H Ιταλία νικήτρια στο televoting της 60ης Eurovision

H Ιταλία νικήτρια στο televoting της 60ης Eurovision

Σάλο έχουν προκαλέσει στους φαν του διαγωνισμού τα αποτελέσματα των επιτροπών που ΄έβγαλαν νικητή΄διαφορετικό από αυτόν που ο κόσμος και οι τηλεθεατές (televoting) ψήφισαν.
Η συζήτηση για την ψήφο των κριτικών επιτροπών έχει «ανάψει» ακόμα μία φορά, καθώς 200 άνθρωποι, δηλαδή όσοι είναι οι κριτές, καθόρισαν το αποτέλεσμα, έναντι των εκατομμυρίων που ψήφισαν μέσω του televoting.
Μια ματιά στα αναλυτικά αποτελέσματα που δημοσίευσε επίσημα η EBU γίνεται αντιληπτό ότι η νίκη της Σουηδίας οφείλεται στις κριτικές επιτροπές, αφού πρώτη στις ψήφους του κοινού ήρθε η Ιταλία.
Με βάση τις ψήφους, ο κόσμος έφερε στην πρώτη θέση τους τρεις τενόρους με 366 βαθμούς, ενώ οι κριτικές επιτροπές τους έβαλαν στην έκτη, με 171 βαθμούς.
Η Σουηδία νικήτρια του 60ου διαγωνισμού ήρθε τρίτη στο televoting, με 272 βαθμούς, οι κριτές, όμως, τον έβαλαν στην κορυφή, με 353 ψήφους.
Δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις όπου το «Grande Amore» της Ιταλίας βρέθηκε στην 26η θέση των κριτών και στην πρώτη του κοινού, οπότε, λόγω του 50 – 50, δεν πήρε υψηλή βαθμολογία για τη χώρα.
Διαφορές υπάρχουν και στις άλλες θέσεις, όπως για παράδειγμα στη δεύτερη, όπου το κοινό προτίμησε τη Ρωσία και οι επιτροπές την Λετονία, αλλά και στις χαμηλότερες, όπως για παράδειγμα η Ελλάδα, που για το κοινό πήρε την 21η θέση και για τις επιτροπές την 18η.
Αν και οι κριτικές επιτροπές επανήλθαν από τον διαγωνισμό του 2009 με σκοπό να «σπάσουν» οι συμμαχίες μεταξύ κρατών και οι κανόνες της ψηφοφορίας είναι γνωστοί και αποδεκτοί, το ηθικό ζήτημα που προκύπτει για μια ακόμα χρονιά είναι, για πολλούς fans του διαγωνισμού, τεράστιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.