Γνωρίστε την συμμετοχή της Τσεχίας “Μy Turn” – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε την συμμετοχή της Τσεχίας “Μy Turn” – Ψηφίστε στο poll

Την Τσεχία θα εκπροσωπήσει στον 62ο διαγωνισμό της Eurovision η Martina Barta, η οποία είναι ερμηνεύτρια και ασχολείται με την jazz μουσική. H επιλογή της έγινε εσωτερικά στις 15 Φεβρουαρίου από το CT, το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της χώρας και θα πάρει μέρος στον διαγωνισμό με το τραγούδι “My Turn”, το οποίο είναι σε σύνθεση του Kyler Niko (ερμηνευτής, μουσικός παραγωγός και πιανίστας). Το τραγούδι δημοσιεύτηκε στις 13 Μαρτίου.

H Martina γεννήθηκε στις 01/09/1988 και ασχολείται με την μουσική τόσο στην Τσεχία όσο και στην Γερμανία. Ήταν μέλος του γκρουπ της jazz 4 To The Bar ενώ είναι γνωστή και από την συμμετοχή της στο μιούζικαλ Robin Hood. Έχει κάνει τα περισσότερα βήματά της στο Βερολίνο και έχει σπουδάσει στο Jazz Institut Universität der Künste στο Βερολίνο. Έχει πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ, έχει συνεργαστεί με πολλά μεγάλα ονόματα της μουσικής ενώ στο δικό της στυλ συνδυάζει το κλασσικό με το μοντέρνο.

H Τσεχία θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision στις 9 Μαίου και ελπίζει στην δεύτερη συνεχόμενη πρόκρισή της. Εσείς τι νομίζετε;

Η Τσεχία συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision από το 2007 και έχει πάρει μέρος πέντε φορές. Συμμετείχε μέχρι το 2009 και τις επόμενες χρονιές απείχε μέχρι που επέστρεψε το 2015. Ο λόγος που απείχε ήταν τα κακά αποτελέσματα στον διαγωνισμό καθώς και ότι ο διαγωνισμός δεν είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το κοινό της Τσεχίας. Μέχρι το 2009 όχι μόνο δεν περνούσε στον τελικό αλλά εκείνη την χρονιά δεν πήρε κανένα βαθμό στον ημιτελικό. To 2015 επέστρεψε με τους Marta Jandová και Václav Noid Bárta με το τραγούδι Hope Never Dies και παρά τις ελπίδες για πρόκριση, δεν κατάφερε πάλι να είναι στον Μεγάλο Τελικό. Η πολυπόθητη πρόκριση ήρθε πέρυσι με την Gabriela Gunčíková και το I Stand, αν και στον τελικό κατέκτησε την προτελευταία θέση και παίρνοντας βαθμούς μόνο από τις επιτροπές των χωρών.

Δείτε παρακάτω την φετινή συμμετοχή της Τσεχίας, My Turn:

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του InfeGreece:

Αργυρίου Γιάννης: 3

Πετράκη Αναστασία: 5

Κωστίκας Γιάννης: 1

Ματάμης Αποστόλης: 3

Φαρμάκας Δημήτρης: 4

Μαντζίλας Δημήτρης: 4

Χαρπαντίδης Στέφανος: 2

Σιακαντάρης Σπύρος: 3

Νταντάλιας Άγγελος: 6

Τσεκούρας Γιώργος: 3

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 1

Κορυπάς Αντρέας: 2

Τιγκράν Σαρκισιάν: 5

Μ.Ο.: 3.23

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.