Μάαστριχτ ή Ρότερνταμ; Μια επισκόπηση των δύο μονομάχων για την φιλοξενία της Eurovision 2020

Μάαστριχτ ή Ρότερνταμ; Μια επισκόπηση των δύο μονομάχων για την φιλοξενία της Eurovision 2020

Αρχικά ένα σύνολο από εννέα Ολλανδικές πόλεις (Άμστερνταμ, Ρότερνταμ, Μάαστριχτ, Χάγη, Ουτρέχτη, Μπρέντα, Άρνεμ, Ντεν Μπος, Λεουβάρντεν) εκδήλωσαν ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό της Eurovision 2020. Στην συνέχεια αφού απέσυραν το ενδιαφέρον 4 από αυτές (Λεουβάρντεν, Χάγη, Μπρέντα, Άμστερνταμ) είδαμε τελικά 5 πόλεις να καταθέτουν φάκελο υποψηφιότητας στο κρατικό κανάλι NPO. Κατόπιν εξέτασης των φακέλων διεκδίκησης φιλοξενίας του διαγωνισμού, η επιτροπή αξιολόγησης κατέληξε ότι μόνο δύο πόλεις μπορούν να διεκδικήσουν αντικειμενικά την φιλοξενία του τόσο απαιτητικού και σημαντικού γεγονότος: Το Μάαστριχτ και το Ρότερνταμ!

Πάμε λοιπόν να δούμε τα όπλα της κάθε πόλης στην διεκδίκηση του μεγαλύτερου μουσικού διαγωνισμού του κόσμου:

Μάαστριχτ(Maastricht)

Related image

H πόλη του Μάαστριχτ έχει εκδηλώσει από την αρχή την πρόθεση του να διεκδικήσει την φιλοξενία του επόμενου διαγωνισμού σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. Αποτελεί πρωτεύουσα της περιφέρειας του Limburg και βρίσκεται στην νοτιανατολική πλευρά της Ολλανδίας.Η πόλη εξυπηρετείται από ένα μικρό αεροδρόμιο, το Maastricht Aachen Airport το οποίο εκτελεί δρομολογία σε κάποιος διεθνείς προορισμούς.

Η πόλη έλαβε τεράστια δημοσιότητα χάρη στην Συμφωνία του Μάαστριχτ που υπογράφτηκε στην πόλη και πήρε το όνομα της, στις 7 Φεβρουαρίου το 1992 αποτελώντας σημαντικό βήμα προς την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Η πόλη φιλοδοξεί να διεξάγει τον διαγωνισμό στο MECC Maastricht.

MECC Maastricht

Image result for mecc maastricht

MECC Maastricht

Το MECC Maastricht βρίκσεται στο κέντρο της πόλης 5 λεπτά περπάτημα από τον σιδηροδρομικό σταθμό Maastricht-Randwyck και πολύ κοντά στον κεντρικό σταθμό Maastricht Central Station. Επίσης το στάδιο είναι προσιτή από αρκετά αεροδρόμιο μεταξύ αυτών τα κάτωθι: Amsterdam Schiphol International Airport, Eindhoven Airport, Cologne-Bonn Airport, Dusseldorf Airport, Brussels Charleroi Airport,  Brussels Zaventem Airport.

Οι δημοτικές αρχές της πόλης έχουν δείξει σταθερή αποφασιστικότητα στην διεκδίκηση του διαγωνισμού από την αρχή της κούρσας διεκδίκησης, δηλώνοντας ότι θα στηρίξουν οικονομικά όλο το εγχείρημα ενώ εντυπωσιακή είναι η αναγγελία της δέσμευσης ήδη 3000 δωματίων ξενοδοχείων για τις ανάγκες φιλοξενίας των αποστολών και των επισκεπτών της πόλης την περίοδο εκείνη. Χαρακτηριστικό είναι και το promo βίντεο που δημοσίευση η πόλη για την προώθηση της υποψηφιότητας της:

Ρότερνταμ(Rotterdam)

Related image
Rotterdam

Η πόλη – λιμάνι του Ρότερνταμ ήταν από την αρχή μία από τις πόλεις φαβορί να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό της  Eurovision 2020 στο Rotterdam Ahoy. Η Ολλανδική πόλη έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν γεγονός της Eurovision καθώς το 2007 είχε διεξαχθεί στην πόλη η Junior Eurovision.

To Ροτερνταμ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα της χώρας ενώ αποτελεί κομβικό λιμάνι, με την πόλη να συνδυάζει τους σύγχρονους ουρανοξύστες με την μοντέρνα αρχιτεκτονική. Η πόλη διαθέτει εκτεταμένο συγκοινωνιακό δίκτυο, ένα υπολογίσμο αριθμό ξενοδοχείων ενώ πλησίον της πόλης βρίσκεται το διεθνές αεροδρόμιο, Rotterdam The Hague Airport απευθείς σύνδεση με πολυάριθμους Ευρωπαϊκές πόλεις.

Το Rotterdam Ahoy

Related image
Rotterdam Ahoy

Το  Rotterdam Ahoy βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και υπάρχει από το 1971. Μπορεί να φιλοξενήσει περί τους 15.000 θεατές κατά την διάρκεια μιας συναυλίας. Ο χώρος έχει επίσης φιλοξενήσεις συναυλίες πολλών αστέρων όπως των: Lady Gaga, Queen, Shakira, Kylie Minogue, Gloria Estefan, U2, Mariah Carey, Britney Spears κα

Δείτε μια επισκόπηση του χώρου στο παρακάτω βίντεο:

Υπέρ της υποψηφιότητας του Ρότερνταμ έχει ταχθεί ο  Duncan Laurence ,φετινός νικητής της Eurovision που έφερε το τρόπαιο στην Ολλανδία,  ενώ η Περιφέρεια της Νότιας Ολλανδίας έχει δηλώσει την υποστήριξη της στην υποψηφιότητα του Ρότερνταμ δεσμεύοντας ποσό της τάξεως του 1εκ ευρώ ως οικονομική ενίσχυση προς την πόλη του Ρότερνταμ εφόσον αναλάβει την φιλοξενία του διαγωνισμού. Από την άλλη, η Χάγη που αποσύρθηκε νωρίτερα από την κούρσα διεκδίκησης ευθέως έκανε δήλωση στήριξης στην πόλη του Ρότερνταμ για την φιλοξενία του διαγωνισμού.

Ήδη η πόλη έχει δημοσιοποιήσει το σλογκαν της “For Real” ενώ έχει κυκλοφορήσει το δικό της promo βίντεο για την πρόωθηση της υποψηφιότητας της

Η τελική αξιολογήση

Τις επόμενες μέρες τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης θα επισκεφτούν τις δύο πόλεις για να επιθεωρήσουν τους προτεινόμενους χώρους για την διεξαγωγή του διαγωνισμοού ( MECC Maastricht, Ahoy Rotterdam) και τις παροχές τους για την κάλυψη των παράπλευρων αναγκών , τους πιθανούς χώρους για την φιλοξενία του press center, του press conference,  του Euroclub και του Eurovillage ενώ στο μικροσκόπιο θα μπούνε υποδομές, τεχνολογικές δυνατότητες, μέσα μεταφοράς και αεροπορικής σύνδεσης και η  διαθεσιμότητα χώρων στέγασης της πόλης.

Η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί στα μέσα Αυγούστου οπότε και θα ξέρουμε ποια απο τις δύο πόλεις θα αναλάβει την φιλοξενία του 65ου διαγωνισμού της Eurovision.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.