Αφιέρωμα: Οι επιστροφές των Eurostars στην Eurovision 2020 (pt.1)

Αφιέρωμα: Οι επιστροφές των Eurostars στην Eurovision 2020 (pt.1)

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό της Eurovision είναι σίγουρα μια τεράστια εμπειρία για τους καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος, γι’αυτό κάθε χρόνο δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που επιστρέφουν στον διαγωνισμό. Σήμερα θα δούμε ποιοι από τους φετινούς συμμετέχοντες έλαβαν ξανά μέρος στον διαγωνισμό στο παρελθόν, ποιοι συμμετείχαν στην Junior Eurovision, αλλά και ποιοι ανέβηκαν στην σκηνή της Eurovision ως μέλη των φωνητικών.

Καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην Eurovision στο παρελθόν ως κύριοι ερμηνευτές 

Natalia Gordienko: Συμμετείχε στην Eurovision 2006 με τους  Arsenium και Connect-R με το τραγούδι Loca καταλαμβάνοντας την 20η θέση, φέτος εκπροσωπεί την χώρα της με το τραγούδι Prison.

 

Senhit: Το 2011 εκπροσώπησε το Σαν Μαρίνο με το τραγούδι Stand by καταλαμβάνοντας την 16η θέση στον ημιτελικό, ενώ φέτος επιστρέφει και πάλι για το κρατίδιο της Ιταλικής χερσονήσου με το τραγούδι Freaky!

 

Sanja Vučić: Συμμετείχε στην Eurovision 2016 για την Σερβία με το τραγούδι Goodbye (Shetler) καταλαμβάνοντας την 18η θέση ενώ φέτος επιστρέφει με το συγκρότημα Hurricane και το τραγούδι Hasta la vista.

Καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην Junior Eurovision

Stefania: H φετινή εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision με το τραγούδι Supergirl συμμετείχε στην Junior Eurovision 2016 εκπροσωπώντας την Ολλανδία με το συγκρότημα Kisses και το τραγούδι Kisses and Dancing, έτσι έγινε η πρώτη καλλιτέχνης που εκπροσωπεί στην “ενήλικη” Eurovision διαφορετική χώρα από αυτή που εκπροσώπησε στην Junior.

 

Destiny Chukunyere: Ήταν η μεγάλη νικήτρια στην Junior Eurovision 2015 για την Μάλτα με το τραγούδι Not my soul, συμμετείχε στα φωνητικά της Michela στην περσινή συμμετοχή της Μάλτας Chameleon, ενώ φέτος εκπροσωπεί την χώρα της με το τραγούδι All of my love.

Καλλιτέχνες που συμμετείχαν στα φωνητικά

Vasil: Συμμετείχε στα φωνητικά της Tamara Todevska στην περσινή συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας Proud, ενώ φέτος συμμετέχει ως κεντρικός ερμηνευτής με το τραγούδι You.

The Mamas: Συμμετείχαν στα φωνητικά του John Lundvik στην περσινή συμμετοχή της Σουηδίας Too Late For Love ενώ φέτος εκπροσωπούν την χώρα τους με το τραγούδι Move.

Bonus: H φετινή παρουσιάστρια του διαγωνισμού Edsilia Rombley συμμετείχε δύο φορές στην Eurovision για την Ολλανδία, το 1998 με το τραγούδι Hemel en aarde φτάνοντας στην 4η θέση, αλλά το 2007 με το τραγούδι On Top of the World μένοντας στην 21η θέση του ημιτελικού.

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος θα δούμε ποιοι καλλιτέχνες επιστρέφουν στον διαγωνισμό ως συνθέτες, ποιοί είχαν προσπαθήσει ξανά στο παρελθόν να πάνε Eurovision χωρίς όμως να τα καταφέρουν στον εθνικό τους τελικό και τέλος ποιοι Eurostars δοκίμασαν και φέτος την τύχη τους σε εθνικούς τελικούς χωρίς όμως επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.