Αυστραλία: Με συμφωνία μεταξύ SBS και EBU παρούσα στην Eurovision μέχρι το 2023

Αυστραλία: Με συμφωνία μεταξύ SBS και EBU παρούσα στην Eurovision μέχρι το 2023

To κρατικό κανάλι της Αυστραλίας, SBS ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε την συμμετοχή της χώρας στον Διαγωνισμό της Eurovision μέχρι το 2023.

Καθώς η Αυστραλία οδεύει στην πέμπτη της συμμετοχή στον Διαγωνισμό, φαίνεται η ρήση ουδέν μονιμότερον του προσωρινού να ταιριάζει στην περίπτωση της Αυστραλίας. Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας, SBS, σε συνεργασία με τον κανάλι Blink TV εξασφάλισαν την θέση της Αυστραλίας στην Eurovision για ακόμη 5 χρόνια, μέχρι δηλαδή το έτος 2023.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά τον επιτυχημένο πρώτο εθνικό τελικό της χώρας, ο οποίος έστεψε νικήτρια την Kate Miller-Heidke με το τραγούδι  Zero Gravity και η οποία θα εκπροσωπήσει την χώρα των καγκουρό στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ τον επόμενο Μάιο.

Μόλις δημοσιεύτηκε η συμφωνία δεν άργησαν και οι δηλώσεις ενθουσιασμού από τα διευθυντικά στελέχη του SBS για την σχετική εξέλιξη.

Ο εκτελεστικός συντάκτης του SBS Josh Martin δήλωσε:

“Το SBS έχει αποτελέσει το σπίτι του διαγωνισμού της Eurovision στην Αυστραλία για 35 χρόνια και είμαστε κατενθουσιασμένοι με αυτή την πρόσκληση να γίνουμε πιο μόνιμο μέλος της οικογένειας της Eurovision. Θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε το ταλέντο και την διαφορετικότητα που υπάρχει στην Αυστραλία σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Τονίζει την δύναμη της μουσικής να ενώνει τον κόσμο ακόμα και από τους δύο αντίθετους πόλους της υφηλίου. Σ’ευχαριστούμε Ευρώπη!  

Ο Paul Clarke, Αρχηγός Αποστολής της χώρας και Διευθυντής του Blink TV, σχολίασε λέγοντας:

Αποτελεί μια θαυμάσια επικύρωση για το τι έφερε η Αυστραλία στην Eurovision και μπορούμε να πούμε “Σ’ευχαριστούμε Ευρώπη!” για την απόφαση τους. Έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που πήραμε μια ομάδα στην Eurovision , μόνο η Julia και ο  Sam, ο ίδιος και ο κάμεραμαν. Από τότε η κάλυψη του SBS έχει μεγαλώσει, και οι Αυστραλοί μουσικοί- καλλιτέχνες και η βιομηχανία έχουν εντελώς ανταποκριθεί στην συναρπαστική πρόκληση. Οι Αυστραλοί έχουν ήδη ερωτευθεί την χαρά και η Eurovision αποτελεί πλέον μέρος του ημερολογίου ψυχαγωγίας της χώρας. Η Ευρώπη ξέρει ότι μπορεί πάντα να προσδοκά σπουδαία μουσική και πάθος από την Αυστραλία.

Επιπροσθέτως ο Εκτελεστικός Επόπτης του Διαγωνισμού της Eurovision από την EBU, Jon Ola Sand δήλωσε:

“Είμαστε ευχαριστημένοι που η Αυστραλία έχει γίνει ένα πιο μόνιμο μέλος της οικογένεια του Διαγωνισμού της Eurovision. Οι Αυστραλοί έχουν υπάρξει καιρό τώρα μεγάλοι θαυμαστές του δρώμενου με έναν μεγάλο αριθμό πιστών τηλεθεατών από χρόνο σε χρόνο, και όταν προσκλήθηκε να συμμετάσχει στην 60η επετειακή διοργάνωση του διαγωνισμού, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ακριβώς πόσο δημοφιλείς θα γίνονταν οι καλλιτέχνες τους. Ήταν μια φυσική εξέλιξη για μας να συμφωνήσουμε στην συμπερίληψη τους ως συμμέτοχοι για τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς φέρνουν πολλά πάνω στο τραπέζι και ανυπομονούμε να τους υποδεχτούμε στο Τελ Αβίβ να τραγουδήσουν, μαζί με άλλες 41 συναρπαστικές συμμετοχές σε αυτό (το γεγονός) που θα αποτελέσει σίγουρα μια φανταστική γιορτή της μουσικής.

Η Αυστραλία στην Eurovision

Η Αυστραλία έκανε το ντεμπούτο της στην Eurovision το 2015 και έχει μέχρι σήμερα 4 συμμετοχές. Η χώρα είχε προσκληθεί να συμμετάσχει πρώτη φορά στην Βιέννη, όταν ο  Gay Sebastian εκπροσώπησε την χώρα με το τραγούδι Tonight Again χαρίζοντας μια 5η θέση στην παρθενική εμφάνιση της χώρας. Από κείνη την χρονιά η EBU  έχει προσκαλέσει την χώρα να συμμετάσχει άλλες 4 φορές.

Το 2016  Dami Im παραλίγο να κερδίσει τον διαγωνισμό στην Στοκχόλμη με την δυναμική της μπαλάντα  Sound of silence κατακτώντας την 2η θέση. Η χώρα έχει καταφέρει να πετύχει τρεις κατατάξεις στην πρώτη δεκάδα στα 4 χρόνια της συμμετοχής της. Πέρυσι το SBS με απευθείας ανάθεση επέλεξε την Jessica Mauboy να εκπροσωπήσει την χώρα στην Λισαβόνα, με το τραγούδι We got love, το οποίο τερμάτισε στην 20η θέση του τελικού.

Φέτος η Αυστραλία έχει κληρωθεί να συμμετάσχει στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού στις 16 Μαϊου. Η Kate Miller-Heidke με το τραγούδι  Zero Gravity επικράτησε στον εθνικό τελικό της 9ης Φεβρουαρίου και θα αποτελέσει την 5η συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό.

3 σκέψεις για το “Αυστραλία: Με συμφωνία μεταξύ SBS και EBU παρούσα στην Eurovision μέχρι το 2023

  1. Η ειδική πρόσκληση να συμμετάσχει ως guest στα 60χρονα του διαγωνισμού ήταν οκ. Από ‘κει και πέρα οι υπόλοιπες συμμετοχές της ήταν/είναι για πολλούς λόγους αδικαιολογητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.