 και 12 Μαίου 2018.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.