Μάλτα: Παρούσα επί σκηνής του Globe Arena το 2016.

Ο μαλτέζικος ραδιοτηλεοπτικος φορέας, PBS, επιβεβαίωση ότι η Μάλτα θα είναι παρούσα στην επόμενη Eurovision το 2016 στην Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Το μικρό αυτό νησί του νότου θα προβεί στην επιλογή του επόμενου εκπροσώπου της χώρας στην σκηνή του Globe Arena το 2016 μέσα από την διεξαγωγή δύο γύρων επιλογής, έναν ημιτελικό και ένα μεγάλο τελικό που θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο. Από ένα σύνολο 20 καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν σε μια ημιτελική φάση , οι 14 θα περάσουν στον μεγάλο τελικό και θα διεκδικήσουν το χρυσό εισιτήριο που οδηγεί στην Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες και συνθέτες μπορούν να αποστείλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στο κρατικό κανάλι στις 29 και 30 Οκτωβρίου. Οι κανόνες που διέπουν την όλη διαδικασία επιλογής έχουν αναρτηθεί και  μπορούν να αναγνωσθούν και εδώ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ 

Η Μάλτα έκανε την παρθενική της εμφάνιση στον διαγωνισμό το 1971  με τον Joe Grech και το τραγούδι  “Marija l-Maltija“. Επίσης έχει εκπροσωπηθεί  το 1972,  το 1975 και από το 1991 ως τώρα. Έως τώρα η Chiara έχει εκπροσωπήσει την χώρα της 3 φορές καταφέρνοντας πολύ σπουδαίες θέσεις: 2η θέση το 2005 με το τραγούδι Angel και την 3η θέση το 1998 με το The One That I Love. Επίσης, μια 2η θέση έχει επιτύχει για την χώρα και η Ira Losco με το τραγούδι 7th Wonder.

Το 2015 η Μάλτα επέλεξε τον εκπρόσωπο της για τον 60ο Διαγωνισμό στην Βιέννη μέσα από μια  ανοικτή διαδικασία επιλογής. Νικήτρια αναδείχτηκε η Amber με το τραγούδι  Warrior το οποίο όμως δεν κατάφερε να περάσει στον μεγάλο τελικό κατατασσόμενο στην 11η θέση του α’ ημιτελικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.