2016: Ποιοι κάνουν comeback;

2016: Ποιοι κάνουν comeback;

Το 2016 είναι χρονιά επιστροφής για πολλούς καλλιτέχνες, όπως έχει αποδείξει η μέχρι τώρα πορεία των εθνικών τελικών και κλειστών επιλογών. Έχουμε και λέμε:

1) Deen (Fuad Backović/Фуад Бацковић). Εκπροσώπησε τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη το 2004, φέρνοντας στη χώρα του την τέταρτη καλύτερή θέση της με το In the Disco (9ος).

Deen
Deen

2) Kaliopi (Kaliopi Bukle πρώην Grill/Калиопи Букле Γpилл). Εκπροσώπησε δύο φορές την Π. Γ. Δ. Μ.: το 1996, οπότε αποκλείστηκε στην προκριματική ραδιοφωνική επιλογή με το Samo ti και το 2012, κατακτώντας τη δεύτερη καλύτερη θέση της χώρας της χάρη στο Crno i belo (13η).

Kaliopi Bukle
Kaliopi Bukle

3) Poli Genova (Poli Plamenova Genova/Поли Пламенова Генова). Όχι μόνο τραγούδησε για τη Βουλγαρία το 2011 (12η στον ημιτελικό με το Na Inat), αλλά παρουσίασε τη Junior Eurovision του 2015 στη Σόφια.

Poli Genova
Poli Genova

4) Bojan Jovović (бојан Јововић). Μετά από τη συμμετοχή του ως μέλος των No Name (Σερβία και Μαυροβούνιο 2005-7οι με το Zauvijek moja), επιστρέφει ως μέλος των Highway, για το Μαυροβούνιο.

Bojan Jovovic
Bojan Jovovic

5) Ira Losco. Μετά από τη σαρωτική της παρουσία το 2002 (2η χάρη στο 7th Wonder), διεκδικεί κάτι εξίσου καλό. Ακόμα εκκρεμεί το τραγούδι που θα πει τελικά.

Ira Losco
Ira Losco

6) Greta Salóme (Greta Salóme Stefánsdóttir). Για πολλούς αδικήθηκε το 2012, όταν κατέλαβε την 20η θέση μαζί με τον Jónsi (Jón Jósep Snæbjörnsson) στο τραγούδι Never Forget.

Greta Salome
Greta Salome

Ποιοι άλλοι γιούροσταρ περιμένουν εναγωνίως να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους; Έχουμε και λέμε: η Laura για την Εσθονία (ΕSΤ 05, ως μέλος των Suntribe-20ες στον ημιτελικό), η Edyta Górniak (Edyta Anna Górniak) για την Πολωνία (POL 94-2η), ο M I H A I (Mihai Trăistariu) για τη Ρουμανία (ROM 06-4ος), η Nuša Derenda και η Regina (Irena Jalšovec) για τη Σλοβενία (SLN 01-7η και SLN 96-21η αντίστοιχα), ο András Kállay-Saunders για την Ουγγαρία (HUN 14-5ος), οι Erica Jennings (Erica Quinn Jennings), Donny Montell (Donatas Montvydas) και Baiba (Baiba Skurstene) για τη Λιθουανία (LIT 01, ως μέλος των Skamp η πρώτη-13oι, LIT 12-14oς ο δεύτερος και φωνητικά στον Sasha Son-LIT 09-23oς η τελευταία), o Martin Stenmarck (SWE 05) για τη Σουηδία.

Θεωρητικά, λοιπόν, οι επιστροφές μπορούν να ανέλθουν στις 13, οπότε το αξεπέραστο ρεκόρ του 1985, επίσης με 13 επιστροφές (Gary Lux, Λία Βίσση, Kirsten & Søren, Izhar Cohen, Al Bano & Romina Power, Ireen Sheer, Hanne Krogh, Elisabeth Andreassen, Kikki Danielsson, Pino Gasparini, Mariella Farré) κινδυνεύει… Και μία σύμπτωση: ο διαγωνισμός έγινε και τότε στη Σουηδία, αλλά σε άλλη πόλη, το Γκέτεμποργκ! Θα περιμένουμε να δούμε. Μόλις ολοκληρωθούν όλες οι εθνικές επιλογές, το άρθρο αυτό θα οριστικοποιηθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.