Μάλτα: Τα αποτελέσματα από το πρώτο live show του X-Factor Malta

Μάλτα: Τα αποτελέσματα από το πρώτο live show του X-Factor Malta

Tο X Factor Malta ήρθε να διαδεχτεί σαν διαδικασία επιλογής εκπροσώπου της Eurovision το Malta Eurovision Song Contest (MESC). Σήμερα η διαδικασία αυτή έφτασε στο πρώτο live show όπου δώδεκα καλλιτέχνες διαγωνίστηκαν για να περάσουν στο live show της επόμενης βδομάδας.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Μετά το bootcamp o κάθε κριτής ανέλαβε και μία ομάδα , από τα μέλη της οποίας 6 μόνο θα κερδίσουν μια θέση στο chair challenge και θα περάσουν στην φάση των judges’ houses. Τις προηγούμενες βδομάδες είχαν προβληθεί  οι “chair challenge” δοκιμασίες για την ομάδα των κοριτσιών και αγοριώντων άνω των 25 (Overs) και των γκρουπ κατά την οποία επιλέχθηκαν οι 6 από κάθε ομάδα που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση των Judges’ Houses. Στην φάση των Judges’ Houses οι 6 καλλιτέχνες από κάθε ομάδα επισκέφθηκαν το σπίτι του κριτή-μέντορα τους και με μια τελευταία ερμηνεία μπροστά στον ίδιο και κάποιο σημαντικό όνομα της μουσικής βιομηχανίας, διεκδίκησαν μία από τις τρεις θέσεις σε κάθε κατηγορία που οδηγούσαν στα live shows.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ LIVE SHOWS

Ένα σύνολο από 12 καλλιτέχνες έφτασαν στο πρώτο live show για να διεκδικήσουν την πρόκριση τους στην 2η βδομάδα των live shows. Οι 4 ομάδες που είδαμε το βράδυ που μας πέρασε ήταν:

Τα ΚορίτσιαKelsey Bellante, Michela Pace, Nicole Frendo

Τα ΑγόριαLuke Chappell, Norbert Bondin, Owen Leuellen

Οι Overs (25+)Ben Purplle, Franklin Calleja, Petra

Τα Γκρουπ4th Line, Kayati, Xtreme

ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΟΥ 1ου LIVE SHOW

Οι δώδεκα φιναλίστ είχαν να επιλέξουν απόψε ένα τραγούδι που ταίριαζε στο θέμα με τίτλο “This is me”. Κατά την διάρκεια του σόου είδαμε τις ακόλουθες 12 ερμηνείες που ανέβασαν το επίπεδο αρκετά ψηλά:

  1. 4th Line – Survivor by Destiny’s Child
  2. Luke Chappell – Overthinking (Original Song)
  3. Nicole Frendo –Too Good At Goodbyes by Sam Smith
  4. Franklin – Jealous by Labrinth
  5. Xtreme – Side to Side by Ariana Grande ft. Nicki Minaj / “Woman Like Me” by Little Mix ft. Nicki Minaj
  6. Michela Pace – Lost On You by LP
  7. Norbert Bondin – Say Something by A Great Big World & Christina Aguilera
  8. Kayati – Nobody’s Perfect by Jessie J
  9. Ben Purplle – Dancing On My Own by Robyn
  10. Owen Leuellen – Can’t Hold Us by Macklemore
  11. Petra – What’s Up” by 4 Non Blondes
  12. Kelsey Bellante – Chained to the Rhythm by Katy Perry

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

Οι ερμηνείες οι οποίες απέσπασαν την καλύτερη κριτική εκ μέρους των τεσσάρων κριτών (Howard Keith Debono, Ray Mercieca, Alexandra Alden, Ira Losco) ήταν αυτές των 4th Line, Nicole Frendo, Xtreme και Petra ενώ η ερμηνεία του ξεσήκωσε ομολογουμένως κοινό και επιτροπή μαζί ήταν αυτή του Owen Leuellen.

Μετά την ολοκλήρωση των ερμηνειών, ο καλλιτέχνης με τις λιγότερες ψήφους αποχώρησε απευθείας από το σόου ενώ οι επόμενοι δύο με τις λιγότερες ψήφους μονομάχησαν με μια τελευταία ερμηνεία για να αποφασίσουν οι κριτές τελικά ποιον δεύτερο καλλιτέχνη θα στείλουν σπίτι.

Η ψηφοφορία του κόσμου έθεσε απευθείας εκτός διαγωνισμού το γκρουπ Kayati καθώς έλαβε τις λιγότερες ψήφους απ’όλους τους συμμετέχοντες.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κείμενο

Στην συνέχεια το γκρουπ  Xtreme  και ο  Franklin από την ομάδα των Overs όντας οι επόμενοι δύο με τις λιγότερες ψήφους,μονομάχησαν ερμηνεύοντας το  ‘Take Me Home’ της Jess Glynne και το ‘Clown’ της Emeli Sande αντίστοιχα. 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κείμενο

Ο Franklin αν και έδωσε μια πολύ συναισθηματική ερμηνεία όμως η φωνητική αρμονία των Xtreme και οι επιδόσεις των μελών του οδήγησαν τους κριτές με ψήφους 3 προς 1 να στείλουν σπίτι τον Franklin.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

Συνεπώς το γκρουπ Kayati και ο Fraklin από τους Overs αποκλείστηκαν από την συνέχεια του σόου, το οποίο συνεχίζεται την επόμενη Κυριακή με το 2ο live show. Ποιος ξεχώρισε κατά την γνώμη σας σ’αυτό το πρώτο σόου;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.