ΠΓΔΜ 2017: Με την Jana Burčeska στην Eurovision

ΠΓΔΜ 2017: Με την Jana Burčeska στην Eurovision

H τηλεόραση της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε την εκπρόσωπο της για την επερχόμενη Eurovision 2017 του Κιέβου, πρόκειται για την νεαρή Jana Burčeska. H Jana επιλέχτηκε μέσω απ’ευθείας ανάθεση, και σύμφωνα με τους υπεύθυνους της MRT, το τραγούδι της θα είναι σύγχρονο αλλά θα περιέχει στοιχεία από την παράδοση της γειτονικής μας χώρας.

Από το Super Idol στη Eurovision

H Jana έγινε γνωστή στην χώρα της μετά από την συμμετοχή της στο πρώτο idol της ΠΓΔΜ το 2010, όπου κατέλαβε την 5η θέση. Στην συνέχεια συμμετείχε 3 φορές στο Skopje Fest, το φεστιβάλ που στο παρελθόν αποτελούσε τον εθνικό τελικό της ΠΓΔΜ για την Eurovision, το 2012, το 2013 και το 2015. H Jana ήταν και η πρέσβης της UNICEF στην χώρα της για το project “Μαζί για σχολεία χωρίς βία”. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την πρώτη της συμμετοχή στο Skopje Fest με το τραγούδι “Bi bila tvoja”, όπως και ένα ντουέτο της με τον Viktor Apostolovski, συμπαίκτη της από το idol της ΠΓΔΜ

https://www.youtube.com/watch?v=z-Z4NjkDfF4

H ανακοίνωση της ανάθεσης για την εκπροσώπηση της Π.Γ.Δ.Μ. στη Eurovision 2017, έγινε από την επίσημη ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας. Αυτή θα είναι η 17η συμμετοχή της χώρας. Ενώ θα είναι η 6η φορά που ο εκπρόσωπος της χώρας δεν θα προκύψει από το Skopje Festival, τον εθνικό τελικό της χώρας, αλλά θα είναι απευθείας ανάθεση.

Η Π.Γ.Δ.Μ. στη Eurovision

Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας συμμετέχει επισήμως στον διαγωνισμό της Eurovision από το 1998, με καλύτερη της θέση την 12η το 2006 στην Αθήνα, με την Elena Ritseska και το “Ninanajna”. H ΠΓΔΜ έχει να προκριθεί στον τελικό της Eurovision από το 2012 όταν με την Kaliopi και το “Crno i Belo” κατέλαβε την 13η θέση, ενώ στον φετινό διαγωνισμό της Στοκχόλμης, με την ίδια καλλιτέχνη κατέλαβε την 11η θέση του 2ου ημιτελικού με το τραγούδι “Dona”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.