Ρουμανία: Αποκαλύφθηκε η κριτική επιτροπή του εθνικού τελικού και οι κανονισμοί της ψηφοφορίας.

Ρουμανία: Αποκαλύφθηκε η κριτική επιτροπή του εθνικού τελικού και οι κανονισμοί της ψηφοφορίας.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθει ο Εθνικός Τελικό της Ρουμανίας στο Buzău. Σήμερα αποκαλύφθηκε η πενταμελής κριτική επιτροπή όπου είναι οι εξής:

  • Luminiţa Anghel  (Εκπρόσωπος της Ρουμανίας το 2005)
  • Crina Mardare  (Καθηγήτρια φωνητικών)
  • Alin Oprea (Μουσικός)
  • Edward Sanda (τραγουδιστής)
  • Andrei Tudor (συνθέτης)

 

Βάσει των κανονισμών που καθορίζονται για την κριτική επιτροπή,  θα πρέπει να ψηφίσουν κάθε κομμάτι με βαθμολογίες  5, 3, 2, 1, 0. Το κομμάτι με το υψηλότερο σύνολο από την Κριτική Επιτροπή λαμβάνει 5 βαθμούς και με το μικρότερο σύνολο θα λάβει 0 πόντους. Στην περίπτωση ισοψηφίας, η διαίρεση θα γίνει σύμφωνα με τον αριθμό των μέγιστων βαθμών που αποκτήθηκαν. Αν και τότε η ισοψηφία παραμένει ίδια, θα λάβουν και τα δυο τραγούδια την ίδια βαθμολογία  σύμφωνα με την καθεξής κατάταξη της κριτικής επιτροπής.

Οι βαθμολογίες της κριτικής επιτροπής θα είναι μόνο το 50%, ενώ οι τηλεθεατές της χώρας (αλλά και όσοι έχουν στο εξωτερικό τηλεφωνικές κάρτες των δικτύων κινητής τηλεφωνίας στη Ρουμανία) θα έχουν ενεργό, αποφασιστικό ρόλο. Έτσι, από τη στιγμή που θα δοθεί το μήνυμα “START VOTE”, το κοινό θα μπορεί να ψηφίσει από τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό για ένα ή περισσότερα κομμάτια, αλλά μόνο μία φορά για κάθε κομμάτι.

Για να ψηφίσουν, το κοινό πρέπει να στείλει με SMS τον αριθμό του αγαπημένου τραγουδιού στο 1401, έγκυρο αριθμό στα δίκτυα Telekom, Vodafone, Orange και DIGI. Η τιμή ενός SMS θα εμφανιστεί στην οθόνη κατά τη διάρκεια του show.

Στην περίπτωση που, μετά αφού συνοψίσουν τα αποτελέσματα της κριτικής και του τηλεοπτικού κοινού, έχουν διπλή ισοψηφία με το ίδιο σκορ, το νικητήριο κομμάτι θα είναι αυτό που έλαβε το υψηλότερο σκορ από το κοινό.

 

Δείτε παρακάτω τις Crystal Freckles Session versions που κυκλοφορήσαν από την Roxen:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.