Η Ρουμανία επιστρέφει δυναμικά στη Eurovision, ανακοίνωσε πληροφορίες για τον εθνικό της τελικό.

Η Ρουμανία επιστρέφει δυναμικά στη Eurovision, ανακοίνωσε πληροφορίες για τον εθνικό της τελικό.

Με το γνώριμο σε όλους Selectia Nationala επιστρέφει η Ρουμανία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, μετά τον περσινό αναγκαστικό αποκλεισμό της χώρας από τη Στοκχόλμη λίγες ημέρες πριν την έναρξη των προβών, εξαιτίας χρόνιων και υπέρογκων χρεών της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας (TVR) προς την EBU.

Με τον εθνικό τελικό μέσω του οποίου επιλέγει κάθε χρόνο η ρουμανική τηλεόραση τον εκπρόσωπό της -Selectia Nationala θα επιλεγεί και ο φετινός εκπρόσωπος της χώρας στο διαγωνισμό. Η Ρουμανία που δεν έχει αποκλειστεί ποτέ, αλλά δεν έχει κερδίσει και ποτέ επιστρέφει στο διαγωνισμό μετά τη ρύθμιση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της με την EBU και επιθυμεί όπως φαίνεται να κάνει δυναμικό come back.

Όπως μας ενημερώνουν στο σχετικό trailer του TVR οι Paula Seling και Ovi που εκπροσώπησαν τη Ρουμανία δύο φορές (2010 τρίτοι με το Playing With Fire και 2014 δωδέκατοι με το Miracle), το 2017 το Selectia Nationala θα είναι λίγο διαφορετικό.

Ειδικότερα από αύριο 20/12 και μέχρι τις 22/1 ο κάθε ενδιαφερόμενος ανεξαρτήτου εθνικότητας θα μπορεί να στείλει το υποψήφιο τραγούδι του. Από τις 25 μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου όλοι οι υποψήφιοι θα ερμηνεύσουν μπροστά σε μία 5μελή κριτική επιτροπή το τραγούδι τους. Οι οντισιόν αυτές θα βιντεοσκοπηθούν και θα προβληθούν πριν τη διεξαγωγή του Selectia Nationala 2017, σαν μία προπομπός εκπομπή με την ονομασία Euroshow. Από αυτές τις οντισιόν 15 μόνο τραγούδια θα προκριθούν στον ημιτελικό του Selectia Nationala, που θα διεξαχθεί στις 26 Φεβρουαρίου και θα είναι ζωντανός. Εκεί μία κριτική επιτροπή μόνο θα επιλέξει τους 10 φιναλίστ που τελικά θα διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της Ρουμανίας στο Κίεβο. Ο τελικός του Selectia Nationala θα διεξαχθεί στις 5 Μαρτίου και ο 18ος εκπρόσωπος της χώρας στο διαγωνισμό θα αναδειχθεί 100% από το τηλεοπτικό κοινό με τηλεψηφοφορία.

Οι οντισιόν του Euroshow θα μαγνητοσκοπηθούν σε στούντιο του TVR, ενώ ο ημιτελικός και ο τελικός του Selectia Nationala 2017 πιθανόν να διεξαχθεί σε κάποια περιφερειακή πόλη της Ρουμανίας, όπως συνηθίζει να κάνει τα τελευταία χρόνια η δημόσια τηλεόραση της χώρας, λαμβάνοντας χορηγούς. Ο περσινός νικητής του  Selectia Nationala Ovidiu Anton δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρει μία ακόμα συμμετοχή, παρά το γεγονός ότι ήταν πολλοί αυτοί που υποστήριζαν ότι μετά τον άδικο αποκλεισμό του για χρέη του TVR στην EBU, θα έπρεπε να εκπροσωπήσει τη Ρουμανία στο Κίεβο με απευθείας ανάθεση.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο τους Paula Seling και Ovi να διαφημίζουν το Selectia Nationala 2017:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.