Γνωρίστε την συμμετοχή της Εσθονίας «Verona» – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε την συμμετοχή της Εσθονίας «Verona» – Ψηφίστε στο poll

Την χώρα της Βαλτικής στον 62ο διαγωνισμό της Eurovision θα εκπροσωπήσουν δύο γνώριμοι του διαγωνισμού, o Koit Toome και η Laura (Laura Põldvere). Και οι 2 καλλιτέχνες έχουν ξαναβρεθεί στην σκηνή της Eurovision , ο Koit το 1998 με το τραγούδι του Mere lapsed όπου κατέλαβε την 12η θέση με 36 βαθμούς και η Laura το 2005 ως μέλος του συγκροτήματος Suntribe με το τραγούδι τους Let’s get loud με το οποίο κατέλαβαν την 20η θέση στον ημιτελικό.

Για να καταφέρουν να βρεθούν στην Σκηνή του Κιέβου, το δίδυμο από την Εσθονία έπρεπε να ξεπεράσει τον μεγάλο σκόπελο που άκουγε στο όνομα Kerli (είχαν βρεθεί πίσω της στη τελική κατάταξη του 2ου ημιτελικού όπως και στην πρώτη φάση του Μεγάλου Τελικού). Στο SuperFinal όμως, το κοινό τους δικαίωσε, αφού μεταξύ 3 υποψηφίων κατάφεραν να συγκεντρώσουν το 55% των ψήφων.

Ο 38χρονος Koit ξεκίνησε την καριέρα του το 1994 ως μέλος του ντουέτου Code One. Το ντουέτο σημείωσε πολλές επιτυχίες στα chart της Εσθονίας μέχρι το 1998, οπότε και διαλύθηκε. Το 1998 εκτός από την συμμετοχή του στην Eurovision, ηχογραφεί και το πρώτο studio άλμπουμ του. Εκτός από τις μουσικές του ικανότητες ο Koit είναι και εξαιρετικός χορευτής αφού το 2007 στέφθηκε νικητής του Dancing With the Stars με παρτενέρ την Kertu Tänav. Επίσης ο Koit έχει χαρίσει την φωνή του και σε ταινίες κινουμένων σχεδίων (Cars τησ Disney). Τέλος, πολύ σημαντική είναι και η συμμετοχή του σε musical της χώρας του, όπως το 2014, όπου συμμετείχε στο The phantom of the Opera.

H Laura, ξεκίνησε την καριέρα της το 2005 από τον διαγωνισμό της Eurovision στο Κίεβο. To 2007, κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο “Muusa”. H Laura προσπάθησε να ξανά εκπροσωπήσει την χώρα της στην Eurovision το 2007, το 2009 και το 2016.

Η φετινή συμμετοχή της Εσθονίας θα είναι η 23η στον διαγωνισμό (πρώτη συμμετοχή το 1994). Έχει κερδίσει ήδη μία φορά τον διαγωνισμό το 2001 με τους Tanel Padar, Dave Benton και τους 2XL με το τραγούδι τους Everybody. Στον περσινό διαγωνισμό συμμετείχε με τον Jüri Pootsman και το τραγούδι του Play στον πρώτο ημιτελικό, όπου και κατέλαβε την τελευταία θέση (18η) με συνολικά 24 βαθμούς.

Ακούστε παρακάτω την φετινή συμμετοχή της Εσθονίας, Verona:

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του INFE Greece:

Αργυρίου Γιάννης: 10

Πετράκη Αναστασία: 6

Κωστίκας Γιάννης: 8

Ματάμης Αποστόλης: 9

Φαρμάκας Δημήτρης: 7

Μαντζίλας Δημήτρης: 10

Χαρπαντίδης Στέφανος: 7

Σιακαντάρης Σπύρος: 8

Νταντάλιας Άγγελος: 9

Τσεκούρας Γιώργος: 9

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 10

Κορυπάς Αντρέας: 10

ΜΟ: 8,58

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.