Γνωρίστε Την Συμμετοχή Της Αυστρίας.

Γνωρίστε Την Συμμετοχή Της Αυστρίας.

Χώρα: Αυστρία
Καλλιτέχνης: ZOË
Τραγούδι: Loin d’ici
Συνθέτες: Christof Straub & Zoe Straub
Στιχουργοί: Christof Straub & Zoe Straub

H Αυστρία που συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 1957, έχει πετύχει μέχρι στιγμής 2 νίκες, το 1966 με το “Merci Cherie” του Udo Jürgens, και το 2014 με το “Rise Like a Phoenix” της Conchita Wurst.

Φέτος θα δοκιμάσει κάτι που ναι μεν το έκανε στο παρελθόν, με μεγάλη επιτυχία (την γαλλική γλώσσα στα τραγουδια του) αλλά αυτή την φορά δεν θα είναι μόνο ο τίτλος στα γαλλικά αλλά όλο το τραγούδι θα είναι εξ’ ολοκλήρου στην Γαλλική γλώσσα μια και η νεαρή Ζοë Straub (όπως είναι το πλήρες της όνομα) γεννήθεις του 1996 στην Βιέννη, σπούδασε το Γαλλικό λύκειο Βιέννης κάτι που την επηρέασε αρκετά, καθώς όλα τα τραγούδια που τραγουδούσε ήταν γραμμένα στην Γαλλική γλώσσα και φυσικά είχαν επηροές από Γαλλικούς ήχους. Η Ζοë Straub λοιπόν μεγαλωμένη από οικογένεια μουσικών ασχολήθηκε με την μουσική από πολύ μικρή ηλικία. Ξεκίνησε τα πρώτα της μουσικά βήματα, τραγουδώντας σε ένα κομμάτι του συγκροτήματος των γονιών της με το όνομαPapermoon και συμμετέχοντας σε ένα talent show για παιδικές φωνές. Το 2015 έκανε την πρώτη της προσπάθεια να εκπροσωπήσει την Αυστρία με το τραγούδι “Quel filou” με το οποίο κατατάχθηκε στην 3η θέση του Αυστριακού τελικού. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το πρώτο της album με τίτλο “Debut”, το οποίο έφτασε στην 5η θέση των Αυστριακών Charts. Εκτός από τραγουδίστρια είναι και ηθοποιός καθώς συμμετείχε σε 2 Αυστριακές τηλεοπτικές σειρές.

To “Loin d’ici” που είναι ο τίτλος του τραγουδιού της φετινής αυστρίας είναι ένα pop τραγούδι με Γαλλικούς ήχους, και είναι γραμμένο εξ’ολοκλήρου στα Γαλλικά. Τους στίχους και την μουσική του τραγουδιού τους έγραψε η ίδια η Zoë μαζί με τον πατέρα της τον Christof Staub. H Zoë με το “Loin d’ici” συμμετείχε στον Αυστριακό τελικό όπου συμμετείχαν 10 τραγούδια συνολικά. Στον πρώτο γύρο κατατάχθηκε 4η στην επιτροπή αλλά κέρδισε την 1η θέση στην ψήφο του κοινού και πέρασε στον μεγάλο τελικό όπου κέρδισε και εκεί χάρη στο televoting και θα εκπροσωπήσει την Αυστρία στην Eurovision του 2016.

Η αυστριακή συμμετοχή  θα εμφανιστεί 12η στον πρώτο ημιτελικό που θα γίνει στις 10 Μαΐου

 

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 7

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 10

Μαντζίλας Δημήτρης: 8

Μιχαήλ Γεώργιος: 10

Πετράκη Αναστασία: 8

Τσεκούρας Γιώργος: 9

Χαρπαντίδης Στέφανος: 6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.