Μολδαβία: Αποκλεισμός διαγωνιζόμενης από τον εθνικό τελικό

Πριν από λίγες μέρες ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Μολδαβίας TRM, μας ανακοίνωσε ότι έχουν συγκεντρωθεί 28 συμμετοχές όπου θα περάσουν από live auditions στις 24 Ιανουαρίου για να καταλήξουμε στους 16 που τελικά θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό της χώρας O Melodie Pentru Europa. Ωστόσο μετά από συνάντηση των διοργανωτών για την πορεία της διαδικασίας αποφασίστηκε ότι μία συμμετοχή δεν πληροί τις προϋποθέσεις και τελικά θα αποκλειστεί από τον εθνικό τελικό με αποτέλεσμα να έχουμε 27 συμμετοχές. Ο λόγος για την Pelageya Stefoglo η οποία θα δοκίμαζε την τύχη της στις audition της Μολδαβίας με το τραγούδι Let’s Start Together Right Now. Η ερμηνεύτρια δεν ακολούθησε τους κανονισμούς που είχε θέσει η μολδαβική παραγωγή για την μη συμμετοχή καλλιτεχνών του εθνικού τελικού σε αντίστοιχη διαδικασία άλλης χώρας και νωρίτερα είχε πάρει μέρος με το ίδιο τραγούδι στις live auditions της Λευκορωσίας στις 11 Ιανουαρίου.

Pelageya

Η Pelageya όχι μόνο δεν πέρασε στις auditions της Λευκορωσίας αλλά τώρα δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει την εκπροσώπηση της Μολδαβίας στην Λισαβόνα. Αντίστοιχες περιπτώσεις των καλλιτεχνών Sasha Bognibov και Sandy C & Aaron Sibley ελέγχθηκαν περαιτέρω καθώς προσπάθησαν να συμμετάσχουν στον εθνικό τελικό του Σαν Μαρίνο 1in360. Ωστόσο αποφασίστηκε να συνεχίσουν την πορεία τους, ίσως λόγω του ότι τελικά δεν εμφανίστηκαν σε κάποια live audition.

Η περίπτωση της Pelageya φέρνει ξανά στο προσκήνιο το θέμα του κατά πόσο τηρούνται οι κανόνες στις εθνικές επιλογές των χωρών. Η ίδια συμμετείχε στις auditions της Λευκορωσίας όπου συμμετείχε κι ο Ουκρανός καλλιτέχνης Alekseev. Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας φαίνεται ότι στην περίπτωσή του δεν τηρήθηκαν οι κανόνες καθώς ο ίδιος είχε τραγουδήσει την συμμετοχή του για τον λευκορωσικό εθνικό τελικό στα ρώσικα σε συναυλίες πριν την 1η Σεπτεμβρίου. Από την άλλη οι Μολδαβοί τήρησαν κατά γράμμα τις προϋποθέσεις που είχαν θέσει και δεν επέτρεψαν στην διαγωνιζόμενη να συνεχίσει.

Δείτε την εμφάνιση της Pelageya στις auditions της Λευκορωσίας:

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συμμετοχή της που τελικά απορρίφθηκε:

Υπενθυμίζουμε ότι ο ημιτελικός της Μολδαβίας θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου ενώ ο Μεγάλος Τελικός στις 24 Φεβρουαρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.