Σουηδία: 2450 συμμετοχές για το Melodifestivalen 2016.

Ένα σύνολο 2450 συμμετοχές υποβλήθηκαν τις τελευταίες δύο βδομάδες στο σουηδικό κρατικό κανάλι SVT, από τα οποία μόλις 27 θα καταφέρουν να περάσουν στην φάση των ημιτελικών του Melodifestivalen 2016.

Από το σύνολο των 2450 συμμετοχών, 1982 τραγούδια υποβλήθηκαν στο Regular Contest (τακτικό διαγωνισμό),που αφορά τους καθιερωμένους καλλιτέχνες , ενώ 468 τραγούδια υποβλήθηκαν στο Public Contest (δημόσιο διαγωνισμό), που αφορά τους στιχουργούς που δεν έχουν δημοσιεύσει στο παρελθόν κάποια δουλειά τους και τώρα έχουν μια ευκαιρία να κάνουν το άλμα. Ενώ τα προηγούμενα έτη ο νικητής από το Public Contest, περνούσε αυτοδίκαια στην φάση των ημιτελικών , φέτος οι 5 πρώτοι από αυτό το σύνολο των 468 τραγουδιών θα προστεθούν στους άλλους 95 από το Regular contest για να διεκδικήσουν μια θέση στους 27 των ημιτελικών.

Σαν συμμετοχή στην φάση των ημιτελικών θα προστεθούν και οι Smajling Swedes που  ως φιναλίστ του Svensktoppen Nästa αποφασίστηκε να είναι η 28η συμμετοχή των ημιτελικών.

Αν και το ρεκόρ συμμετοχών για το Melodifestivalen σημειώθηκε το 2008 με 3832 τραγούδια, συμπεριλαμβανομένου των 424 τραγουδιών από τον διαγωνισμό Webbjoker που είχε λάβει χώρα εκείνη την χρονιά, ο εκτελεστικός παραγωγός του φεστιβαλ, Christer Björkman, δήλωσε ικανοποιημένος με τον αριθμό, καθώς είναι μεγαλύτερος από τον περσινό και έχει να κάνει με την φιλοδοξία για μια ακόμη νίκη και στην επόμενη Eurovision  και μάλιστα στα πάτρια εδάφη.

Ο επόμενος μουσικός διαγωνισμό της Eurovision θα διεξαχθεί στο Globe Arena της Στοκχόλμης στις 10.12. και 14 Μαϊου 2016 στην Σουηδία.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *