Τα τραγούδια της Αγγλίας

Τα τραγούδια της Αγγλίας

Πουρνό-πουρνό το BBC Radio 2 αποφάσισε στα πλαίσια του δημοφιλούς ραδιοφωνικού προγράμματος του Ken Bruce να παρουσιάσει τα έξι υποψήφια τραγούδια της Αγγλίας. Ο εθνικός τελικός θα γίνει την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, με καλεσμένους την τελευταία νικήτρια της χώρας, Katrina Leskanich (UK 97) και τον τελευταίο νικητή της Γιουροβίζιον, Måns Zelmerlöw . Όπως σας έχουμε ενημερώσει σε παλιότερο άρθρο, η φετινή διαδικασία επιλογής, στην οποία εμπλέκονται πολλοί φορείς, φέρει τον τίτλο “Eurovision: You Decide”.

Υπήρχε μια φήμη ότι θα έκανε comeback η Nickie French (UK 2000), αλλά δεν επιβεβαιώθηκε τελικά.

Οι συμμετοχές, λοιπόν, οι οποίες θα ακούγονται εφεξής συνεχώς από τα βρετανικά ΜΜΕ, είναι οι εξής:

1) Joe & Jake, You’re Not Alone

Ένα μοντέρνο τραγούδι για την αφοσίωση, με αρκετά στοιχεία ’80’ς. Οι δύο καλλιτέχνες συναντήθηκαν όταν ήταν υποψήφιοι στον τέταρτο κύκλο του The Voice. O Joe (21) είναι δάσκαλος από τη Βόρεια Ουαλλία, ενώ ο Jake (20) είναι βοηθός ακτινολόγου. Με διαφορετικές αφετηρίες (ο πρώτος ξεκίνησε από παιδική χορωδία, ενώ ο δεύτερος από κλαμπ και παμπ) σήμερα είναι αχώριστοι.

untitled (110)

2) Bianca Ryan, Shine A Little Light

Το δεύτερο τραγούδι, μολονότι υπογράφεται εν μέρει από τη Leona Lewis και τον Richard Stannard (δημιουργοί του Wannabe με τις Spice Girls), μας φάνηκε -ήδη από τον τίτλο- ανέμπνευστο, αφού παραπέμπει στο Love Shine a Light (UΚ 97). Κάτι αντίστοιχο έκαναν οι Londonbeat στην επιλογή του 1995 με το Ι’m just your puppet on a string, παραφράζοντας το νικητήριο του 1967 και δεν τους βγήκε σε καλό… Αναφέρεται στο συναίσθημα που έχει κάποιος όταν έχει πιάσει πάτο και περιμένει κάποιον ή κάτι που θα τον κάνει να χαμογελάσει ξανά. Η ερμηνεύτρια είναι πρώην μέλος του κοριτσιστικου συγκροτήματος Parade, οι οποίες έκαναν περιοδείες με μεγάλα ονόματα, όπως η Alexandra Burke, η Shakira και οι Black Eyed Peas. Παίζει τσέλο, σπούδασε δε στη Junior Royal Academy of Music, με υποτροφία Elton John. Επιπλέον, έχει κάνει φωνητικά στη Cher και τη Leona Lewis.

untitled (112)

3) Dulcima, When you go

Είναι το ντουέτο Tomas Twyman και Dulcima Shoman. Γεννημένοι και οι δύο στο Canterbury, συναντήθηκαν το 2011, όταν η Dulcima μετείχε σε ένα μουσικό δρώμενο του Tomas. Έκτοτε είναι μαζί. Το τραγούδι, ιδιαίτερα αισιόδοξο, μιλά για το κουράγιο που πρέπει να έχει κανείς, όταν αντιμετωπίσει μια απώλεια ή χωρισμό. Η πρώτη τραγουδά ήδη από το δημοτικό, ενώ ο δεύτερος από το γυμνάσιο, όταν άρχισε να μετουσιώνει την ποίηση που έγραφε σε τραγούδι. Οι επιρροές του -εμφανείς κυρίως στη σύνθεσή του- είναι από τον Jason Mraz και τον Damien Rice. Οι επιρροές της -εμφανείς κυρίως στο look της- είναι από τις Cindy Lauper, Kate Bush και  Blondie.

untitled (114)

4) Matthew James, A Better Man

 

Είναι ένα mid-tempo τραγούδι, που δείχνει τις φωνητικές δυνατότητες του ερμηνευτή. Κατά την ταπεινή μας γνώμη το καλύτερο μέχρι τώρα. Αναφέρεται στην προσπάθεια κάποιου να βρει το κατάλληλο πρόσωπο να αγαπήσει. Ο καλλιτέχνης που τραγουδά πολλά διαφορετικά είδη, ήταν κάποτε μέλος του νεανικού συγκροτήματος Bad Boys Inc, που μεσουράνησε από το 1993 έως το 1995 με κάποια χιτάκια. Στα οκτώ του έπαιξε στο θέατρο υποδυόμενος τον γιο της Maggie Smith. Σήμερα είναι μέλος του συγκροτήματος Madhen (= Τρελή κότα). Κάποτε φωτογραφήθηκε με τη Νάνα Μούσχουρη και -όπως δήλωσε- έμοιαζαν σαν δίδυμα! Αν επιλεγεί, θα γιορτάσει τα γενέθλιά του την ημέρα του τελικού της Γιουροβίζιον.

Τότε
Τότε
Τώρα
Τώρα

 

5) Darline, Until Tomorrow

Ένα συνηθισμένο ερωτικό mid-tempo τραγούδι, με ενορχήστρωση που περιέχει στοιχεία country, αλλά και έγχορδα. Θέμα του να ζει κανείς τη στιγμή και να ξεπερνά τις δυσκολίες. Οι Darline είναι η Cara και η Abby, δυο κορίτσια από την επαρχία που παίζουν κιθάρα. Ξεκίνησαν μαζί ως supporting act στο country group The Shires. Ντουέτο τις έκανε το μέλος των Shires, Ben. Έχουν επηρεαστεί από τους Dolly Patron, Taylor Swift, Kelly Clarkson, Fleetwood Mac, The Eagles κι άλλους.

 

untitled (118)

6) Karl William Lund, Miracle

Ακόμα ένα mid-tempo τραγούδι, φωνητικά ακούγεται άψογο, με ωραίες αρμονίες. O καλλιτέχνης (29 ετών), σουηδικής καταγωγής, όπως προδίδει το όνομά του, γεννήθηκε στο Liverpool, αλλά ζει στο Λονδίνο. Συνθέτης είναι ο ίδιος, ο οποίος ξεκίνησε να το γράφει το 2012, σε ένα ταξίδι του στην Ελλάδα με φουσκωτό σκάφος. Πηγή έμπνευσης ήταν η μάχη που έδωσε ο γαμπρός του με τον καρκίνο. Έγινε γνωστός μέσω Youtube, με μεγαλύτερή του επιτυχία τη διασκευή του Halo της Βeyonce. Έχει επηρεαστεί από ονόματα όπως: Kate Bush, Tori Amos, David Bowie, Michael Jackson και άλλοι.

untitled (119)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.