Λευκορωσία: Με 100% televoting η επιλογή της συμμετοχής για τη Στοκχόλμη!

Λευκορωσία: Με 100% televoting η επιλογή της συμμετοχής για τη Στοκχόλμη!

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Λευκορωσίας, BTRC έδωσε στη δημοσιότητα τους κανονισμούς της φετινής εθνικής επιλογής για τη Eurovision. Για 1η φορά μόνο το τηλεοπτικό κοινό μέσω τηλεφωνημάτων και sms θα είναι αυτό που θα επιλέξει τον επόμενο εκπρόσωπο της χώρας στη Στοκχόλμη.

Στις 23 Οκτωβρίου ξεκινά η υποβολή τραγουδιών στη Λευκορωσία για την φετινή επιλογή τραγουδιού. όπως ανακοίνωσε το BTRC μία ειδική επιτροπή που θα ανακοινωθεί αργότερα θα επιλέξει τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον Εθνικό Τελικό της χώρας, με έπαθλο την εκπροσώπηση της Λευκορωσία στον 61ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Όπως ανακοινώθηκε μετά την ευρεία σύσκεψη της μόνιμης επιτροπής του BTRC για τη Eurovision, υπό τον Υπουργό Πολιτισμού της χώρας κ. Boris Svetlov φέτος στον εθνικό τελικό θα αποφασίσει μόνο το τηλεοπτικό κοινό, χωρίς τη συμμετοχή της κριτικής επιτροπής.

Επίσης το BTRC ανακοίνωσε ότι θα δοθεί έμφαση σε τραγούδια στη γηγενή τους γλώσσα, χωρίς να αποκλείονται τραγούδια σε άλλες γλώσσες.

Η Λευκορωσία στο διαγωνισμό της Eurovision

Φέτος θα είναι η 13η συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό, μετά το 2004 όταν και έκανε το ντεμπούτο της. Η Λευκορωσία κατάφερε μέχρι τώρα να προκριθεί 4 φορές στον τελικό (2007, 2010, 2013 και 2014). Η καλύτερη θέση μέχρι στιγμής για τη βαλτική χώρα, ήρθε το 2007 με τον Dmitry Koldun και το τραγούδι Work Your Magic.

Η Λευκορωσία έχει απασχολήσει πολλές φορές την κοινότητα της Eurovision, εξαιτίας της αυθαίρετης συμπεριφοράς του προέδρου της χώρας, Alexander Lukashenko, που ουκ ολίγες φορές διαφωνώντας με το αποτέλεσμα του εθνικού τελικού άλλαζε με δική του απόφαση το τραγούδι που εκπροσωπούσε τελικά τη Λευκορωσία.

Το Μάιο στη Βιέννη εκπροσώπησε τη Λευκορωσία το ντουέτο Uzari & Maimuna με το τραγούδι Time, χωρίς όμως να μπορέσει να προκριθεί στον μεγάλο τελικό.

Στο παρακάτω βίντεο δείτε τη συμμετοχή της Λευκορωσίας στον 60ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.