Ελλάδα: Η πρόσκληση της ΕΡΤ προς καλλιτέχνες για την Eurovision 2022

Ελλάδα: Η πρόσκληση της ΕΡΤ προς καλλιτέχνες για την Eurovision 2022
Η Ελλάδα είναι μια από τις 28 χώρες που, μέχρι στιγμής, επιβεβαίωσαν  την συμμετοχή τους στον 66ο διαγωνισμού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί τον Μάϊο επί Ιταλικού εδάφους. Με σχετική της πρόσκληση προς ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες και δισκογραφικές εταιρείες, καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να στείλουν την πρότασή τους στην ΕΡΤ μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΕΡΤ στον 66o Διαγωνισμό Τραγουδιού της Εurovision, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2022 στην Ιταλία, η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση απευθύνει από σήμερα πρόσκληση σε εταιρίες με δραστηριότητα την παραγωγή ή και διανομή ηχογραφημάτων να υποβάλουν προτάσεις για τη φετινή συμμετοχή της χώρας μας, με καταληκτική προθεσμία την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021.

Κάθε πρόταση θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη: δηλαδή να  περιλαμβάνει ερμηνευτή ή ερμηνεύτρια ή γκρουπ με έξι κατ’  ανώτατον μέλη, σύμφωνα με τους κανονισμούς, και επίσης ένα έως τρία τραγούδια, που δεν έχουν κυκλοφορήσει ή παρουσιαστεί μέχρι σήμερα είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ολόκληρα ή εν μέρει. Στην επιλογή της συμμετοχής θα συνεκτιμηθούν, επίσης, τυχόν καλλιτεχνική ομάδα πλαισίωσης του ερμηνευτή ή της ερμηνεύτριας και ιδέες (concept) για την προώθηση και παρουσίαση του τραγουδιού.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί αν η Ελληνική συμμετοχή για την επερχόμενη Eurovision θα επιλεγεί μέσω εθνικού τελικού ή μέσω εσωτερικής επιλογής. Πάντως δεν είναι λίγα το ονόματα τα οποία φημολογείται πως ενδιαφέρονται να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Eurovision, όπως η Καλομοίρα (Eurovision 2008 – My Secret Combination – 3η θέση), ή ο Good Job Nicky. Αναμένουμε λοιπόν περισσότερα νέα για το ποιος θα διαδεχθεί την Stefania στην θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στην Eurovision.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.