Γνωρίστε Την Συμμετοχή Της Κροατίας

Γνωρίστε Την Συμμετοχή Της Κροατίας

Χώρα: Κροατία
Καλλιτέχνης: Nina Kraljić
Τραγούδι: Lighthouse
Συνθέτης: Andreas Grass & Nikola Paryla
Στιχουργός: Andreas Grass & Nikola Paryla

H Κροατία που συμμετέχει στον διαγωνισμό σαν ανεξάρτητο κράτος από το 1993, μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ως χώρας μετράει ως τώρα 21 συμμετοχές αλλά δυστυχώς δεν έχει γευτεί ακόμα την γλύκα της νίκης μια και η καλύτερη θέση της χώρας ειναι η 4η (το 1996 και το 1999). Βέβαια σαν μέρος της Γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας απο το 1961, όπου και έλαβε μέρος για πρώτη φορά στον διαγωνισμό η Γιουγκοσλαβία εχεί γευτεί και νίκη αφου το συγκρότημα Riva, που σήκωσε για μία και μοναδική φορά το τρόπαιο με την σημαία της χώρας το 1989,  ήταν Κροάτες και ο διαγωνσιμός του 1990 έγινε στο Zagreb που τώρα είναι η κροατική πρωτεύουσα.

Φέτος η Κροατία θα εκπροσωπηθεί από μία καλιτέχνιδα που ακούει στο όνομα Nina Kraljić και με το τραγούδι “LighthouseH Nina γεννήθηκε στο Lipovljani της Κροατίας το 1993, έκανε τα πρώτα της μουσικά βήματα μέσα από το Croatia Got Talent το 2009 όπου και έφτασε μέχρι τον τελικό του Show. Η μεγάλη αναγνωρησιμότητα όμως ήρθε για την Nina στο Kροατικό Voice το 2015, όπου εντυπωσίασε το κοινό και τους κριτές με την φωνή της και κατέκτησε την πρώτη θέση στο show, την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το πρώτο της Single με τίτλο “Zaljuljali smo svijet, ενώ τον Μάρτιο του 2016 βραβεύτηκε ως η καλύτερη νέα καλλιτέχνης της χώρας της. Τον Φεβρουάριο του 2016 η Κροατική τηλεόραση, έδωσε μέσω απ’ευθείας ανάθεση στην Nina το χρίσμα να εκπροσωπήσει την χώρα της στον 61ο διαγωνισμό Eurovision στην Στοκχόλμη με το τραγούδι “Lighthouse” είναι μια σύνθεση των Andreas Grass και Nikola Paryla, είναι γραμμένο εξ’ολοκλήρου στα αγγλικά και έχει neo-folk και new age στοιχεία. Το κομμάτι που ήδη γνωρίζει επιτυχία στην Κροατία καθώς έφτασε στο no.15 των Κροατικών charts αντιμετώπισε κατηγορείες από το Σουηδικό website “Pierre’s Schlager” ότι  είναι αντιγραφή του κομματιού “Uncover” της Σουηδής  Zara Larsson.  Άφου κινητοποιήθηκαν οι άπαντες τελικά απεφάνθη ότι οι ισχυρισμοί των Σουηδών είναι ανακριβείς και δεν τίθεται θέμα αντιγραφής και έτσι ο “Φάρος” της Κροατίας θα ανάψει στις τηλεόρασεις των Ευρωπαίων και μη στις 10 Μαίου όπου και θα εμφανιστεί στον Ά ημιτελικό σαν 5η χώρα εμφάνισης.

 

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 9

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 2

Μαντζίλας Δημήτρης: 5

Μιχαήλ Γεώργιος: 10

Πετράκη Αναστασία: 6

Τσεκούρας Γιώργος: 9

Χαρπαντίδης Στέφανος: 7

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.