Μαυροβούνιο: την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί ο εκπρόσωπος

Μαυροβούνιο: την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί ο εκπρόσωπος

Όπως διαβάσαμε στο Eurovisionary, σύμφωνα με τον Sabrija Vulić, επικεφαλής στο Τμήμα Προώθησης της κρατικής τηλεόρασης του Μαυροβουνίου (RTCG), στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής. Τα τελευταία χρόνια η διαδικασία ήταν αποκλειστικά κλειστή, γινόταν δηλαδή απευθείας ανάθεση. Φέτος ο σταθμός απηύθυνε κάλεσμα για υποβολή συμμετοχών μέχρι τις 18 Νοεμβρίου για όποιον το επιθυμούσε.

Η επιτροπή ειδικών αποτελείται από τους: Sabrija Vulić, Ivan Maksimović (επικεφαλής του Ψυχαγωγικού Τομέα του RTCG), Slaven Knezović (Επικεφαλής του Μουσικού Τομέα του RTCG), Nada Vučinić και Vladimir Maraš (Ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Radio Montenegro), δηλαδή αποκλειστικά από ανθρώπους της κρατικής Ραδιοτηλεόρασης. Αυτοί θα κρίνουν τις συμμετοχές που ελήφθησαν και θα επιλέξουν την -κατά τη γνώμη τους- καταλληλότερη. Όπως ισχυρίστηκε ο Vulić, οι συμμετοχές είναι άφθονες, αλλά δεν γνωρίζει πόσες, ούτε ποιοι καλλιτέχνες ενδιαφέρονται (πολλή μυστικοπάθεια…). Όπως και να έχει, τον τελευταίο λόγο θα έχει ο Γενικός Διευθυντής του καναλιού, Rade Vojvodić, ο οποίος μπορεί -με συνοπτικές (και “δημοκρατικές”) διαδικασίες- να απορρίψει την πρόταση της επιτροπής. Πότε θα ανακοινωθεί το τραγούδι; Άγνωστο. Ας καταλήξουν πρώτα στον εκλεκτό του καναλιού και βλέπουμε για τα παρακάτω.

Πέρυσι τη χώρα εκπροσώπησαν οι Highway με το The Real Thing που έμεινε στον ημιτελικό. Προπέρσι ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Knez (Nenad Knežević / Ненад Кнежевић), με το Adio, το οποίο κατετάγη 13ο, έφερε την καλύτερη θέση για το Μαυροβούνιο που συμμετέχει ως ανεξάρτητο κράτος από το 2007.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.