Σε 30 εβδομάδες φυλακή με αναστολή καταδικάστηκε η Gemma Abbey των Gemini

Η Gemma Abbey και ο Chris Cromby, δηλαδή οι Gemini (Αμφίσημο όνομα που σημαίνει «δίδυμοι», αλλά και «Η Τζέμ(μα) κι εγώ»-«Gem and I») σόκαραν το 2003 τους απανταχού γιούροφαν, αλλά και το βρετανικό κοινό, όταν πέτυχαν το ακατόρθωτο: να έρθει τελευταία η Μεγάλη Βρετανία και μάλιστα με μηδέν βαθμούς, έχοντας τραγουδήσει εκτός τόνου. Έως τότε το «ανάθεμα¨ είχε πέσει επάνω στον Rikki (UK 87), για την ασύλληπτα τότε χαμηλή 13η θέση, δεδομένου ότι η Αγγλία, ό, τι και να έστελνε, ακόμα και χαμηλής ποιότητας, έμπαινε στη δεκάδα λόγω γλώσσας. Έκτοτε, βέβαια, γνώρισε ακόμα δύο φορές την πίκρα της τελευταίας θέσης, το 2008 και το 2010, ενώ από την απελευθέρωση της γλώσσας η χώρα μπήκε μόλις δύο φορές στη δεκάδα, το 2002 και το 2009. Όσο για το ντουέτο ,ήταν μαζί από το 1995, ωστόσο μετά από την καταστροφική τους εμφάνιση ο επερχόμενος δίσκος τους δεν κυκλοφόρησε ποτέ από την εταιρεία τους και αμέσως διαλύθηκαν. Ενώθηκαν 10 χρόνια μετά για μια κοινή συνέντευξη και κάποιες εμφανίσεις σε ειδικές εκπομπές με θέμα τη Γιουροβίζιον.

gemini-2gemini-3

Τι έγινε τώρα; Σύμφωνα με την Daily Mail, 35χρονη Gemma καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Λίβερπουλ για φοροδιαφυγή 52.000 λιρών (περίπου 61.000 Ευρώ), επειδή δήλωνε στην εφορία ότι ήταν ανύπαντρη μητέρα, για να απολαμβάνει τα προνόμια κάποιων ελαφρύνσεων, ενώ στην πραγματικότητα είχε τελέσει γάμο στο Algarve της Πορτογαλίας το 2013 και το απέκρυπτε. Παράλληλα, με τον σύντροφό της, Sean Creighton συζούσαν ήδη από το 2004, ενώ το 2009 γεννήθηκε η δεύτερη κόρη τους, με σοβαρά προβλήματα υγείας. Η τραγουδίστρια συνελήφθη το 2014. Ποιος τους κάρφωσε; Οι γείτονες! Ποιος σφράγισε το κατηγορητήριο; οι φωτογραφίες με νυφικό που είχε ανεβάσει η ίδια η Gemma Abbey-Creighton (όπως λέγεται πλέον επίσημα) στο… Facebook! Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι δεν επρόκειτο για γάμο, αλλά για «αστική ευλογία» (civil blessing) και ότι η σχέση τους δεν ήταν σταθερή. Ο συνήγορος υπεράσπισης ισχυρίστηκε επίσης ότι ο σύντροφός της είναι δήθεν πρώην σύντροφος και πως δεν της κατέβαλε διατροφή, με αποτέλεσμα η Gemma να πάσχει από κατάθλιψη και αλκοολισμό.

_39079400_jeminilong

Στην ετυμηγορία βάρυνε ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι, εκμεταλλευόμενη την κατάσταση υγείας της κόρης της, είχε λάβει μεγάλη πίστωση φόρου, λόγω του επιδόματος αναπηρίας που ήταν το μέγιστο που δίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο (με άλλα λόγια, επειδή έπαιρνε το παχυλό επίδομα και υποτίθεται ότι ήταν ανύπαντρη μητέρα, καθυστερούσε μακροχρόνια να πληρώσει τους φόρους). Λόγω της ενεργούς δράσης της σε ένα φιλανθρωπικό οργανισμό, ο οποίος βοηθά φτωχούς ανθρώπους να βρουν εργασία, το δικαστήριο δέχτηκε τη μη φυλάκισή της: της επέβαλε 30 εβδομάδες φυλακή, με αναστολή για ένα χρόνο, ακόμα ένα χρόνο επιτήρηση και αποπληρωμή των χρεών της από κρατήσεις που θα προκύψουν από μελλοντικές πληρωμές της.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *