Λιθουανία: λεπτομέρειες για την εθνική επιλογή

Λιθουανία: λεπτομέρειες για την εθνική επιλογή

Το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Λιθουανίας, LRT, ανακοίνωσε λεπτομέρειες για την επιλογή συμμετοχής της χώρας στη Eurovision 2017. Το LRT αποφάσισε και αυτή τη χρονιά να χρησιμοποιήσει την ίδια φόρμουλα επιλογής με αυτή των τελευταίων ετών με μία όμως διαφορά, τα σόους από 10 θα μειωθούν σε 8. Το φορμάτ του διαγωνισμού παραμένει ίδιο όπως και τα προηγούμενα 3 χρόνια.

Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να υποβάλλει τη συμμετοχή του με ή χωρίς τραγούδι. Όλα τα τραγούδια θα συγκεντρωθούν και οι ερμηνευτές θα διαλέξουν να τραγουδήσουν όποιο επιθυμούν σε μια δική τους εκδοχή. Οι τραγουδιστές και τα τραγούδια θα χωριστούν σε 2 ψηφοφορίες. Στην μία θα αποκλείεται κάποιος καλλιτέχνης και στην άλλη κάποιο τραγούδι. Οι νικητές και των 2 κατηγοριών (ερμηνευτής-τραγούδι) θα προκύψουν από τον συνδυασμό των ψηφοφοριών κοινού και μιας διεθνούς επιτροπής αποτελούμενη από καταξιωμένους επαγγελματίες στο χώρο της μουσικής.

Οι συνθέτες θα έχουν διορία υποβολής τραγουδιού μέχρι 1 Δεκεμβρίου ενώ οι ερμηνευτές μέχρι 15 Δεκεμβρίου. Μόνο Λιθουανοί υπήκοοι ή μόνιμοι κάτοικοι της χώρας επιτρέπεται να λάβουν μέρος ως τραγουδιστές, ωστόσο δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός για τους δημιουργούς των τραγουδιών.

Όποιος επιθυμεί να εκπροσωπήσει τη Λιθουανία στο Κίεβο το μόνο που έχει να κάνει είναι να στείλει e-mail στο Eurovizija@lrt.lt

Οι Λιθουανοί ελπίζουν σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που έφερε ο Donny Montell το 2016, τερματίζοντας στην 9η θέση του τελικού με 200 βαθμούς, παρόλο που αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση της χώρας την τελευταία δεκαετία και η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.