Ιταλία: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη βραδιά του φεστιβάλ Sanremo

Ιταλία: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη βραδιά του φεστιβάλ Sanremo

Ολοκληρώθηκε προ ολίγου η δεύτερη βραδιά του φεστιβάλ Sanremo  2019, το πασίγνωστο φεστιβάλ Ιταλικής μουσικής μέσω του οποίου θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της Ιταλίας για την Eurovision 2019 που θα διεξαχθεί στις 14,16 & 18 Μάιου στο Τελ Αβίβ. Απόψε  ακούσαμε για δεύτερη φορά  12 από τα τραγούδια που εμφανίστηκαν  στην χθεσινή πρώτη βραδιά του διαγωνισμού. Στους παρακάτω συνδέσμους θα δείτε αποσπάσματα από τις εμφανίσεις των αποψινών διαγωνιζομένων :

Achille Lauro – “Rolls Royce”
Einar – “Parole nuove”
Il Volo – “Musica che resta”
Arisa – “Mi sento bene”
Nek – “Mi farò trovare pronto”
Daniele Silvestri – “Argentovivo”
Ex-Otago – “Solo una canzone”
Ghemon – “Rose viola”
Loredana Bertè – “Cosa ti aspetti da me
Paola Turci – “L’ultimo ostacolo”
Negrita – “I ragazzi stanno bene”
Federica Carta & Shade – “Senza farlo apposta”

Η αποψινή βραδιά διεξήχθη στο Teatro Ariston στην πόλη του Sanremo, όπου διεξάγεται παραδοσιακά το φεστιβάλ με παρουσιαστές τους Claudio Bisio, Virginia Raffaele και Claudio Baglioni. Ένας από τους καλεσμένους ήταν και ο Marco Mengoni ο οποίος εκπροσώπησε την Ιταλία στην Eurovision 2013 με το τραγούδι L’Essenziale με το οποίο κατέκτησε την 7η θέση. Τα αποτελέσματα της αποψινής βραδιάς κρίθηκαν κατά  40% από το televoting, κατά 30% από την δημοσκοπική ψήφο 300 fans, και κατά 30% από την ψήφο διαπιστευμένων δημοσιογράφων που θα παρακολουθήσουν τον διαγωνισμό από το Roof Hall του  Teatro Ariston.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα  της επιτροπής τύπου για την δεύτερη μέρα, όπου οι καλλιτέχνες χωρίστηκαν σε 3 χρωματικές κατηγορίες. Στην μπλε κατηγορία είναι οι πρώτοι 4 στην κατάταξη, στην κίτρινη η επόμενη 4άδα, ενώ στην κόκκινη βρέθηκαν οι τελευταίοι 4 της δεύτερης ημέρας. Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε τα videoclip των τραγουδιών που αποκαλύφθηκαν σήμερα.

Μπλε Κατηγορία

Κίτρινη Κατηγορία

Κόκκινη Κατηγορία

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι οι Il Volo και ο Nek βρέθηκαν από την Μπλε κατηγορία χθες, στην κίτρινη και την κόκκινη αντίστοιχα. Loredana Bertè και Daniele Silvestri παρέμειναν στην κορυφαία κατηγορία με την Arisa και τον Achille Lauro να ανεβαίνουν σε αυτήν, με τον τελευταίο μάλιστα να είναι η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς. Όλα αυτά βέβαια δεν αποτελούν παρα μόνο μια ένδειξη του 30% του συνολικού αποτελέσματος της βραδιάς, καθώς δεν αποκλείεται τα άλλα 2 σώματα (televoting και δημοσκοπική επιτροπή) να ψήφισαν εντελώς διαφορετικά.

Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί αύριο στις 7 Φεβρουαρίου με τους υπόλοιπους 12 καλλιτέχνες να ερμηνεύουν το τραγούδι τους ζωντανά για 2η φορά. Συμφωνείτε με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.