Πως θα αναδειχθεί ο νικητής στη Junior Eurovision 2016

Με μεγάλες αλλαγές θα διεξαχθεί ο 14ος κατά σειρά διαγωνισμός της Junior Eurovision. Όπως ήδη είχε ανακοινώσει σε συνέντευξή τύπου η EBU το Μάιο στη Στοκχόλμη, το televoting από φέτος καταργείται. Επιπλέον δύο νέες επιτροπές προστίθενται στη ήδη υπάρχουσα επιτροπή των παιδιών. Αλλά ας τα δούμε αναλυτικά.

Το televoting καταργείται

Μετά το νέο σύστημα βαθμολογίας στην κανονική Eurovision η EBU προχώρησε σε αλλαγές και στην Junior. Έτσι όπως ο executive supervisor και των δύο διαγωνισμών Jon Ola Sand μας ενημέρωσε στη Στοκχόλμη, το televoting από φέτος καταργείται. Η μικρή συμμετοχή του κοινού στην τηλεψηφοφορίες, αλλά και ο παιδικός χαρακτήρας του διαγωνισμού, οδήγησαν τους ιθύνοντες στην απόφαση να αφαιρέσουν το televoting.

Η βαθμολογία της κάθε χώρας θα είναι αποτέλεσμα 50% της επιτροπής των επαγγελματιών της μουσικής και 50% μίας παιδικής επιτροπής. Κάθε επιτροπή θα απαρτίζεται με 5 μέλη και το κάθε μέλος θα βαθμολογεί τη δική του δεκάδα με το γνωστό σύστημα βαθμολογίας 1-8, 10 και 12. Οι ψήφοι θα αθροίζονται και θα εξάγεται η ξεχωριστή συνολική βαθμολογία της κάθε επιτροπής (επαγγελματιών και παιδιών).

Οι ψήφοι των επιτροπών των ενηλίκων (μουσικών) θα ανακοινώνονται στην αρχή της ψηφοφορίας με τον πατροπαράδοτο γιουροβιζιονικό τρόπο. Στο τέλος τα  αποτελέσματα των παιδικών επιτροπών θα προστεθούν στον πίνακα της βαθμολογίας όπως τα αποτελέσματα του televoting στην Στοκχόλμη. Το σύνολο δηλαδή των βαθμών για κάθε χώρα, ξεκινώντας από το τραγούδι που έλαβε τις λιγότερες ψήφους.

scorechartj2014

Η expert jury κάνει ντεμπούτο

Μαζί όμως με τις ψήφους των 17 φέτος διαγωνιζόμενων χωρών, θα ψηφίσει και μία ακόμη επιτροπή. Η expert jury όπως ονομάστηκε θα ψηφίσει και θα κρίνει live τα τραγούδια. Η επιτροπή αυτή αποτελείται από γνωστά πρόσωπα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και οι συμβουλές που θα δώσουν στους μικρούς διαγωνιζόμενους θα τους βοηθήσουν στην μελλοντική τους καριέρα.

Το κάθε μέλος αυτής της επιτροπής θα ψηφίσει ξεχωριστά, ωσάν να πρόκειται για μία επιπλέον χώρα. Έτσι μαζί με τις 17 ξεχωριστές βαθμολογίες των διαγωνιζόμενων χωρών (professional + kids jury), θα έχουμε και τις 3 βαθμολογίες των μελών της expert jury που θα προστεθούν κανονικά στη βαθμολογία για να αναδειχθεί ο τελικός νικητής.

Ο HoD της Σουηδίας και παραγωγός του Melodifestivalen Christer Bjorkman, ο Mads Grimstad της Universal Music και  το διάσημο ποπ δίδυμο της Ιρλανδίας Jedward θα είναι τα μέλη της expert jury. Η γνώμη και η κρίση τους θα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα όπως ελέχθη παραπάνω, καθώς θα δώσουν ανεξάρτητες βαθμολογίες. Η ψηφοφορία «των ειδικών» θα δοθεί, αφού παρουσιάσουν πρώτα οι 17 χώρες τις βαθμολογίες των ενηλίκων και πριν τα αποτελέσματα των παιδικών επιτροπών.

Αύριο Κυριακή στις 17:00 ο διαγωνισμός

Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τη Junior Eurovision 2016 ούτε από την ΕΡΤ (αφού δεν συμμετέχουμε), αλλά ούτε και από το δορυφορικό πρόγραμμα του ΡΙΚ, αφού μόνο το ΡΙΚ2 θα μεταδώσει τον διαγωνισμό. Ο μόνος τρόπος είναι μέσω web, από την επίσημη σελίδα του διαγωνισμού στο YouTube

(κάντε κλικ Κυριακή στις 17:00)

Μπορεί και φέτος να μην έχουμε ελληνική συμμετοχή, αλλά η αγωνία μας θα είναι με την Κύπρο και το Γιώργο Μιχαηλίδη, που με το Dance Floor είμαστε σίγουροι πως θα ξεσηκώσει όλη την Ευρώπη. Μείνετε όμως μαζί μας, γιατί τα αφιερώματα της ιστοσελίδας μας, στον παιδικό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision δεν έχουν τελειώσει. Φυσικά αύριο όλη η συντακτική ομάδα του infegreece θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Μάλτα και θα σας ενημερώνει με οτιδήποτε ενδιαφέρον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *