Γνωρίστε την συμμετοχή της Αλβανίας, “Ktheju tokës” – Ψηφίστε στο Poll

Γνωρίστε την συμμετοχή της Αλβανίας, “Ktheju tokës” – Ψηφίστε στο Poll

Και φέτος η συμμετοχή της Αλβανίας για την Eurovision, προέκυψε μέσω του μουσικού διαγωνισμού της χώρας Festivali i Këngës. Έπειτα από τρεις βραδιές, που οι 22 υποψήφιοι ερμήνευσαν τις συμμετοχές τους, νικήτρια αναδείχτηκε η Jonida Maliqi με το τραγούδι Ktheju tokës.

Λίγα λόγια για την Jonida Maliqi

Jonida Maliqi είναι 36 χρονών και κατάγεται από τα  Τίρανα. Σπούδασε βιολί και κιθάρα αλλά και κλασσικό τραγούδι στο Πανεπιστήμιο Τεχνών στα Τίρανα. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε διάφορα εθνικά παιδικά φεστιβάλ στην Αλβανία, όπως και στο μουσικό event της Αλβανίας Kënga Magjike. Συμμετείχε στους Αλβανικούς τηλεοπτικούς μουσικούς διαγωνισμούς Top Fest και Festivali i Këngës, αλλά και σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη. Η Jonida εκτός από σόλο καλλιτέχνης, έχει πρωταγωνιστήσει και σε διάφορα μιούζικαλ στη χώρα. Επίσης έχει παρουσιάσει πολλές μουσικές και χορευτικές εκπομπές στην αλβανική δημόσια τηλεόραση. 

Το Ktheju tokës

Δημιουργός του τραγουδιού Ktheju tokës είναι η Eriona Rushiti. Οι στίχοι είναι γραμμένοι στην αλβανική γλώσσα, ενώ η Jonida αποκάλυψε ότι το τραγούδι γράφτηκε για Αλβανούς, για μετανάστες, για όλους τους ανθρώπους στον κόσμο. Οι στίχοι ασχολούνται με το θέμα της αλβανικής μετανάστευσης, ειδικά σε σχέση με τον Πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου.

Η Jonida Maliqi θα είναι η 16η εκπρόσωπος της Αλβανίας στον διαγωνισμό της Eurovision. Η Αλβανία συμμετείχε  για πρώτη φορά  στον διαγωνισμό το 2004 με την Anjeza Shahini και το τραγούδι The Image of You. Καλύτερο της αποτέλεσμα στον διαγωνισμό είναι η 5η θέση με την Rona Nishliu και το τραγούδι Suus, ενώ η περσινή της συμμετοχή με τον Eugent Bushpepa και το τραγούδι Mall έφτασε έως την 11η θέση.

Η Αλβανία θα διαγωνιστεί στο δεύτερο μισό μέρος του δεύτερου ημιτελικού της Eurovision 2019, στις 16 Μαΐου. Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε την φετινή συμμετοχή της χώρας, Ktheju tokës.

Παρακάτω δώστε τη δική σας βαθμολογία για το Ktheju tokës:

Με άριστα το 10 και ελάχιστο το 1, πόσο θα βαθμολογούσατε τη συμμετοχή της Αλβανίας, "Ktheju tokës";

 

5 σκέψεις για το “Γνωρίστε την συμμετοχή της Αλβανίας, “Ktheju tokës” – Ψηφίστε στο Poll

  1. Καλή μας αρχή – Πάμε λοιπόν !!!

    Αλβανία :

    Ενδιαφέρουσα “έθνικ “ενορχήστρωση αν και πολύ φασαριόζικη στο ρεφρέν ώστε να “χάνεται” η μελωδία. Αμήχανη (κατ’ευφημισμόν) αισθητική παρουσίασης και κακή live τοποθέτηση, ειδικά στο ρεφρέν ακούγεται πολύ φάλτσα χωρίς απαραίτητα να είναι. Παραμένω αμφιθυμικός ως προς το κίνητρο των στίχων (μου κάνει και λίγο μαγνήτη ψήφου διασποράς).

    Ο βαθμός μου, 6.5 /10
    Πρόβλεψη # 9-14 στον ημιτελικό

    Καλή επιτυχία στη γείτονα 😉

  2. Ξεκινάμε λοιπόν με το πρώτο φετινό τραγούδι. Δεν είναι κακό, αλλά μπορούσε να είναι καλύτερο Απ οτι είναι. Συμφωνώ με το σχόλιο για φασαριοζικη ενορχήστρωση και όντως το ρεφρέν θα έπρεπε να είναι πιο μελωδικό και πιο πλούσιο φωνητικά. 6/10 από εμένα και στη θέση 21/41 της κατάταξης μου, και 12ο στον ημιτελικό. (Αν και δεν έχω τελειοποιήσει το τοπ μου ακόμη). Ο δεύτερος ημιτελικός είναι λίγο δύσκολος στις προβλέψεις, δε θα έλεγα όμως οτι η Αλβανία είναι μεσα σε αυτά που θα περίμενα να δω στο τελικό.

  3. Δυνατη συμμετοχη απο την Αλβανια. Ωραια ενορχηστρωση και ερμηνεια. Στο λαιβ της στον εθνικο τελικο δεν τρελαθηκα, Ειναι μια συμμετοχη που θα τα παει καλυτερα στις επιτροπες απο οτι στο κοινο, που ισως το βρει πολυ πομπωδες και βαρυ. Ειναι σε δυσκολο ημιτελικο αλλα νομιζω οτι εστω και οριακα θα περασει. Λογικα οι 7 θεσεις απο τον 2ο ημιτελικο θα πανε σε Ρωσια, Ολλανδια, Αζερμπαιτζαν, Αρμενια, Ελβετια, Σουδια, Νορβηγια και μενουν 3 θεσεις για Δανια, Ρουμανια, Μαλτα, Αλβανια, Βορεια Μακεδονια ισως και Αυστρια. Νομιζω η Αλβανια μπορει να παρει μια απο αυτες τις 3.

    21/41 στο τοπ μου και 10/18 απο τον 2ο ημιτελικο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.