Φινλανδία: Με τον Darude στo Τελ Αβίβ

Φινλανδία: Με τον Darude στo Τελ Αβίβ

H Φινλανδική δημόσια τηλεόραση YLE ανακοίνωσε ότι ο Darude θα είναι ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την χώρα στον 64ο διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί στις 14,16 & 18 Μαϊου στο Τελ Αβίβ. O Darude θα ερμηνεύσει 3 τραγούδια στον εθνικό τελικό της Φινλανδίας Uuden Musiikin Kilpailu 2019 που θα διεξαχθεί στις 2 Μαρτίου και θα έχει ως παρουσιάστρια την Krista Siegfrids, εκπρόσωπο της Φινλανδίας στην Eurovision 2013 με το τραγούδι Marry me με το οποίο κατέλαβε την 24η θέση. Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Φινλανδία θα επιλεγεί κατά 50% από μια διεθνή κριτική επιτροπή και κατά 50% από televoting.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο DJ DARUDE

Ο Darude (Toni-Ville Henrik Virtanen όπως είναι το πλήρες όνομα του), είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους DJ’s της Φινλανδίας. Είναι γεννημένος το 1975 στην πόλη Eura της Φινλανδίας και ξεκίνησε την μουσική του καριέρα σε ηλικία 20 χρονών. Έγινε γνωστός πέρα από τα σύνορα της χώρας του με το κομμάτι Sandstorm που έγινε πλατινένιο στην χώρα του, αλλά μπήκε στα charts αρκετών χωρών όπως Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Αυστραλία κα. Έχει κυκλοφορήσει συνολικά 4 albums ενώ έχει βραβευτεί στην χώρα του με τα Φινλανδικά βραβεία Grammy ενώ έχει πάρει βραβεία και στην  Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα τραγούδια του Darude θα τα ερμηνεύσει ο Sebastian Rejman, ο οποίος είναι frontman του συγκροτήματος  The Giant Leap, ενός Φινλανδικού rock συγκροτήματος από το Ελσίνκι, καθώς επίσης και ηθοποιός.

 

Η Φινλανδία συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision από το 1961 και έχει κερδίσει τον διαγωνισμό μια φορά το 2006 στον διαγωνισμό της Αθήνας, με τους Lordi και το Hard Rock Hallelujah. Στον περσινό διαγωνισμό η Φινλανδία κατάφερε να φτάσει ως την 25η θέση με το monsters της Saara Aalto, ενώ φέτος θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό. Πιστεύετε πως η Φινλανδία μπορεί να φτάσει στο δεύτερο βραβείο της με τον Darude;

 

Μία σκέψη στο “Φινλανδία: Με τον Darude στo Τελ Αβίβ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.