Δείτε τους 12 υποψήφιους του Depi Evratesil. Ένας από αυτούς θα εκπροσωπήσει την Αρμενία στο Κίεβο (video)

Δείτε τους 12 υποψήφιους του Depi Evratesil. Ένας από αυτούς θα εκπροσωπήσει την Αρμενία στο Κίεβο (video)

Το Depi Evratesil που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει Στο δρόμο για τη Eurovision, είναι μία φιλόδοξη παραγωγή της αρμένικης δημόσιας τηλεόρασης, για την επιλογή του εκπροσώπου της στη Eurovision 2017. Το show προβάλλεται εδώ και 2 μήνες και φθάνει στην κορύφωση του, αφού ήδη έχουμε το τοπ12 του διαγωνισμού.

Τι είναι το Depi Evratesil;

Με ένα talent show που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τα αντίστοιχα format του εξωτερικού, όπως το The Voice ή το X Factor κλπ, αποφάσισε η AMPTV να επιλέξει για το 2017 τον καλλιτέχνη που θα την εκπροσωπήσει στη Eurovision. Όλο το καλοκαίρι επίδοξοι τραγουδιστές αρμενικής καταγωγής, από όλο τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να δηλώσουν συμμετοχή. Έτσι χιλιάδες καλλιτέχνες από τις ΗΠΑ,  Γαλλία, Ισπανία, Ρωσία, Ουκρανία, Γεωργία, Ουζμπεκιστάν, Λίβανο και φυσικά την Αρμενία δήλωσαν συμμετοχή. Μοναδικός περιορισμός όπως είπαμε ήταν το στοιχείο της αρμένικης καταγωγής από τουλάχιστον ένα γονέα. Από όλους αυτούς και μετά από μακρά φάση οντισιόν, επελέγησαν οι 80 καλύτεροι για τα τηλεοπτικά shows.

Πως φθάσαμε στο top12

Η πορεία των 12 φιναλιστ για να φθάσουν ως εδώ κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν. Στην 1η φάση του διαγωνισμού οι 80 που αρχικά επελέγησαν, έπρεπε σε 2 μόλις λεπτά να πείσουν τα 3 τουλάχιστον από τα 6 μέλη της κριτικής επιτροπής, ότι αξίζει να περάσουν στην επόμενη φάση. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι χρέη κριτικής επιτροπής ασκούν 6 πρώην εκπρόσωποι της Αρμενίας στη Eurovision. Η φετινή εκπρόσωπος Iveta Mukuchyan, δύο από τα μέλη των Genealogy που εκπροσώπησαν τη χώρα το 2015 στη Βιέννη Essaï Altounian και Inga Arshakyan (συμμετείχε και το 2009). Ο Aram από το 2014, ο Hayko από το 2007 και η έτερη εκπρόσωπος του 2009 Anush Arshakyan.

depi-evratesil-2016-696x385

Μόνο 37 υποψήφιοι από τους 80 κατάφεραν να πείσουν τουλάχιστον 3 κριτές και να συνεχίσουν στη 2η φάση του διαγωνισμού. Η επόμενη φάση του Depi Evratesil είχε κάτι από The Voice. Ο κάθε κριτής θα έπρεπε να φτιάξει μία ομάδα 4 καλλιτεχνών για τη συνέχεια του show. Έτσι οι 37 υποψήφιοι έμεναν πλέον 24. Στην τρίτη φάση πλέον, κάθε κριτής έβαζε σε μονομαχία δύο από τους υποψήφιούς του. Κάθε καλλιτέχνης ερμήνευε ένα τραγούδι και οι κριτές επέλεγαν ποιον από τους δύο, θέλουν να περάσει στο top12 του διαγωνισμού. Κάθε κριτής είχε μία θετική ψήφο, και ο κριτής-coach των δύο κάθε φορά διαγωνιζόμενων είχε 3 ψήφους, ώστε η γνώμη του να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.

Ποιοι βρίσκονται ακόμα πιο κοντά στο όνειρο

Έτσι, πλέον κάθε κριτής έχει 2 μόνο υποψήφιους. Την επόμενη εβδομάδα θα μάθουμε τους 6 καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στον τελικό, για το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν την Αρμενία το Μάιο στη Eurovision 2017. Οι 12 διαγωνιζόμενοι που έχουν απομείνει είναι:

  • Aram MP3 — Lucy και Lilit Harutyunyan
  • Inga — Suzanna Melkonyan και Gevorg Harutyunyan
  • Essaï — Opera Viva και Arcvik
  • Iveta — Vahe Aleksanyan και Hasmik Siroyan
  • Hayko — Egine και Anna Danielyan
  • Anush — Marta και Alexander Plato

Δείτε το παρακάτω βίντεο τους 12 διαγωνιζόμενους της αρμενικής επιλογής Depi Evratesil και πείτε μας ποιον προτιμάτε να δείτε στο Κίεβο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.