Σερβία JESC 2019: Η Darija Vračević εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό

Σερβία JESC 2019: Η Darija Vračević εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό

Η δημόσια τηλεόραση της Σερβίας RTS, ανάμεσα από τις συμμετοχές που δέχτηκε, επέλεξε την Darija Vračević με το τραγούδι Podigni Glas (Speak Up) για να εκπροσωπήσει την χώρα στην Junior Eurovision 2019, που θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία στις 24 Νοεμβρίου.

Λίγα λόγια για την Darija Vračević

Η Darija είναι ένδεκα ετών και γεννήθηκε στο Βελιγράδι. Εκτός από το σχολείο της, σπουδάζει και σε μουσικό σχολείο, μελετώντας πιάνο. Έχει λάβει μέρος σε πολλά μουσικά φεστιβάλ τόσο στη Σερβία όσο και στο εξωτερικό. Η Darija δεν είναι μόνο τραγουδίστρια. Έχει συμμετάσχει στο παιδικό μιούζικαλ Tesla και στο Battle at the Magnetic Field. Έχει κάνει επίσης μεταγλωττίσεις για παραγωγές των Disney / PixarParamount και Nickelodeon. Η Darija αγαπά επίσης τον χορό. Είναι μέλος της ομάδας pro-team και έχει κερδίσει 2 ασημένια και 5 χρυσά μετάλλια σε φεστιβάλ χορού στη Σερβία. Το 2017 προσπάθησε να εκπροσωπήσει την Σερβία στην Junior Eurovision με το τραγούδι Ove zvezde smo ti i ja, χωρίς επιτυχία. To 2016 πήρε μέρος στο βαλκανικό talent show Pinkove Zvezde, ενώ πρόσφατα εμφανίστηκε στην ειδική του έκδοσή, All stars.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=dv223a4IpsA

https://www.youtube.com/watch?v=lGdss5TzZ1I

Για το τραγούδι της στην Junior Eurovision, το οποίο θα κυκλοφορήσει αργότερα, η Darija συνεργάστηκε με τους μουσικούς Aleksandra και Leontina ώστε να δημιουργήσει μια εμπνευσμένη σύνθεση. Με το Podigni Glas (Speak Up), η Darija θέλει να μας ωθήσει να ξυπνήσουμε και να αρχίσουμε να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο, αλλά και τον πλανήτη μας.

Η Σερβία συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 2006, με κάποιες απουσίες τις χρονιές 2011, 2012 και 2013. Η καλύτερή της θέση στον διαγωνισμό είναι η 3η, που βρέθηκε το 2007 και το 2010. Από τις 10 χρονιές, τις 7 έχει βρεθεί στην δεκάδα, ενώ η χειρότερή της θέση ήρθε πέρυσι με την Bojana Radovanović και το τραγούδι Svet, όπου κατέληξε στην 19η θέση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.