Μάλτα 2017: Το νικητήριο τραγούδι του MESC θα είναι η συμμετοχή της Μάλτας στο Κίεβο

Μάλτα 2017: Το νικητήριο τραγούδι του MESC θα είναι η συμμετοχή της Μάλτας στο Κίεβο

Ο επικεφαλής της δημόσιας τηλεόρασης της Μάλτας (PBS) John Budy ανακοίνωσε πως το τραγούδι που θα κερδίσει το εθνικό τελικό της χώρας – MESC 2017, θα είναι και αυτό που θα ταξιδέψει στο Κίεβο για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2017.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς των τελευταίων ετών ο νικητής του MESC ναι μεν εξασφάλιζε το δικαίωμα να εκπροσωπήσει τη μικρή χώρα της Μεσογείου στη Eurovision, αυτό όμως δεν σήμαινε αυτομάτως ότι και το τραγούδι με το οποίο κέρδιζε, ήταν και αυτό που ερμήνευε μετέπειτα στο διαγωνισμό. Αυτό εξάλλου έπρεπε φέτος και η Ira Losco, που ναι μεν κέρδισε με το Chameleon, στη Στοκχόλμη όμως διαγωνίσθηκε με το Walk On Water, αφού κρίθηκε καταλληλότερο για τη Eurovision. Ο Budy επίσης επιβεβαίωσε ότι ο τελικός νικητής του MESC 2017 θα καθοριστεί 100% από το televoting, όμως θα επιτρέπεται μόνο 1 ψήφος ανά τηλέφωνο. Η Μάλτα θα επιλέξει τον εκπρόσωπό της για τον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, στις 18 Φεβρουαρίου για πρώτη φορά με μία μόνο βραδιά, αφού δεν θα υπάρξει ημιτελικός.

Η Μάλτα είναι η δεύτερη χώρα μετά την Πορτογαλία που συμμετέχει τόσο πολλά χρόνια και ακόμα δεν έχει κερδίσει. Η πρώτη της συμμετοχή ήταν το 1971. Οι 3 πρώτες της συμμετοχές ήταν στην τοπική διάλεκτο, χωρίς όμως να πετύχει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Μετά από μία αποχή διαρκείας από το 1975 μέχρι και το 1990, η Μάλτα επανήλθε στο διαγωνισμό το 1991 πετυχαίνοντας έκτοτε κατά καιρούς πολύ καλά πλασαρίσματα. Οι καλύτερες θέσεις της χώρας είναι δύο δεύτερες θέσεις το 2002 και το 2005. Παρόλα αυτά πιο κοντά στη νίκη έφθασε το 1998 όταν όλοι ανέμεναν την τελευταία ψηφοφορία για να μάθουν το νικητή. Εκεί η Μάλτα έλαβε μηδέν βαθμούς από την ΠΓΔΜ που έκλεινε την ψηφοφορία και έτσι η νίκη πήγε στο Ισραήλ και στη Dana International που πήρε το 8αρι των Σκοπίων. Η Chiara που εκπροσωπούσε για 1η φορά τη χώρα της τερμάτισε τελικά 3η, ένα μόλις βαθμό πίσω από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.