Αρμενία 2017: Δείτε ποιοι προκρίθηκαν στον τελικό του Depi Evratesil

Αρμενία 2017: Δείτε ποιοι προκρίθηκαν στον τελικό του Depi Evratesil

H Αρμενία φέτος προχώρησε σε μια καινοτομία στον τρόπο με τον οποίο θα επιλέξει τον εκπρόσωπο της στην Eurovision του 2017. Αντί για απ’ευθείας ανάθεση σε έναν επαγγελματία καλλιτέχνη, που ήταν η προσφιλής της μέθοδος τις περισσότερες χρονιές, φέτος οι υπεύθυνοι της Αρμενικής τηλεόρασης AMPTV αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα talent show για νέους καλλιτέχνες, το Depi Evratesil (“Προς την Ευρώπη” στα Αρμένικα), του οποίου ο νικητής θα γίνει ο 11ος εκπρόσωπος της Αρμενίας στην Eurovision.

Tο Depi Evratesil ομοιάζει με κάποια γνωστά talent shows από όλον τον κόσμο, όπως το The Voice και το X-Factor. Βασικό ρόλο σε αυτό το Show παίζουν τα 6 μέλη της κριτικής επιτροπής, οι οποίοι μέσα από τις φάσεις των auditions και των πρώτων lives, επιλέγουν τους καλύτερους 24 διαγωνιζόμενους, από 4 ο καθένας στην ομάδα του. Στην συνέχεια, οι 4 διαγωνιζόμενοι της κάθε ομάδας αναμετρούνται μεταξύ τους στην φάση των knock-out ζευγαριών, όπου ο νικητής σε κάθε ένα από αυτά καθορίζεται από τις ψήφους των κριτών. Τέλος, ο νικητής της κάθε ομάδας προκρίνεται στον μεγάλο τελικό, εκεί όπου ο τελικός νικητής και εκπρόσωπος της Αρμενίας στην Eurovision του Κιέβου θα καθοριστεί, όχι πλέον μόνο από την ψήφο των κριτών αλλά και από την ψήφο του κοινού.

Οι 6 κριτές είναι όλοι τους καλλιτέχνες που εκπροσώπησαν την Αρμενία στην Eurovision στο παρελθόν. Πρόκειται για τον Hayko, που πήρε την 8η θέση για την Αρμενία το 2007 με το “Anytime you need”, τις αδελφές Arshakyan, Inga & Anush, οι οποίες πήραν την 10η θέση με το “Jan Jan” το 2009, ενώ η Inga ήταν επίσης μέλος των “Geneology” που πήραν την 16η θέση με το “Face the Shadows” το 2015, και έτσι έγινε η πρώτη καλλιτέχνης που εκπροσώπησε την Αρμενία 2 φορές στην Eurovision. Στην συνέχεια συναντάμε τον Aram Mp3 που πήρε το 2014 με το “Not Alone”την 4η θέση, την υψηλότερη της Αρμενίας στην ιστορία του διαγωνισμού, τον Essaï Altounian ο οποίος ήταν και αυτός μέλος των Geneology, και τέλος την φετινή εκπρόσωπο της Αρμενίας στον διαγωνισμό, την Iveta Mukuchyan που πήρε την 7η θέση με το “Love wave”.

Εκατοντάδες ήταν οι συμμετέχοντες σε αυτό το Show, προερχόμενοι είτε από την Αρμενία είτε από χώρες με έντονη Αρμενική διασπορά όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Γεωργία, το Ουζμπεκιστάν και ο Λίβανος. Η τελική 6άδα που αποφάσισαν οι κριτές όμως είναι η εξής:

1) O Vahe Aleksanyan από την ομάδα της Iveta

2) H Marta από την ομάδα της Anush

3) H Egine από την ομάδα του Hayko

4) H Lucy από την ομάδα του Aram MP3

5) h Suzanna Melkonyan από την ομάδα της Inga

6) H Artsvik από την ομάδα του Essaï

Ορισμένοι από τους finalists έχουν δοκιμαστεί και σε άλλα talent shows, η Artvik συμμετείχε στην 2η σαιζον του Ρωσικού Voice, ο Vahe ήταν finalist στο Αρμενικό Voice, Suzanna συμμετείχε και στο Voice, το X-factor και το HaySuperstars της Αρμενίας, ενώ η Lucy ήταν η νικήτρια του HaySuperstars.

O νικητής του Depi Evratesil θα επιλεγεί το Σάββατο της 10ης Δεκεμβρίου, προς το παρόν όμως είναι άγνωστο πότε και με ποια διαδικασία θα επιλεγεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Αρμενία στην Eurovision του 2017.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.