Με τι τραγούδι θα πάει η Ελλάδα φέτος στο διαγωνισμό;

Σχετικά με πληροφορίες που εδώ και ημέρες έχουν βγεί στο φώς της δημοσιότητας σχετικά με το τραγούδι της χώρας μας στη φετινή Eurovision,σας παραθέτουμε τις πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα ο Τύπος αρχής γενομένης από τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Μελά στην ιστοσελίδα Newsit τις οποίες σας μεταφερουμε αυτούσιες και προέκυψαν -σύμφωνα με δήλωση του- από συνομιλία που είχε ο ίδιος με τον πρόεδρο της ΕΡΤ κο Διονύση Τσακνή.

«Με πολλή προσοχή και κάτω από άκρα μυστικότητα ετοιμάζεται το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού. Όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενα κείμενα του Newsit η ΕΡΤ αποφάσισε να μην κάνει ελληνικό διαγωνισμό για να επιλεγεί το τραγούδι που θα διαγωνιστεί με τη σημαία της Ελλάδας αλλά να πάνε σε απευθείας ανάθεση.

Το θέμα της Eurovision στην ΕΡΤ χειρίζεται προσωπικά ο πρόεδρός της, Διονύσης Τσακνής, που έχει αναλάβει την προετοιμασία του με τις αδιαμφισβήτητες μουσικές γνώσεις του. Τι είναι όμως αυτό το τραγούδι, ποιοι το λένε, τι ύφος έχει και τι ευελπιστούν οι ΕΡΤικοί ότι θα γίνει στο διαγωνισμό της Eurovision; Σε αυτά τα ερωτήματα μου απάντησε… με προσοχή ο ίδιος ο Διονύσης Τσακνής που σε συνομιλία που είχαμε μου είπε πως το τραγούδι θα έχει έντονο το ethnic στοιχείο, αλλά λέγοντάς μου με νόημα ότι δεν θα ακούσουμε… κλαρίνα!

Αντίθετα ο ήχος του θα είναι βαλκανικός και πολύ χαρούμενος, δηλαδή δεν θα είναι ένα… μίζερο τραγούδι, αλλά θα έχει έντονο ελληνικό μουσικό «άρωμα». Όπως μου είπε σκοπός τους δεν είναι να πάμε στο διαγωνισμό με τραγούδι… ξενόφερτου ακούσματος, αλλά με το δικό μας στιλ και «ταυτότητα». Στις ερωτήσεις μου μάλιστα για το θέμα του τραγουδιού μου είπε ότι ακόμα και μέσα από τους στίχους θέλουν να περάσουν αισιόδοξα την εικόνα της πατρίδας μας, αλλά με αναφορές στο προσφυγικό κίνημα και την οικονομική κρίση. Στο σημείο αυτό όμως, ο πρόεδρος της ΕΡΤ μου τόνισε ξανά ότι δεν θα είναι ένα «λυπητερό» τραγούδι, αλλά πολύ χαρούμενο και αισιόδοξο με… ξεσηκωτικό ήχο.

Όσο για το ποιοι θα το ερμηνεύσουν παραμένει ακόμα… μυστήριο, αφού δεν πρόκειται για κάποιους «γνωστούς» καλλιτέχνες, αλλά για μουσικούς με ταλέντο και μάλιστα από όσα μου είπε για αυτούς ο έμπειρος συνθέτης με κάνουν να πιστεύω ότι θα είναι αντάξιοι των μουσικών απαιτήσεων. Το… κλου της συζήτησής μας πάντως ήταν όταν του ζήτησα να μου πει αν ισχύουν οι πληροφορίες μου για «ποντιακό στίχο» μέσα στο τραγούδι αλλά μου είπε με νόημα ότι δεν μπορεί ούτε να διαψεύσει, ούτε να επιβεβαιώσει…!
Κοντολογίς, το τραγούδι που ετοιμάζεται να μας εκπροσωπήσει στο φετινό διαγωνισμό θα έχει «άρωμα Ελλάδας» με έντονο βαλκανικό ήχο και επιθυμεί να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα ανθρωπιάς στις υπόλοιπες χώρες κάνοντας αναφορά και στο προσφυγικό κίνημα και την οικονομική κρίση. Υπομονή και μέσα στο μήνα θα το ακούσουμε και επίσημα αφού ήδη βρίσκεται λίγο πριν το τελικό στάδιο επεξεργασίας του…!

Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι από τη συζήτησή μου με τον πρόεδρο της ΕΡΤ εισέπραξα ότι μπορεί ως συνθέτης να μην είχε σχέση με το θέμα της Eurovision, αλλά εργάστηκε με προσοχή σεβόμενος την ιστορία του θεσμού αλλά και όλους όσοι τον υποστηρίζουν, ενώ κατανοεί ότι το project «Eurovision» είναι κερδοφόρο για την ΕΡΤ και οφείλει να το υπερασπιστεί μέσα από τη θέση του. Το εγχείρημά του και το «πού θέλει να το πάει» θα το ακούσουμε αλλά κάτι μου λέει -καταλήγει ο κος Μελάς-ότι το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στο διαγωνισμού τραγουδιού θα γίνει… τρολ!»..
Πηγή:Newsit.gr/Melasblog

Δημοσιεύματα εφημερίδων αναφέρουν και τα παρακάτω που διεμήφθησαν προσφάτως σε κρητικό εστιατόριο στην Αγία Παρασκευή παρόντων των διοικούντων της ΕΡΤ και δημοσιογράφων.
«Τι θα ακούσουμε στη φετινή Eurovision;» ρώτησαν τον πρόεδρο της ΕΡΤ.
Όπως είπε, δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει τ΄ όνομα του καλλιτέχνη ή του συγκροτήματος, που θα αναλάβει να εκπροσωπήσει την χώρα μας στον μουσικό διαγωνισμό, αλλά όπως αποκάλυψε θα γίνει ανάθεση.
Το τραγούδι της Eurovision είναι μία υπόθεση, που όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, έχει αναλάβει ο ίδιος προσωπικά. Κύριο μέλημα του, είναι μέσα από το τραγούδι να περάσει ένα μήνυμα »γι’αυτό που βιώνει σήμερα ο Έλληνας», όπως ήταν τα ακριβή λόγια του. Θα έχει έντονο το παραδοσιακό στοιχείο, καθώς όπως τόνισε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να «μιμηθούμε τους ξένους σε κάτι που γνωρίζουν τόσο καλά!». Συμπεραίνουμε ότι δεν θα ακούσουμε ακόμα ένα ποπ τραγούδι. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει και ελληνικό στίχο; Αναμένεται να το δούμε.
«Θα είναι καλό το τραγούδι? Μία χαρά θα είναι», απάντησε ο προέδρος της ΕΡΤ για το αν έχουμε ελπίδες για μία καλή πορεία της Ελλάδας, στην φετινή Eurovision.
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Σε καμία περίπτωση, στον ημιτελικό της 10ης Μαΐου, δεν θα υπάρχουν χορευτές, προκλητικές εμφανίσεις και εφέ.
«Αυτά μπορούν να τα προσφέρουν άλλες χώρες και καλύτερα από εμάς. Και το σόου πάνω στη σκηνή και τις εκθαμβωτικές εμφανίσεις. Φαίνεται να δήλωσε επίσης ο κος Τσακνής στους δημοσιογράφους με αφορμή την Ελληνική φετινή συμμετοχή.
Πηγή:Gossip.tv

Πηγή: Gossiptv

«Νέοι» καλλιτέχνες/έμπειρος συνθέτης/άρωμα Ελλάδας με έντονο βαλκανικό ήχο και αισιόδοξο μήνυμα ανθρωπιάς κάνοντας αναφορά και στο προσφυγικό κίνημα και την οικονομική κρίση.
Οι λέξεις «κλειδιά»της φετινής Ελληνικής συμμετοχής και Καλή επιτυχία Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *