Αυτοί είναι οι νικητές των φετινών βραβείων “ESC Radio Awards 2019”

Αυτοί είναι οι νικητές των φετινών βραβείων “ESC Radio Awards 2019”

Κάθε χρόνο μετά την ολοκλήρωση του εκάστοτε διαγωνισμού της Eurovision το ESC Radio δίνει την ευκαιρία στους ακροατές του και στους φαν του διαγωνισμού σε παγκόσμια κλίμακα να ψηφίσουν τους καλύτερους από τον τελευταίο διαγωνισμό. Φέτος η διαδικασία αυτή κράτησε από την 1η μέχρι τις 10 Ιουνίου και τα αποτελέσματα σε κάθε κατηγορία είναι τα ακόλουθα:

Κατηγορία: Καλύτερο τραγούδι

Για πρώτη φορά στην κατηγορία αυτή που υπάρχει από το 2006 δεν έχουμε δύο νικητές. Το βραβείο πήγε καθαρά στο νικητήριο κομμάτι του φετινού διαγωνισμού “Arcade”, γραμμένο από τους Joel Sjöö, Wouter Hardy και τον Duncan Laurence και ερμηνευμένο επί σκηνής από τον ίδιον τον Duncan Laurence εκπροσωπώντας την Ολλανδία. Το τραγούδι του συγκροτήματος  KEiiNO,  “Spirit In The Sky”, νικητήριο τραγούδι του televoting στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2019, ήρθε δεύτερο για να ακολουθήσει τρίτος ο Ελβετός εκπρόσωπος Luca Hänni με την συμμετοχή “She Got Me”.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα της κατηγορίας αυτής:

Ας θυμηθούμε την νικητήρια ερμηνεία του Duncan στην σκηνή του Expo Tel Aviv:

Κατηγορία: Καλύτερος Άνδρας Καλλιτέχνης

Η κατηγορία του καλύτερου άνδρα καλλιτέχνη ήταν μια κούρσα για τρείς και μικρές διαφορές με τον Ελβετό εκπρόσωπο  Luca Hänni να κόβει πρώτος το νήμα με 14.5%, δίνοντας για πρώτη φορα βραβείο του ESC Radio στην χώρα. Ο Ολλανδός Duncan Laurence ήρθε δεύτερος με 13.7% of the vote ενώ ο Mahmood λίγο πιο πίσω με 13.4% κατέλαβε την τρίτη θέση. Ακολουθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα αυτής της κατηγορίας:

Πάμε να παρακολουθήσουμε άλλη μια φορά την εκρηκτική σκηνική παρουσία του Luca στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού:

Κατηγορία: Καλύτερη Γυναίκα καλλιτέχνης

Ακόμη ένα βραβείο που πάει για πρώτη φορά σε μια χώρα. Καλύτερη γυναίκα καλλιτέχνης αναδείχτηκε από την ψηφοφορία η Tamara Todevska με ποσοστό 23.3% of the vote εξασφαλίζντας το πρώτο βραβείο στην ιστορία των βραβείων του ESC Radio Award για την Βόρεια Μακεδονία. Η Tamara είχε κερδίσει με το τραγούδι  “Proud”, την πρώτη θέση στην ψηφοφορία των εθνικών επιτροπων στον μεγάλο τελικό της 18η Μαϊου. Η Αυστραλέζα Kate Miller-Heidke ήρθε δεύτερη με την δική μας  Tamta να καταλαμβάνει την τρίτη θέση. Δείτε την αναλυτική κατάταξη των υποψηφίων σ’αυτή την κατηγορία:

Ας θυμηθούμε την Tamara να εερμηνεύει με την καθηλωτική φωνή της την συμμετοχή “Proud”:

Κατηγορία: Καλύτερο γκρουπ 

Με ένα μεγαειώδες ποσοστό 47.9%, το Νορβηγικό συγκρότημα KEiiNO κέρδισε με διαφορά το βραβείο του καλύτερου γκρουπ. Είναι η δεύτερη φορά που η χώρα κερδίζει ένα από τα βραβεία του  ESC Radio μετά την διπλή νίκη του Alexander Rybak’s το 2009. Δεύτεροι στην κατάταξη ήρθαν οι Ισλανδοί Hatari με τρίτους τους Lake Malawi από την Τσεχία. Δείτε πιο κάτω τα αναλυτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το καλύτερο γκρουπ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.