Σουηδία: Στις 26 Αυγούστου επιλέγεται ο πρώτος συμμετέχων για το Melodifestivalen 2018

Σουηδία: Στις 26 Αυγούστου επιλέγεται ο πρώτος συμμετέχων για το Melodifestivalen 2018

Από το 2012 και κάθε χρόνο αυτήν την περίοδο διεξάγεται στην Σουηδία το ραδιοφωνικό φεστιβάλ Svensktoppen nästa, μέσω του οποίου θα προκύψει λογικά και φέτος η μία συμμετοχή για το γνωστό σε όλους μας Melodifestivalen. Ο σουηδικός ραδιοφωνικός σταθμός P4 ανακοίνωσε σήμερα τους οκτώ finalists για το διαγωνισμό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 26 Αυγούστου στην Linköping. Ωστόσο ο νικητής του διαγωνισμού δεν θα είναι απαραίτητα και ένας από αυτούς που θα πάρει το εισιτήριο για το Melodifestivalen καθώς την τελική απόφαση θα πάρει ο Christer Björkman (supervisor και υπεύθυνος για το Melodifestivalen) λίγα λεπτά μετά την ανάδειξη του νικητή. Επιπλέον, αν τελικά επιλεγεί ο νικητής για να συμμετέχει στο Melodifestivalen, δε θα πάρει μέρος με το τραγούδι που θα κερδίσει στον ραδιοφωνικό διαγωνισμό αλλά με καινούριο καθώς το τραγούδι θα έχει κυκλοφορήσει νωρίτερα από τις 01/09. Η ημερομηνία αυτή είναι ορόσημο, αφού μόνο τα τραγούδια που κυκλοφορούν από τότε και έπειτα, μπορούν να πάρουν μέρος και στον Διαγωνισμό της Eurovision.

Αναμένουμε να δούμε αν τελικά και φέτος θα κερδίσει κάποιος το εισιτήριο για να βρεθεί ως διαγωνιζόμενος στον αγαπημένο θεσμό των Σουηδών.

Ακολουθεί η λίστα των συμμετοχών:

  • “Kumpaner (Vi är som)” – Stiko Per Larsson (P4 Dalarna)
  • “That´s when we all come falling down” – MIAH (P4 Jönköping)
  • “Drive” – Chris L Svensson (P4 Kristianstad)
  • “If this is love” – Sisanda (P4 Jämtland)
  • “On and on” – Frontback (P4 Kronoberg)
  • “Skyskrapor” – Maija HomHom (P4 Stockholm)
  • “Friday night club escape” – Michi (P4 Malmöhus)
  • “Since” – Jo’ & Eliah (P4 Uppland)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.