Γνωρίστε την συμμετοχή της Εσθονίας “Storm” – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε την συμμετοχή της Εσθονίας “Storm” – Ψηφίστε στο poll

O δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Εσθονίας ΕRR, επέλεξε την συμμετοχή της χώρας στην φετινή Eurovision μέσω του εθνικού της τελικού Eesti Laul 2019, του μουσικού διαγωνισμού που θεσπίστηκε το 2009 για την επιλογή του εκπροσώπου της Εσθονίας στην Eurovision. Στο φετινό Eesti Laul συμμετείχαν συνολικά 24 καλλιτέχνες, χωρισμένοι αρχικά σε δύο ημιτελικούς, με μεγάλο νικητή τον Σουηδό Victor Crone και το τραγούδι του Storm.

Λίγα λόγια για τον Victor Crone

Ο Victor Crone (Victor Fritz-Crone  το πλήρες όνομα του) γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 1992 στην πόλη Österåker της Σουηδίας, και είναι τραγουδιστής, συνθέτης και κιθαρίστας.  Μεγάλωσε σε μουσική οικογένεια, αλλά ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική και να γράφει τα πρώτα του τραγούδια σε ηλικία 14 ετών όταν οι γονείς τους του έκαναν δώρο την πρώτη του κιθάρα. Σε ηλικία 18 ετών μετανάστευσε στις ΗΠΑ προκειμένου να ασχοληθεί επαγγελματικά με την μουσική, εκεί συνεργάστηκε με διακεκριμένους Αμερικανούς συνθέτες όπως τους Diane Warren, Desmond Child και Eric Brazilian, ενώ τότε κυκλοφόρησε και το πρώτο του τραγούδια με το καλλιτεχνικό όνομα Vic Heart.

To 2015 κυκλοφορεί το πρώτο του single με τίτλο Burning Man, ενώ την ίδια χρονιά συμμετέχει στο  Melodifestivalen 2015, το φεστιβάλ μέσω του οποίου επιλέγεται ο εκπρόσωπος της Σουηδίας στην Eurovision. Στο Melodifestivalen εκείνη της χρονιά συμμετείχε με το τραγούδι Det rår vi inte för σε συνεργασία με τον rapper Behrang Miri με το οποίο έφτασε έως τον γύρο της δεύτερης ευκαιρίας όπου έχασε από τους Samir & Viktor. Το 2017 συνεργάστηκε με το Σουηδο-Νορβηγικό συγκρότημα Tungevaag & Raaban στο τραγούδι Coming Up το οποίο έκανε πάνω από 18 εκατομμύρια streams στο Spotify.

Το 2016 γνωρίστηκε με τον Εσθονό τραγουδιστή και τραγουδοποιό Stig Rästa, ο οποίος εκπροσώπησε την Εσθονία στην Eurovision 2015 μαζί με την Elina Born και το τραγούδι Goodbye to yesterday, με το οποίο έφτασε έως την 7η θέση. Έκτοτε ο Victor συνεργάστηκε αρκετές φορές με τον Stig και ταξίδεψε πολλές φορές στην Εσθονία γι’αυτό τον λόγο. Το τραγούδι Storm με το οποίο ο Victor  θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ, είναι η τελευταία τους συνεργασία.

Λίγα λόγια για το τραγούδι “Storm”

Το Storm είναι ένα pop/dance τραγούδι γραμμένο εξολοκλήρου  στα αγγλικά.  Ήταν εξαρχής το αγαπημένο του Εσθονικού κοινού, καθώς ήταν πρώτο στο televoting σε ημιτελικό, τελικό και super τελικό, στον οποίο έλαβε το 46% των ψήφων.  Σύμφωνα με τον Victor Crone το μήνυμα του τραγουδιού είναι ανοιχτό για ερμηνεία από τους ακροατές, γενικά πάντως παρομοιάζει τις δύσκολες καταστάσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στην ζωή μας σαν μια καταιγίδα, η οποία όσο έντονη και αν είναι κάποια στιγμή τελειώνει και την διαδέχεται ο καλός καιρός.

Ο Victor Crone συμμετέχει στην σύνθεση του τραγουδιού μαζί με τον Stig Rästa, με τον οποίον όπως αναφέραμε παραπάνω συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια. Στην σύνθεση του τραγουδιού συμμετέχουν επίσης και οι Vallo Kikas, Sebastian Lestapier, Fred Krieger. Επί σκηνής, τον Victor τον συνοδεύει στην γέφυρα του τραγουδιού η Εσθονή ηθοποιός και τραγουδίστρια Saara Kadak. Το τραγούδι Storm έφτασε ήδη την τρίτη θέση στα Εσθονικά charts και την πρώτη θέση όσον αφορά τα  εσθονικά τραγούδια.

https://www.youtube.com/watch?v=a4bfC0NPl1I

Οι στίχοι του “Storm”

All my life I’ve wondered why

I keep fighting all the tides

For a million reasons that I find

But I might, I might be all wrong
I’ve hit highs and I’ve hit lows

But somewhere down the winding road

It felt like I could lose it all

But I might, I might have been wrong
A storm like this

Can break a man like this

But when it all calms down

We’re still safe and sound
All my life I’ve tried to find

The meaning of what’s left behind

They say it’s life itself but IFeel it might, it might be all wrong
A storm like this

Can break a man like this

But when it all calms down

We’re still safe and sound
Even if the sky falls down

We can turn it all around

We’ll escape the darkest clouds

And we’ll be safe and sound
Wherever we may go

Whatever happens down the road

However far from home

I know we won’t let go
In no time the storm will end

And it’ll be alright again

The battle scars won’t matter then

But I might, I might be all wrong

Η Εσθονία στην Eurovision

Η Εσθονία έλαβε για πρώτη φορά μέρος στον διαγωνισμό της Eurovision το 1994 με την Silvi Vrait και το Nagu merelaine με το οποίο ήρθε τελευταία με 2 βαθμούς, ενώ από το 1996 συμμετέχει ανελειπώς στον διαγωνισμό. Κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό μια φορά, το 2001 με τους Tanel Padar/Dave Benton/2XL και το τραγούδι Everybody, ήταν μάλιστα  η πρώτη φορά που μια χώρα της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό, την επόμενη χρονιά στην Eurovision που διοργάνωσε η Εσθονία στην πρωτεύουσα της, Ταλλίν, έφτασε έως την τρίτη θέση με την Sahlene και το Runaway που ήταν το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα της χώρας στην ιστορία της στον διαγωνισμό. Το 2018 με την Elina Nechayeva και το τραγούδι La Forza έφτασε έως την 8η θέση. Φέτος η Εσθονία θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού που θα διεξαχθεί στις 14 Μαϊου.

Ψηφίστε παρακάτω στο Poll που ακολουθεί :

Με άριστα το 10 και ελάχιστο το 1, πόσο θα βαθμολογούσατε τη συμμετοχή της Εσθονίας, "Storm"

 

9 σκέψεις για το “Γνωρίστε την συμμετοχή της Εσθονίας “Storm” – Ψηφίστε στο poll

  1. Κάποτε το Eesti Laul ήταν ο κορυφαίος εθνικός τελικός. Τα τελευταία χρόνια το έχει χάσει νομίζω…
    Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι η επιτομή του αδιάφορου. Κρίμα για τον Stig Rästa.

    #29/41

    Καλή επιτυχία.

    2009, 2010, 2015 οι αγαπημένες μου Εσθονικές συμμετοχές.

  2. Μια συμμετοχή επηρεασμένη από τον Avicii που δεν φτάνει όμως στο επίπεδο των δημιουργιών του. Ένα κλαμπίστικο κομμάτι χωρίς κάτι να το κάνει να ξεχωρίζει και να διαφοροποιείται από τα αντίστοιχα που ακούμε κάθε χρόνο σε εθνικούς τελικούς και στην Γιουροβίζιον. Χρειάζονται πολύ δυνατά φωνητικά προσόντα για να απογειωθούν λάιβ τέτοια κομμάτια ή έστω να είναι ισάξια της επεξεργασμένης ηχογράφησης και ο συγκεκριμένος τραγουδιστής δεν τις έχει. Σκηνικά τα γνωστά πλέον εφέ που έχουμε ξαναδεί πρόσφατα σε άλλες συμμετοχές.

    31/41 στο τοπ μου και 12/17 στον πρώτο ημιτελικό. Νομίζω περνάει από τον πρώτο ημιτελικό αλλά στον τελικό δεν βλέπω πολλά πράγματα. Ίσως μια θέση κοντά στην 20η.

  3. Οικείο ραδιοφωνικό άκουσμα με καλή σκηνική παρουσίαση και ένα στιγμιότυπο ντουέτου εμπνευσμένο από το “A star is born” (όχι ότι δεν το έχουμε ξαναδεί, αλλά όπως και να χει γλυκιά προσθήκη). Το μεγαλύτερο μειονέκτημα που ίσως τους στοιχίσει την πρόκριση – πέρα από το genre, είναι η ανεπάρκεια του τραγουδιστή, ιδιαιτέρως εμφανής στις ψιλές νότες του ρεφρέν. Ως συμμετοχή και στο ίδιο είδος την προτιμώ από την Φινλανδία

    7/10

    Καλή επιτυχία!

  4. Ξεθυμασμένη κόπια του “Heroes” (θα ήθελε, αλλά δεν) με αδιάφορο αν και εμφανίσιμο σουηδό τραγουδιστή.

    37ος στα 41 της λίστας μου για φέτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.