Άγιος Μαρίνος: Πάνω από 600 οι συμμετοχές μέχρι στιγμής, αλλά καμία από τον Άγιο Μαρίνο

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Άγιου Μαρίνου στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision Alessandro Capicchioni, αποκάλυψε ότι πάνω από 600 τραγουδιστές έχουν υποβάλει αίτηση για να εκπροσωπήσουν τη χώρα στη Eurovision 2018. Μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί συμμετοχές από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων χωρών όπως τη Νότια Αφρική, το Καμερούν, τον Λίβανο και το Τατζικιστάν. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι για πρώτη φορά από το 2008 οι τοπικοί τραγουδιστές μπορούν να στείλουν αίτηση για να εκπροσωπήσουν τον Σαν Μαρίνο στην Eurovision, κανένας καλλιτέχνης δεν υπέβαλε ως τώρα συμμετοχή.

Ο Alessandro Capicchioni σχολίασε το γεγονός, λέγοντας:

Αυτή είναι μια διαδικασία που σχεδιάστηκε και για τους καλλιτέχνες του Άγιου Μαρίνου, όπου έχουμε αναπτύξει ένα σύστημα που τους ενισχύει. Δεν μπορούμε να περιμένουμε αν οι καλλιτέχνες μας έχουν κάτι να πουν.

Όσοι επιθυμούν να εκπροσωπήσουν την χώρα, έχουν διορία μέχρι τις 30 Νοεμβρίου να υποβάλουν ένα βίντεο ερμηνεύοντας κάποια επιτυχία ή μια πρωτότυπη σύνθεση. Αφού λήξει η διορία, όλα τα βίντεο που υποβλήθηκαν θα δημοσιευτούν στο διαδίκτυο, με το κοινό να μπορεί να σχολιάζει και να μοιράζεται τα βίντεο των αγαπημένων τους καλλιτεχνών. Οι συμμετέχοντες πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 100 likes ή shares στο βίντεό τους προκειμένου να εξεταστούν από την κριτική επιτροπή ή να καταβάλουν το ποσό των € 4,99 ανά υποβολή για να περάσουν αυτόματα στην κριτική επιτροπή.

Οι 10 φιναλίστ που θα έχουν επιλεγεί από την λίστα, θα ανακοινωθούν στις αρχές Δεκέμβρη, με τρεις από αυτούς τους υποψηφίους να επιλέγονται ως μπαλαντέρ. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η μετάδοση μιας σειράς ζωντανών εκπομπών που θα προβληθούν online αλλά και στην τηλεόραση, με σκοπό να επιλεγεί ο εκπρόσωπος του San Marino για το Eurovision 2018. Οι προκριθέντες του τελικού και ο μεγάλος νικητής θα προκύψουν από την ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής.

Οι ζωντανές εκπομπές των προκριματικών γύρων του σόου, θα πραγματοποιηθούν πιθανότατα τον Ιανουάριο ενώ το τελικός τον Φλεβάρη.

One comment

  • Denia

    Έχω γράψει τραγούδι για την Γουροβίζιον στα Αρχαία Ελληνικά με Βυζαντινή μουσική. Προλαβαίνω να το στείλω για τον Άγιο Μαρίνο?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *