Σαν σήμερα με “Ελλάδα χώρα του φωτός” και Καίτη Γαρμπή

Σαν σήμερα με “Ελλάδα χώρα του φωτός” και Καίτη Γαρμπή

“Είσαι του κόσμου το κρασί, κι ας μην το ξέρεις ούτε εσύ..” τραγουδούσε για την Ελλάδα μας σαν σήμερα 15 Μαίου το 1993 στο Millstreet της Ιρλανδίας η Καίτη Γαρμπή και ξεσήκωνε τους Ευρωπαίους με το ΄Ελλάδα χώρα του φωτός΄ με ένα φόρεμα που 22 χρόνια μετά,συζητιέται ανάμεσα στους φαν του διαγωνισμού λόγω των πολλαπλών σκισιμάτων δια χειρός Σίλιας Κριθαριώτη- που επιμελήθηκε την Ελληνική τότε εμφάνιση-και με πολλά κοντινά πλάνα,-κατά πολλούς εντολή Ηλία Ψινάκη- να φανούν τα μάτια της πραγματικά πανέμορφης έως και σήμερα καλλιτέχνιδος.
Χαρακτηριστικές χορευτικές κινήσεις επί σκηνής και τελικώς η 9 τιμητική θέση για την Ελλάδα.
Το τραγούδι μας ενώ στην αρχή είχε επιλεγεί με τη φωνή του συνθέτη και στιχουργού του νεαρού τότε Δημοσθένη Στριγγκλή, αποφασίστηκε να εκτελεστεί από κάποιο όνομα περισσότερο γνωστό της εποχής, και
μετά από προτάσεις σε κάποιους,αρνήσεις άλλων κλπ καταλήξαμε στην Καίτη Γαρμπή που κατάφερε τελικώς και συγκέντρωσε 64 βαθμούς.
Οι φαν ήταν σχεδόν σίγουροι ότι πάμε με ‘καλό τραγούδι΄ κατά τα πρότυπα του διαγωνισμού, μιας που είχαν προετοιμαστεί από το clip του ότι θα αρέσει στους ξένους φίλους μας αφού ήταν στα πρότυπα αυτού που κατά πολλούς θέλουν από την Ελλάδα μας.Ελληνικό χρώμα.
Μαζί με την Κατερίνα Γαρμπή -όπως αναγράφηκε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες η καλλιτέχνιδα-η οποία εμφανίστηκε πιο εκθαμβωτική από ποτέ οπτικά,στη σκηνή συνόδευσαν και η γνωστή μας φίλη mrs Eurovision Βικτώρια Χαλκίτη στην πρώτη της εμφάνιση στη Eurovision-μιας που ακολούθησαν ούκ ολίγες-αλλά και ο μετ έπειτα mr Eurovision συνθέτης Νίκος Τερζής ο οποίος στα επόμενα χρόνια θα έδειχνε τα δικά του δείγματα γραφής στο μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του πλανήτη.
Οι 64 βαθμοί της χώρας μας προήλθαν από τη Κύπρο το 12άρι, οκτώ από την Ισπανία, επτά από Γαλλία, Νορβηγία και Ισραήλ, έξι από Μάλτα και Φινλανδία, πέντε από Ολλανδία και δύο από Ιταλία, Τουρκία και Γερμανία.
Το ΄Ελλάδα χώρα του φωτός΄ καταφέρνει να αποτελεί τόσα χρόνια μετά,μια από τις αγαπημένες συμμετοχές των Ελλήνων φαν στη Eurovision, κάτι που το INFE GREECE απέδειξε με την ειδική βράβευση που έκανε στην Καίτη Γαρμπή στο πρόσφατο παρελθόν.
Νικήτρια χώρα και πάλι η Ιρλανδία με την Niamh Kavanagh και το In Your Eyes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.