Μάλτα: Μέσω εθνικού τελικού ο εκπρόσωπος της χώρας για την Eurovision 2022

Μάλτα: Μέσω εθνικού τελικού ο εκπρόσωπος της χώρας για την Eurovision 2022

H Μάλτα θα είναι μια από τις χώρες που θα αλλάξει τον τρόπο που θα επιλέξει τον εκπρόσωπό της για την Eurovision 2022. Συγκεκριμένα θα επιστρέψει στην διαδικασία του εθνικού τελικού, ανοικτού στους εγχώριους καλλιτέχνες και δημιουργούς, αντί για την απευθείας ανάθεση στον νικητή του Μαλτέζικου X-Factor όπως γινόταν από το 2019 και έπειτα.

Η είδηση αυτή προήλθε μετά από την ανακοίνωση στο twitter του Jason Michallef, προέδρου του πολιτιστικού πρακτορείου της Βαλέτα, ο οποίος συνδέεται για χρόνια με την δημόσια τηλεόραση της Μάλτας, όπου ανέφερε τα εξής:

 Είναι μια σοφή απόφαση της νέας διοίκησης του PBS ότι, με άμεσο αποτέλεσμα, η εκπροσώπηση της Μάλτας στoν επόμενo διαγωνισμό της Eurovision θα πραγματοποιηθεί μέσω ενός ειδικά οργανωμένου φεστιβάλ και δεν θα δοθεί αυτόματα στον νικητή του X Factor Malta. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτά τα νέα θα ληφθούν με μεγάλη ικανοποίηση από όλους τους Μαλτέζους τραγουδιστές, στιχουργούς και συνθέτες.

Η πορεία της Μάλτας στον διαγωνισμό

Η Μάλτα είναι μια από τις χώρες που παραδοσιακά επέλεγε τους καλλιτέχνες που θα την εκπροσωπήσουν στην Eurovision μέσω εθνικού τελικού. Όμως για τους διαγωνισμούς του 2019 και 2020 λήφθηκε η απόφαση θα επιλεγεί ο εκπρόσωπός της μέσω του X-Factor Malta όπου τις αντίστοιχες χρονιές νικήτριες ήταν η Michela και η Destiny. Μετά την ακύρωση της Eurovision 2020 εξαιτίας της πανδημίας του ιού COVID-19 η Destiny επιλέχθηκε με απευθείας ανάθεση  να εκπροσωπήσει την Μάλτα με το τραγούδι Je Me Casse φτάνοντας έως την 7η θέση.

Τελευταία εκπρόσωπος της χώρας που επιλέχθηκε μέσω εθνικού τελικού ήταν η Christabell Borg με το Taboo το 2018, η οποία δεν κατάφερε να  προκριθεί στον τελικό της Eurovision. Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί ο εθνικός τελικός της Μάλτας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.