Τσεχία: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες και προθεσμίες για την υποβολή τραγουδιών.

Το  Ceska Televize, CT, ο επίσημος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Τσεχίας επιβεβαίωσε ότι η χώρα θα είναι παρούσα στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision 2017 στο Κίεβο της Ουκρανίας και ήδη έβαλε μπρος τις διαδικασίες για τον επόμενο εκπρόσωπο της στον διαγωνισμό.

Η παρουσία της Τσεχίας στον φετινό διαγωνισμό της Στοκχόλμης υπήρξε επιτυχής για την χώρα, μετά την ιστορική πρόκριση  στον μεγάλο τελικό  της Gabriela Gunčíková με το τραγούδι  I stand. Μπορεί στον τελικό να συγκέντρωσε μόλις 41 βαθμός μένοντας στην προτελευταία θέση αλλά ήταν η πρώτη πρόκριση της χώρας στον μεγάλο τελικό, γεγονός που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα και από το τηλεοπτικό κοινό της χώρας, καθώς το κρατικό κανάλι συγκέντρωσε 2 εκατομμύρια τηλεαθεατές συγκεντρωτικά και τις δύο βραδιές , νούμερα εξαιρετικά υψηλα για τον θεσμό στην χώρα.

Υπό αυτές τις ευοίωνες συνθήκες το κρατικό κανάλι ξεκίνησε τις διαδικασίες ,ορίζοντας τις προθεσμίες για το εγχώριο και διεθνές κοινό που θα θελήσει να συμμετάσχει στην εθνική επιλογή.

Στις σχετικές δηλώσεις του ο Διευθυντής του ψυχαγωγικού προγράμματος του κρατικού καναλιού Jan Bors τόνισε:

« Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, που για ακόμη μια φορά θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετάχουμε στο πιο μεγαλύτερο ψυγαγωγικό πρόγραμμα παγκοσμίως. Αποτελεί προτεραιότητα μας η συνεχή βελτίωση της ποιότητας του τραγουδιού και καλλιτέχνη τόσο κατά την εθνική επιλογή όσο και στην παρουσία μας στο μουσικό γεγονός καθαυτού»

Όπως και το 2016, το τσέχικο κανάλι προσανατολίζεται σε μια εσωτερική επιλογή του τραγουδιού από μια επιτροπή αποτελούμενη τόσο από παράγοντες του καναλιού όσο και ειδικούς της μουσικής. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει μια εσωτερική διαδικασία επιλογής καλλιτέχνη.

ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

Η διαδικασία υποβολής τραγουδιών έχει ανοίξει ήδη για συνθέτες και παραγωγούς εγχώριους όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο, με τις προθεσμίες να λήγουν στις 30 Νοεμβρίου 2016. Τα τραγούδια θα πρέπει να έχουν την τρίλπετη διάρκεια που προβλέπουν οι κανονισμοί της EBU , να μην έχουν κυκλοφορήσει πριν την 1.9.2016 και να υποβληθούν τόσο ηχητικά όσο και γραπτά με όλα τα σχετικά στοιχεία συνημμένα.

Όλες οι αιτήσεις συμμετοχής πρέπει να σταλούν στην ακόλουθη διεύθυνση:esc2017@ceskatelevize.cz.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Τσεχία συμμετείχε στον διαγωνισμό για πρώτη φορά το 2007 με την Kabat και δεν έχει κερδίσει τον διαγωνισμό μέχρι σήμερα. Μάλιστα η επερχόμενη συμμετοχή της θα ναι μόλις η έκτη. Το 2015 η Τσεχία ύστερα από απουσία 5 ετών επανήλθε στον διαγωνισμόκαι  εκπροσωπήθηκε στην Eurovision της Βιέννης απο τους Marta Jandova andVaclav Noid Bartas με το τραγούδι Hope never dies χωρίς να καταφέρει να περάσει στον τελικό. Η πρόκριση της  Gabriela φέτος στην Στοκχόλμη ήταν η πρώτη για την χώρα στον διαγωνισμό.

Η επόμενη Εurovision θα λάβει χώρα στο Κίεβο της Ουκρανίας στις 9, 11 και 13 Μαϊου 2017. Μείνετε συντονισμένοι στο INFE Greece για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την συμμετοχή της Τσεχίας και τον επόμενο διαγωνισμό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *