Τσεχία: Παρούσα και το 2016 στην Στοκχόλμη.

Το  Ceska Televize, CT, ο επίσημος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Τσεχίας επιβεβαίωσε ότι η χώρα θα είναι παρούσα στην σκήνη του Globe Arena της Στοκχόλμης για τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision 2016.

Αν και δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα ο τρόπος επιλογής της τσέχικης συμμετοχής , το κανάλι αναμένεται να προβεί στο άμεσο μέλλον σε ανακοινώσεις με τις λεπτομέρειες για τον καθορισμό του εκπροσώπου της χώρας. Η Τσεχία είναι η 17η χώρα που επιβεβαιώνει την συμμετοχή της στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision (Ελβετία, Γερμανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Σουηδία, Δανία, Φιλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Bέλγιο, Λευκορωσία, Eσθονία, Λετονία, Λιθουανία,Ολλανδία και Ελλάδα) ενώ η Αλβανία και η Κύπρος έχουν δηλώσει ότι είναι πιθανή η συμμετοχή τους τον Μαϊο στην Στοκχόλμη.

Η Τσεχία συμμετείχε στον διαγωνισμό για πρώτη φορά το 2007 με την Kabat και δεν έχει κερδίσει τον διαγωνισμό μέχρι σήμερα. Μάλιστα η επερχόμενη συμμετοχή της θα ναι μόλις η πέμπτη. Το 2015 η Τσεχία ύστερα από απουσία 5 ετών και μέσα από εσωτερική ανάθεση εκπροσωπήθηκε στην Eurovision της Βιέννης απο τους Marta Jandova and Vaclav Noid Bartas με το τραγούδι Hope never dies , δίχως να καταφέρουν να περάσουν στον μεγάλο τελικό.

Ο επόμενος διαγωνισμός της Γιουροβίζιον θα λάβει χώρα στις 10, 12 και 14 Μαϊου στη Σουηδία στο Globe Arena της Στοκχόλμης.

2 Σχόλια

  • Νίκος Χ'

    Μας δουλευετε;Γιατί λέτε ότι η Τσεχία είναι η 17η χώρα που επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της ενώ έχουν επιβεβαιώσει 25 χώρες;Επίσης η επερχόμενη συμμετοχή της Τσεχίας θα είναι η 5η(2007, 2008, 2009, 2015).

    • Angelos Dadalias

      Φίλε έχει διορθωθεί το πόσες φορές έχει συμμετάσχει προφανώς σου έβγαζε την μη ενημερωμένη δημοσίευση. Όσο για τις χώρες που έχουν επίσημα επιβεβαίωσει ειναι τόσες όσες αναγράφονται , μιλάμε για επίσημες επιβεβαιώσεις!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.