Μικρότεροι χώροι για τη Junior Eurovision στο εξής

Μικρότεροι χώροι για τη Junior Eurovision στο εξής

Όπως ουσιαστικά εξήγγειλε ο executive supervisor της Eurovision Jon Ola Sand, το μέλλον για τη Junior Eurovision είναι μικρότεροι χώροι διεξαγωγής. Τα άδεια καθίσματα του παρελθόντος, αλλά το περιορισμένο σχετικά ενδιαφέρον για τη Junior σε σχέση με την κανονική Eurovision, προκρίνουν ως καλύτερη λύση μικρότερες αρένες. Ένας τέτοιος χώρος είναι και το Mediterranean Conference Center στη Μάλτα, που διεξάγεται σε λίγες ημέρες ο 14ος κατά σειρά παιδικός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision.

“Μικρή” Eurovision, μικρότεροι χώροι

Ένα υπέροχο σόου μας υποσχέθηκε ότι θα παρακολουθήσουμε ο Jon Ola Sand την Κυριακή. Αφού παρακολούθησε στενά όλη την προετοιμασία τους τελευταίους μήνες, ο executive supervisor της Eurovision δήλωσε:

Να περιμένετε ένα μεγαλοπρεπές σόου την Κυριακή. Παρακολούθησα τις προετοιμασίες του διαγωνισμού τους τελευταίους μήνες, αλλά και τις τελευταίες ημέρες εδώ και όλα δείχνουν υπέροχα. Οι Μαλτέζοι έχουν ένα υπέροχο χώρο διεξαγωγής, στο κατάλληλο μέγεθος για μία τέτοια διοργάνωση όπως είναι η Junior Eurovision. Περιμένουμε λοιπόν κάτι πολύ όμορφο.

Οι αρένες των προηγούμενων ετών

Όπως ήδη αναφέραμε ο 14ος διαγωνισμός της Junior Eurovision διεξάγεται στο Mediterranean Conference Center, το οποίο έχει χωρητικότητα λίγο παραπάνω από 1.000 θέσεις. Αυτός είναι ο μικρότερος χώρος που θα φιλοξενήσει ποτέ το διαγωνισμό. Ενώ ο μικρότερος χώρος που φιλοξένησε ποτέ event της EBU ήταν το θέατρο που διοργανώθηκε στην Τσεχία ο διαγωνισμός Eurovision Young Dancers το 2015, με 500 θέσεις.

Ο δεύτερος μικρότερος χώρος που φιλοξένησε τη Junior ήταν το 2013 το Palace Ukraine στο Κίεβο με 3.714 καθίσματα. Οι δύο μεγαλύτεροι χώροι ήταν το 2005 στο Βέλγιο, στην Ethias Arena (21.600 θέσεις) και το 2007 στην Ολλανδία, στο Ahoy Rotterdam (15.850 θέσεις). Η Κύπρος φιλοξένησε το 2008 τον διαγωνισμό στη Λεμεσό, στο Αθλητικό Κέντρο Σπύρου Κυπριανού, το μεγαλύτερο κλειστό στάδιο της Κύπρου, που έχει χωρητικότητα 6255 θέσεων:

62673b047a62971e9ea4008d9128eeee

Στα βήματα της Junior και η Eurovision;

Την ίδια τάση φαίνεται να προτιμά η EBU και στην κανονική Eurovision. Οι αχανείς αρένες της δεκαετίας του 2000 φαίνεται να μην προτιμούνται πλέον. Έτσι δεν φαίνεται πιθανό στο άμεσο μέλλον να ξαναδούμε χώρους όπως το Crystal Hall στο Μπακού ή το Olimpiisky Indoor Arena στη Μόσχα. Φέτος η Globen Arena είχε 12.000 χωρητικότητα και παρ’ όλα αυτά υπήρχαν κενά καθίσματα:

eurovision-2016-120516_photo-ralphlarmann_com_5-low

Πίσω από αυτή την στρατηγική επιλογή της EBU κρύβονται άλλες επιδιώξεις. Ουσιαστικά ανοίγουν το δρόμο σε μικρότερες χώρες να κερδίσουν και να διοργανώσουν το διαγωνισμό. Κάτι που μέχρι πρότινος φαινόταν απαγορευτικό. Έτσι η Ισλανδία ή η Κύπρος ή και η αγαπημένη της EBU  Μάλτα, ίσως πολύ σύντομα κληθούν να διοργανώσουν και την κανονική Eurovision, αφού φυσικά πρώτα κερδίσουν…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.